לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-01-2006, 21:55
  gil. gil. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.10.05
מצלמת כניסה לעולם ה DSLR - המלצה בבקשה

שלום לחברי הפורום,

ברצוני לקנות מצלמת DSLR ראשונה.
כרגע, התקציב הוא 4500 ומהווה שיקול די מרכזי, כך שאשמח מאוד לפחות. נכון לעכשיו אני מתכנן על מצלמה + עדשת קיט שתשרת אותי לטווח די ארוך, כך ששיקולים של תאימות ציוד בעתיד פחות מטרידים. לכן גם מעניינת אותי מאוד האיכות של עדשות הקיט של המצלמות השונות. כרגע אני עם 3 אופציות ודי מתלבט:

1. אולימפוס E300 - נמכרת בכ- 4300 שקל יחד עם שתי עדשות: 14-45 ו 40-150. בהתחלה זאת הייתה הפייבוריטית בגלל שתי העדשות שלכאורה נותנות בסיס רחב יותר להתחלה לעומת שתי האופציות האחרות. למרות זאת קראתי ביקורות שהמצלמה לא במיוחד מוצלחת בכל מה שנוגע לחיישן (רעש באיזו גבוהה וכו'). השאלות שלי הם האם העדשות שמגיעות עם המצלמה איכותיות (יחסית לאלטרנטיבות) והאם החסרונות של המצלמה בכלל ישפיעו עלי (אני די חובבן).

2. מינולטה D5 - נמכרת ב כ- 3800 עם עדשת 18-70. ראיתי די הרבה הודעות בפורומים של אנשים שמאוד מרוצים ממנה. ע"פ הבנתי אין משמעות להבדלים של 6 או 8 מ"פ, כך שהאפשרות מאוד מפתה ובעיקר זולה יותר מהאחרות. גם כאן אני שואל, איך העדשה?

3.ניקון D50 - נמכרת ב כ- 4200 עם עדשה 18-55. מהתרשמות כללית בלבד הבנתי שהיא לכאורה האיכותית יותר בסה"כ וגם הפירמה יותר נחשבת.

אשמח לכל עזרה, המלצה או הכוונה. וכמובן שאשמח לשמוע על אופציות אחרות.

בברכה,
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-01-2006, 22:56
  idanst idanst אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gil. שמתחילה ב "מצלמת כניסה לעולם ה DSLR - המלצה בבקשה"

אני כמובן אמליץ לך על הE300. בקשר לרעש, זה נכון יש רעש ב1600 כמו בשאר המצלמות רק שכאן יש קצת יותר, כך שאם אתה מתכוון לצלם הרבה ב1600 בכלל כדאי ללכת על מצלמה שטובה יותר עם ISO גבוה כמו ה20D הE1 וה7D אני מניח.
אבל לE300 יתרונות רבים, שתי עדשות כמו שציינת, הן איכותיות ובהחלט ברמה של שאר עדשות הקיט השייכות למצלמות האחרות (אני אוכל לשלוח לך תמונות בגודל מלא אם תרצה).
הE300 בנוייה טוב יותר מה5D והD50.
לE300 יש את המנקה חיישן ששומר עליו נקי מאבק, זה בעיקר מעולה אם אתה מרבה לטייל ורוצה להחליף עדשות בשטח בלי לפחד שהחיישן התלכלך.
ואלה בעיקר היתרונות והחסרונות העיקריים, כך שאם היא נוחה לך (כי היא לא בנויה כמו רוב הDSLR) אז ממש לא צריכה לך להיות בעיה.

ועכשיו בקשר לאלטרנטיביות, ה5D מעולה לדעתי, היא נראית נוחה מאד ואהבתי את התמונות שלה, לדעתי ה6 מפ זה יתרון כי גם הקובץ שוקל פחות וזה מאפשר יותר תמונות על פחות מקום. וזה גם יאלץ אותך ללמוד יותר טוב את נושא הקומפוזיציה (:

ה50D לדעתי היא לא ממש בחירה נבונה, נכון שניקון היא חברה מוכרת אבל אני לא רואה יתרון במצלמה הזאת, התמונות שלה לא יותר טובות מהשאר לדעתי. וכמובן שאל תיתן לשם גדול להשפיע עליך.

