04-01-2006, 23:45
|
|
|
חבר מתאריך: 22.10.05
|
|
אוקיי, קצת סדר. יש לי כמה דברים להגיד.
קודם כל, אם מתנצל מראש אם זה יפגע במישהו (למרות שאין שום סיבה)
אני קורא את התגובות שלכם, וכמה ילדים מכאן אומרים דברים שטוטיים.
נתחיל מזה שילדים פה מזלזלים בשיטות אחרות (שאין להם מושג עליהם) , ראיתי זילזול על קונגפו,קפואירה ועוד.
איך אפשר לזלזל על שיטה שלא מכירים? וגם בבצפר שלי אני שומע זלזול על אומנויות לחימה, ובעצם אין להם מושג באומנויות לחימה,והם לא התנסו בשביל לדבר בכלל.
עוד משהו, אחרי שמישהו פתח אשכול וזילזל בשיטות אחרות, הרבה קפצו עם המשפטים כמו "קונגפו זאת אחת השיטות הכי טובות בעולם"
תבינו, אין כזאת שיטה הכי טובה! אני יכול לקחת קראטיסט שינצח קונגפואיסט, ואז יבוא מתאגרף תאילנדי ויקרע את הקארטיסט,ואז יבוא תיקוואנדו וינצח את המתאגפן תאילדי וכו' כו'...
אין כזאת אומנות הכי טובה, זה הכל תלוי בלוחם (איך הוא התאמן, מי אימן אותו, איך הוא השקיע, איזה נתונים יש לו, האם הוא כשרוני וכו')
קראתי גם שמישהו רשם : "בן אדם שלמד אגרוף תאילנדי 5 שנים אולי יקרע מישהו שלמד קונג פו 5 שנים.
אבל בן אדם שלמד אגרוף תאילנדי 20 שנה יצא גוסס מול קונג פו של 20 שנה."
למי שרשם את זה, למה אתה כ''כ בטוח?
מתאגרף תאילנדי ניצח קונגפואיסט נזיר משאולין בקלות (זה מה שקראתי שילדים אמרו פה) ב-K1.
ואני לא אומר שאיגרוף תאילנדי יותר טוב, אני רק אומר שהמשפט פשוט לא נכון.
זה תלוי בלוחם.
עוד משהו אחרון, קראתי הרבה תגובות של ילדים שבטוחים ב100% שאם הם ילמדו קרב מגע או קונגפו או איגרוף תאילנדי או כל דבר, הם ינצחו כל אחד ברחוב.
וזה ממש דבילי! כי זה ממש לא נכון.
חבל שלי מתאמן בקיקבוקסינג שנה וחצי, וקיבל מכות מאיזה שחיף (שוב, אני לא מזלזל באומנות הזאת, אני מדבר על הילד)
והוא התאמן פרטי.
אל תהיו כ''כ בטוחים שאם תלמדו אומנות לחימה כלשהי, אז אתם יכולים ללכת ברחוב עם ביטחון עצמי גבוהה, ולהסתכל על מישהו ברחוק או על 3 ילדים ולהגיד "יאללה.. אני מזיין אותם"
זה ממש לא נכון! הכרתי הרבה שלמדו אומנויות לחימה וקיבלו מכות.
אני לא אומר שהאומנויות לחימה לא תורמות, אני מתאמן בקארטה ואני יודע שזה יהיה פרקטי לרחוב, אבל אני גם יודע שזה אולי נותן לי טיפה היתרון, אבל ממש לא אומר שאני יכול להביס את הפלצפן שמולי.
אז אני לא מזלזל באף אחד פה או באף אומנות לחימה, ואני גם לא אומר שכולם אומרים את זה.
אני רק מנסה להסביר לילדים שכן חושבים שאפשר להביס כל אחד ברחוב אם אומנות כלשהי, שהדרך חשיבה שלהם לא נכונה, וזה יעלה להם את הביטחון, ובסוף הם יקבלו מכות ויפרשו מהאומנויות לחימה בגלל שהביטחון שלהם ירד.
אי אפשר להסתכל על מישהו, ולדמיין אותכם רבים מכות, ובדמיון להוריד לו איזה ביטה לראש, ואז הוא על הריצפה וניצחתם אותו , וכולם אומרים "איזה ברוס לי!!!!!"
כי במציאות זה ממש לא ככה, כי הבן אדם לא יעמוד מולכם כמו באימונים, הוא יקפוץ עליכם באדרנלין, ובמכות רחוב זה לא כמו באימונים.
זהו, רק רציתי להגיד כמה דברים , ואני מקווה מישהו יקרא ויגיב.
ביי
|