לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-01-2006, 15:33
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
זה כבר דיון אחר לגמרי ומעמיק בפני עצמו.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Shay3434 שמתחילה ב "ככה זה. תמיד מפלים את..."

אם תרצה לפתוח אשכול בפוליטיקה על הנושא, אני אשתתף בו.

בתמצית, האיראנים הסיקו מסקנות ממבצע אופרה (תמוז), שהוא מבצע הפצצת הכור
העיראקי בשנת 81'. הם השכילו לפזר את המפעלים הנוגעים בדבר על פני שטח הרבה
יותר רחב, כך שאין מקום ספציפי שמבצע צבאי טקטי יכול לסכל לגמרי (הרי הכור בבושאר
איננו היחיד, ישנם עוד כורים של מים כבדים ועוד מפעלים שאי הריסתם, לא יעקב את פרוייקט
הגרעין). זו התקפה שצריכה לכלול מכלול הרבה יותר רחב מאשר להק של מטוסי F15 ו-F16
כדי שהכל ישוב על כנו...

הדיפלומטיה נכשלה זה ברור. איראן גם לא מסתירה את כוונותיה, זאת עפ"י ההצהרות הנציות
של אדון מחמוד אחמדינג'אד. חייבת להיות פעולה צבאית רחבה ביותר ועדיף שתתבצע ע"י
ארה"ב, עם קשר כמה שפחות ישיר של ישראל. אם ארה"ב לא תעשה מאום לגבי סוגיית הגרעין,
ישראל עלולה לפעול צבאית אבל יש להבין שזה דבר שכמעט בלתי אפשרי כשהוא בא מכיוונה
של ישראל, מאחר ואנחנו, אם אסכם זאת בשתי מילים, לא אמריקה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-01-2006, 16:35
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
הלוואי. עדיף שינוח...ראית מה קרה לשרון... :)
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "כנראה הרבה אנשים לא ממש יודעים את הכוח היהודי בארה"ב..."

לפעמים נימאס לי מבחישתה של אמריקה בפוליטיקה שלנו ואיומים מרומזים וצעדי עונשין בשל מכירות הנשק שלנו בעולם.
לדעתי, אפשר לרקום יחסים יפים עם ההודים, הסינים והרוסים, למה לא?
בכלל, רוצה לפתור את הבעייה הישראלית- פלסטינאית ולצאת לחופשי?
שיקימו מדינה והשלווה תחזור לאיזור?
צריך לעשות מה שהאלוף פלד, פליט שואה ואלוף פיקוד הצפון אמר בזמנו. לתקוף אותם בלי רחם עד שהפלסטינאים יזעקו: "היהודים משוגעים"!!! רק אז אפשר יהיה לשבת למשא ומתן רציני, לעשות הסכמים עם ערבויות ארופיות ואמריקאיות ולעשות שלום.
בטח לא בנסיגות חד צדדיות.

ישן 07-01-2006, 17:01

מה פתאום לנוח. היית רוצה לחיות בערעור תמידי ?...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "הלוואי. עדיף שינוח...ראית מה קרה לשרון... :)"

העולם מתנהל עפ"י אינטרסים. לכל מדינה יש את האינטרסים שהיא רוצה שיתקיימו. כמובן שאני בעד ישראל עצמאית אבל אל לנו לשכוח שהשליטה המסויימת הזאת של ארה"ב באה מאחר ואנחנו כן תלויים בה רבות. כספי סיוע בעבר, בהווה ובעתיד, הטלת וטו חזור ונשנה על סנקציות והצעות למיניהן, עזרה צבאית במלחמות ועוד...

אין פה שחור ולבן כמובן. בהחלט חרה לי, לדוגמה, על פיטוריו של עמוס ירון (לשעבר מנכ"ל משרד הבטחון שפוטר בגלל עסקת המזל"טים עם סין...). ישראל צריכה לפתח יותר עצמאות - גם למשל בפרוייקט החץ, ארה"ב משתתפת במימון כדי להיות חלק ממנו.

הפגזת אוכלוסייה אזרחית זה דבר שאינו בחזקת ריאליזם, בו לא נשחק את הראש הקטן. לחימה נוקשה בטרור זה דבר מובן מאליו אבל מה שאתה טוען שצריך לעשות לא יעבור בשתיקה בשום מקום, במיוחד לא אצלנו.

אני לאו נגד צעדים חד-צדדים, כל עוד הם מתחשבים אך ורק בצד שלנו. אי אפשר לחכות למשיח עד שתקום הנהגה שאולי יהיה ניתן לדבר איתה, זה מצב סטטי והסטגנציה הזאת לא מעילה לדבר. צריך לפעול גם אם זה אומר שאין צד שני.