גם תבדוק את ה350D של קאנון כי היא נראית מצלמה נחמדה, אני לא אוהב אותה כי היא מצועצעת מדי אבל התמונות שלה אחלה סה"כ

ישן 08-01-2006, 01:24
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי yoni_la שמתחילה ב "מה עם ה Canon 350D ? תחרוג..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yoni_la
מה עם ה Canon 350D ?
תחרוג טיפה מהתקציב, אבל חריגה טובה...

דעתי האישית, אחרי שניסיתי גם 20D, גם D70, גם D50, גם 350D וגם 300D, השתיים האחרונות פשוט צעצועים לעומת כל השאר.
המשווה בין D50 ל 350D פשוט בעעע
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/vBulletin/images/freshicons/icon_disgust.gif]

ממש לא חושב שהוספת כסף בשביל 350D מצדיקה את זה.
כן, על הנייר, פונקציונאלית, המצלמה נראית ממש טובה - אולי אפילו טובה יותר מה D70. בתאכלס, היה לי ממש מגעיל לצלם איתה, לעומת ה D50, שסוף סוף יצא לי למזמז (את של קובי).

אבל - זו דעתי האישית, ואני בהחלט לא הולך להכנס למלחמות ניקון קנון.

ישן 07-01-2006, 23:37
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gil. שמתחילה ב "מצלמת כניסה לעולם ה DSLR - המלצה בבקשה"

למינולטה 5D יש מערכת anti-shake מובנית - וזה יתרון חשוב מאוד לדעתי (זה הופך את כל העדשות שלך לעדשות בעלות מערכת IS בחינם, כאשר משתמשי ניקון, קאנון ושאר החברות חייבים לשלם כסף עבור פיצ'ר כזה). גם צג גדול של 2.5 אינצ' מוסיף לערך המצלמה - הרבה יותר קל לצפות בתמונות על הצג הגדול הזה מאשר על הצג הפצפון של 1.8 אינצ' שיש ברוב המצלמות המתחרות. הצג הזה הוא כמובן גם החיסרון של המצלמה - אין לה צג עליון קטן, ולכן כל המידע חייב להיות מוצג על הצג האחורי הגדול, מה שפוגע בזמן סוללה. חיישן של 6 מ"פ הוא כמובן חיסרון מול 8 מ"פ של 350D והמצלמות של אולימפוס, אבל, כבעלים של 10D הישנה והטובה אני יכול להעיד ש-6 מ"פ זה בהחלט מספיק עבור רוב השימושים של הצלם החובב (ואפילו עבור הגדלות די רציניות של 50 על 70 ס"מ).

אני הייתי שוקל את ה-5D בצורה מאוד רצינית, ולו רק בזכות מערכת ייצוב התמונה המובנית, במיוחד בהתחשב במחיר שרשמת ...

ישן 08-01-2006, 17:24
  netanel131 netanel131 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.06
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "למינולטה 5D יש מערכת..."

נכון שאין ל5D צג עליון וזה מבזבז בטריה
אבל איך שאתה מקרב את העין שלך לעינית הצג ניכבה וזה לא מבזבז את הבטריה
גם ב5D יש נגישות בכפתורים לרוב הדברים שפשוט נימצאים בתפריטים אצל המתחרות הנ"ל
עוד יתרון זה העינית הנוחה שלה למרות שהיא בנויה מנסורת מראות (לעומת ה7D של מינולטה שבה היא בנויה מפריזמה)
עכשיו כנגד הניקון לדעתי טובה יותר בישבילך
עדשת הקיט שלה היא 18-70לעומת ואתה אמרת שאתה לא מתכונן להחליף עדשות בזמן הקרוב
ויש לה גם כפתור DOF שלפעמים הוא דיי נחוץ ואין אותו בD50
היא נוחה יותר לפחות לדעתי פה זה כבר עניין של טעם

