30-12-2005, 13:17
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי סימקין
לאחר כשבוע עם לומיקס (DMC-FZ5), החלטתי להעלות כמה שאלות שנשארו לא ברורות לי כ"כ:
ולא רק לך... Benor2005 - קרא גם אתה, אולי תלמד משהו חדש
1. מה ההשפעה של האפשרות לכוון את הפלאש? אני לא יודע איך קוראים לזה בדיוק, אבל יש את הציר מ-2 עד (2-) , ניסיתי לצלם בשלושה מצבים (0,2,-2) ולא ראיתי הבדל בעין.
המצלמה מודדת אור ומשתמשת בפלאש בעוצמות שונות בצורה אוטומטית. כאשר משהו נמצא קרוב למצלמה, הפלאש יהיה חלש, ואם הנושא שלך רחוק מהמצלמה, הפלאש יהיה חזק יותר (באופן טיבעי). המצבים של 2+ עד 2- נועדו לתת יותר, או פחות עוצמה במצב אוטומטי (במידה ואתה רק רוצה פלאש מילוי לפנים למשל, ולא ממש להאיר את כל התמונה).
2. מה בדיוק קורה במצלמה כשאני מכוון למצב מאקרו? זה משהו שא"א להגיע אליו במצב ידני? (אולי העדשה או הפוקוס משתנים, לא יודע)
המצלמה מתחילה למדוד פוקוס מנקודה מסויימת (קרובה), ולא מחפשת להתמקד על דברים רחוקים.
המצב קיים בשביל לעזור למצלמה להבין שמה שאתה רוצה לצלם, נמצא קרוב אליך, ולא רחוק.
מצב זה קיים גם בכל עדשת מקרו יעודית.
3. למה במצב"נוף" (לא נוף לילי אלא נוף רגיל) המצלמה פותחת צמצם?
כשאנחנו מצלמים נוף, הוא נמצא רחוק מאיתנו. הרים, ים, אגמים, שדות... כשהנושא רחוק מאיתנו, אין צורך בעומק שדה גדול מכיוון שבלאו-הכי הפוקוס הוא על 'אין-סוף' ולכן כאשר ההרים בפוקוס של 'אין-סוף', לא יכול להיות משהו מאחוריהם שיהיה מטושטש בגלל המחסור בעומק שדה.
צמצם פתוח מקטין את עומק השדה, ולא מגדיל אותו, אבל בצילום נוף, אין בעיה להשתמש בצמצם פתוח. כך תוכל להרוויח רגישות נמוכה בשביל להמנע מרעש, ותריס גבוה להמנע ממריחות כתוצאה מרעידה..
4. איך לכל הרוחות מצליחים לעשות פאנינג (כשאני מנסה בעזרת המצב המוכן המצלמה בוחרת חשיפות שנראות לי קצרות מידי, מה אפשר למרוח ב13\1 למשל? או שזה מספיק?
בנוסף אני לא תמיד מספיק להתפקס, האם בשביל זה נועד הPREFOCUS ?
מהירות של 1/13 בהחלט מספיקה לפאנינג של מכוניות (מנסיון), אבל זה תלוי איפה אתה עומד ובאיזו מהירות הן נוסעות. הפיקוס המקדים בהחלט יעזור לך, במידה והמצלמה שלך לא מפקסת מאוד מהר.
5. משום מה, הרבה תמונות יוצאות עם קונטרסט נמוך מידי, אמנם אפשר לתקן את זה בקליק או שניים אבל האם אפשר לשפר את המצב ע"י כיוון אפשרויות במצלמה?
קונטרסט נמוך, משמעו יותר מעברי צבע.
זה לפעמים לא נראה 'יפה' אבל זה ייצר לך תמונה שאפשר לעבד אותה בצורה טובה יותר.
מכיוון שאתה לא מדפיס כל תמונה, ואם אתה מעלה לפרש אז ממילא אתה משתמש בפוטושופ בשביל להקטין, נסה להשתמש בקונטרסט או ב levels (לחיצה על Ctrl+L) בשביל ליצור יותר ניגודיות, ובכך לשפר את התמונות.
בהצלחה!
|
|