בקשר לשרון, הוא עד היום לא האמין לערבים וזה לא השתנה מאז היותו ילד קטן. הוא פשוט החליט להזיז את העניינים (וההתנתקות מוכיחה שהוא עדיין לא מאמין להם).

ישן 07-01-2006, 17:25
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
אכן
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "זאת פרשנות שלי."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
לא נראה לי שחוסכים באמצעים נגד המחבל הבודד, או הקבוצה. הבעיה היא שנמנעים כמה שניתן מפגיעה באוכלוסיה אזרחית, לכן, כשכותבים "לתקוף ללא רחם...", אפשר להבין שזה כולל פגיעה בחפים מפשע במטרת תחילה, אחרת למה שהם יזעקו שאנחנו משוגעים...
נראה לי שחוסכים באמצעים נגד המחבל הבודד או הקבוצה. נראה לי שאם יימנעו פחות מפגיעה באוכלוסייה אזרחית פלסטינית (בהנחה שיש כזו), יימנעו יותר מפגיעה באוכלוסייה אזרחית ישראלית.

אני לא מבין לרגע שזה כולל פגיעה בחפים מפשע במטרה תחילה.

הם יזעקו שאנחנו משוגעים אם נתחיל להעלות על טיל יותר טרוריסטים בפחות זמן. זה נקרא אצלנו להשתגע. לא להגיב ולהיות פאסיביים במלחמה בטרור, אלא לתקוף ולהיות אקטיביים.

במלחמה בטרור אתה יכול להגיב לאיומים (כיבוי שריפות) ואתה יכול למנוע אותם מלכתחילה (ניכוש עשבים). ככל שהלוחמים בטרור מקבלים על עצמם רמה מוסרית גבוהה יותר בעד האוכלוסייה ממנה יוצאים הטרוריסטים, ככה הם מקבלים על עצמם (לא במודע) רמה מוסרית נמוכה יותר נגד האוכלוסייה שכנגדה פועלים הטרוריסטים.

כי אם לוקח X חודשים לחסל טרוריסם כי ב Y הזדמנויות שונות במהלך ה X חודשים היו לידו יותר מידי אזרחים חפים משפע (ויותר מידי זה עניין של הגדרה, אני לא נכנס למספרים כרגע), וב X חודשים האלה הוא הפיק Z פעולות טרור שפגעו ב AA אזרחים ישראלים חפים מפשע, אז מה שיוצא זה בעצם העדפת הגנה על אזרחים פלסטינים חפים מפשע על פני אזרחים ישראלים חפים מפשע.

ישן 07-01-2006, 17:25
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

שמע, מאה שנים נלחמים ועדיין השלום רחוק.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "מה פתאום לנוח. היית רוצה לחיות בערעור תמידי ?..."

אם נסתכל היסטורית אז יחלפו עוד מאה שנה. מה הן מאה שנים בהיסטוריה שלנו? גורנישט.
רוצה לקדם את העסק? תכה בם ללא רחם, תיפלוש לעזה לאחר שתפציץ את השטח שבו תאחז מבלי לאבד אף חייל. תיגרום לדה - מורליזציה, תמעך אותם עד שיהיו על ארבע ויתחננו על נפשם ומשם לדעתי אפשר לקצר את תהליך השלום.
אתה שואל מה בקשר לעולם? כיצד העולם יקבל אותנו?
ממש ממש מקבלים אותנו גם היום... אולי נלמד את אומות העולם כיצד טוחנים את הטרור עד דק ויוצאים מחוזקים עם שלום ביד.
ניראה לך שהנסיגות תבאנה את השלום המיוחל?
אולי הזמן העכשוי משחק דווקא לטובתינו. סוריה נחלשה. המצרים והירדנים נייאטרלים, לבנון בדרך לעצמאות. נכון, יש בעייה עם החיזבאללה, נתגבר. עירק...מי סופר אותה והאירנים בדרך לקבל את המכה העשירית של פסח.
אולי צריך לחכות מעט שהאירופאים יקבלו כמה מכות מהטרור האיסלאמי ואז לפעול כמו שאדון שרון היה אומר בהחלטיות ובנחישות ולעבור מידית להסכם שלום ואולי תשקוט הארץ ארבעים שנה.
מצטער, אני לא רואה סוף אחר לסיכסוך הישראלי פלסטינאי. גם לא בא לי לתת להם להתארגן ולסגת ללא תמורה, לעקור ישראלים מביתם ואדמתם וליצור סכסוך בינינו לבין עצמינו שעלול יום אחד להוביל למלחמת אחים בגלל גחמותיו או שיקוליו של איש אחד...די. להסכם דרושים שניים, נכריח אותם ודי.