לגבי האולימפוס E300
היא המצלמה הכי פחות טובה היום בשוק הDSLR
אם כבר אולימפוס אז הE500 יותר טובה מה300 בהרבה תוקנו בה הרבה פאקים שהיו בE300 כמו הרעש בISO גבוה שבE300 כבר ב400 ISO מרגישים רעש בE500 מרגישים את הרעש רק ב800 ISO
העדשות שבאות הם לא ממש להיט הם סטנדרטיות לעדשות קיט
לדעתי תוריד את הE300 מהפרק הקרב פה צריך להיות בין המינולטה 5D לניקון D50
ישן 08-01-2006, 19:07
  idanst idanst אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי netanel131 שמתחילה ב "נכון שאין ל5D צג עליון וזה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי netanel131
נכון שאין ל5D צג עליון וזה מבזבז בטריה
אבל איך שאתה מקרב את העין שלך לעינית הצג ניכבה וזה לא מבזבז את הבטריה
גם ב5D יש נגישות בכפתורים לרוב הדברים שפשוט נימצאים בתפריטים אצל המתחרות הנ"ל
עוד יתרון זה העינית הנוחה שלה למרות שהיא בנויה מנסורת מראות (לעומת ה7D של מינולטה שבה היא בנויה מפריזמה)
עכשיו כנגד הניקון לדעתי טובה יותר בישבילך
עדשת הקיט שלה היא 18-70לעומת ואתה אמרת שאתה לא מתכונן להחליף עדשות בזמן הקרוב
ויש לה גם כפתור DOF שלפעמים הוא דיי נחוץ ואין אותו בD50
היא נוחה יותר לפחות לדעתי פה זה כבר עניין של טעם

לגבי האולימפוס E300
היא המצלמה הכי פחות טובה היום בשוק הDSLR
אם כבר אולימפוס אז הE500 יותר טובה מה300 בהרבה תוקנו בה הרבה פאקים שהיו בE300 כמו הרעש בISO גבוה שבE300 כבר ב400 ISO מרגישים רעש בE500 מרגישים את הרעש רק ב800 ISO
העדשות שבאות הם לא ממש להיט הם סטנדרטיות לעדשות קיט
לדעתי תוריד את הE300 מהפרק הקרב פה צריך להיות בין המינולטה 5D לניקון D50

אני מצלם כמעט תמיד עם ISO 400 ובקושי מורגש רעש, ISO 800 עובד מצויין כמו המתחרות וביחוד אם משתמשים בניקוי רעשים.
רק לידע כללי, מצלמות אולימפוס הן כמעט היחידות שבהן לא מופעל שום מנקה רעשים ללא בקרת המשתמש, בשאר המצלמות אפילו אם תבטל את הNR עדיין יפעל מנקה רעש.
ודווקא אם תקרא בפורומים ותראה השוואת תראה שאין בE500 שיפור מורגש בנושא הזה.

בקשר לעדשות ,לא להיט זה ברור אבל סטנדרטיות בהחלט, בדיוק ברמה של העדשות שמקבלים עם ה5D D50 D70 350D וה20D.
רק שמקבלים 2 ולא אחת.

אני באמת לא רואה הצדקה לזה שהE300 היא הDSLR הכי פחות טובה שקיימת.

בקשר לצג העליון, גם אם זה מבזבז יותר בטריה עדיין הבטריה של הE300 נותנת אותה כמות תמונות שה5D והD50 נותנות ושאר המתחרות, כך שזה לא פקטור.

נערך לאחרונה ע"י idanst בתאריך 08-01-2006 בשעה 19:16.
ישן 08-01-2006, 20:11
  idanst idanst אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי gil. שמתחילה ב "תודה לכולם על התגובות. כפי..."

תמיד מגיעים למצב הזה ואף פעם לא תיהיה לך תשובה חד משמעית מה הכי כדאי.
בכל מקרה, איזו מצלמה שלא תבחר אתה תיהיה מרוצה 99 אחוז, גם האולימפוס גם הניקון וגם המינולטה (וגם מצלמות של חברות אחרות שלא הזכרת) יתנו לך את כל מבוקשך ואתה לא תראה הבדל כמעט בחדות ובאיכות התמונה. וגם כמו שאמרת אתה תתרגל לתפעול של כל אחת.
לכן, כדאי לך מאד ואפילו חובה שתלך ותבדוק מצלמה מצלמה, איך אתה מרגיש איתה, תנסה לצלם תראה איך העינית איך הכפתורים, תצא החוצה לצלם במשך חצי שעה ואז אתה בטוח תדע איזו מצלמה מתאימה לך, בסופו של דבר כל בחירה תיהיה הבחירה המוצלחת ביותר בשבילך.

בקשר לסגירת צמצם, גם לאולימפוס יש את זה, אני לא מוצא את זה יעיל כי שסוגרים צמצם מן הסתם נכנס פחות אור והתמונה הופכת חשוכה ובקושי אפשר לראות משהו, עדיף לקחת תמונה ואז לראות אם העומק שדה מתאים או לא מתאים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:08

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר