01-01-2006, 19:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.01.05
|
|
|
שאלות ממש חשובות
1) אפשר לעבור מתפקיד של תומך לחימה בחיל קרבי מסוים ללוחם בחיל קרבי אחר? אני כרגע בפלוגת תומכי לחימה בבסיס טירונות של מודיעין שדה, אחרי שנפלתי מהמסלול שם מסיבות רפואיות (נפלתי בגלל טעות, ואני לא אכנס לזה עכשיו..). ראיתי שבוע שעבר קצינה ממז"י, כנראה קצינת מיון, שהציע לפלוגה שלי שיבוצים (היא דיברה עם כולם). היא אמרה לי שאם העניינים הרפואיים שלי יסתדרו אני אוכל להיות לוחם איסוף במוד"ש במחזור הבא – אני יתחיל טירונות מחדש במרץ. שאלתי אותה אם אני יכול לעבור ליחידה קרבית אחרת, והיא אמרה שאני צריך להגיש טופס 55, אבל שכנראה לא יתנו לי לצאת ממוד"ש ואני אוכל רק להיות לוחם במוד"ש. זה נכון? אם אני רוצה להיות במחזור הבא לוחם בגבעתי, נגיד, לא יאשרו לי?
אני למשל ראיתי אחד שהיה תומך לחימה בנ"מ ועבר להיות לוחם בהנדסה קרבית, אז מאשרים דברים כאלה או שהקצינה הזו צדקה?
2) מחר לוקחים את כל פלוגת התומכ"לים שלנו למז"י. בטח יודיעו לנו שם לאילו תפקידים משבצים אותנו. אני אוכל לבקש מהם שיבוץ קרבי, או שהם לא יתנו לי וישלחו אותי להגיש טופס 55?
3) איך הולך העניין עם טופס 55 לקרבי? מחזירים אותך לבקו"ם או שאתה נשאר ביחידה הקודמת וישר משם מגיע ליחידה החדשה? אפשר לסרב פינוי כשמגישים טופס 55 לקרבי?
אם מז"י נותנים שיבוץ קרבי הם שולחים אותך לבקו"ם או שאני ישר אתייצב בבסיס היחידה הקרבית החדשה?
עניין נוסף – אני עדיין מנסה לחזור לפלוגה הקודמת שלי במוד"ש. אין לי באמת בעיה רפואית – הס' מ"פ שלי טעה והרופא אישר לי את זה. יכול להיות שיסכימו להחזיר אותי עכשיו לפלוגה הקודמת שלי או שאחרי שכבר הוציאו אותי יתנו לי לחזור רק במחזור הבא? המ"מ הנוכחי שלי (בפלוגת התומכ"לים) אמר לי שאני אוכל לחזור רק במחזור הבא. זה נכון? לא הפסדתי שום תכנים בינתיים... אבל האם מבחינה פרוצדורלית זה באמת לא אפשרי?
|