נערך לאחרונה ע"י looopy בתאריך 07-01-2006 בשעה 17:27.
ישן 07-01-2006, 18:17

ההודעה שלך מציירת את המצב בפשטותו והפתרון נשמע קל ביותר...
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "שמע, מאה שנים נלחמים ועדיין השלום רחוק."

לגבי מעיכת הטרור, אפשר לטהר אותו יחד עם האוכלוסיה האזרחית. יש הרבה דוגמאות מן העבר הקרוב שקרו ע"י מדינות ערב. 1970 בירדן, חוסיין מחק אלפי פלסטינים בספטמבר השחור. ב-82', בסוריה בעיר חאמה, ריפעאת, אחיו של חאפז אל-אסד גם טבח ב-20,000. כמובן שיש רצוי ומצוי, אנחנו נמצאים בעידן שבו יש מצוי והרצוי הוא בעייתי.

פעולות כאלה הן יומרניות, יגרמו לאנטגוניזם מיידי של העולם וגם ארה"ב לא תוכל לסייע לנו - המצב באיזור יתערער (קח דוגמה, בתחילת האינתיפאדה, השגרירים של מצרים וירדן הוחזרו, אז מה יהיה כשתחליט לעשות טבח ?..הלכו הסכמי השלום).

איראן לא תקבל בוודאות מכה כפי שאתה חושב. היא עוד עלולה לייצר את הפצצה הראשונה שלה ואז באמת תתחיל מלחמה קרה נוספת, ועם האחריות של האייטולות והאמונה הפונדמנטליסטית שלהם, אל לנו להיות בטוחים שכל האיומים יהיו סרק...

חיזבאללה, תתגבר ? - רק פעולה קרקעית רחבה יכולה למגר אותם וזה לא יהיה פשוט.

אז לפי ההודעה שלך, יש לנו הרבה חזיתות: הפלסטינים מתוכנו, העולם בחרם מבחוץ, הסכמי השלום עם מדינות ערב יעלמו כלא היו, האיראנים גם צפויים למכה וחיזבאללה יעלם איכשהו...
(אני מקווה שלא פספסתי משהו ... )

זה קצת בעייתי המצב הזה שאתה מתאר, לא כך ?...

ישראל תגיע למצב אופטימלי ע"י הצעדים הבאים:

קודם כל אם תשים לב, בדיעבד, הנסיגה מעזה הביאה את ישראל למצב שבו היא עם יכולת תגובה הרבה יותר ארוכת טווח - לדעתי בגלל הבחירות הקרבות לא מחממים בינתיים את הגזרה, אחרת העולם לא יפצה פה אם נשרוף את צפון הרצועה, וכבר ראינו שמאז הנסיגה, היו גינויים חד צדדים כנגד הפלסטינים מהעולם ולא גינוי אחד נגד ישראל בכל הנוגע לאיזור הרצועה.

עכשיו, לקדם את העסק יש שתי אפשרויות: או במו"מ או באופן חד-צדדי. עד כה, אין יכולת למו"מ, הרי מחמוד עבאס אפילו לא בטוח שיכול לשלוט על מפלגתו שלו, ואדון ברגותי שבכלא, הוא הראש הבא ככל הנראה של הפת"ח...

מה שאני רואה עכשיו זה שאין פרטנר אז צעדים חד-צדדים הם האפשרות היחידה (כמובן כשהם מתחשבים רק בנו). אין סיבה לחכות עוד עשר שנים. צריך כבר לחשוב מה עושים ביו"ש. ברור שהגושים בגדולים ישארו אצלנו, השאר רק יוצר כאב ראש (ראייה בטחונית, לא דתית או היסטורית).

חיזבאללה זה אירגון שיעלם לאט לאט לאור המצב החדש במזה"ת בכלל ובלבנון בפרט. כבר יש גינויים פומביים בלבנון על חיזבאללה ועל פעולותיה נגד ישראל.

איראן זאת בעיה חמורה וקשה לצפות איך זה יתפתח - מה שכן, מישהו חייב למנוע את יצירתה של פצצת אטום במשטר כזה, אחרת, כפי שכתבתי, מלחמה קרה נוספת בדרך, והפעם, היא לא בהכרח תהיה קרה...

נ.ב.
מצטער על האורך, פשוט לא רציתי להחסיר משהו...

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 07-01-2006 בשעה 18:22.
ישן 07-01-2006, 20:40
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

עוד כמה שנים...
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "זה שאני כל כך מאמין באוייבנו, כן ?..."

עוד כמה שנים , בנושאים שאנחנו משוחחים עליהם, כן?
עוד כמה שנים.
האמריקאים יספגו כמה אלפי הרוגים בעירק.
לאירן תהיינה כמה פצצות גרעין.
אל- קאיידה תבסס עצמה בירדן, סיני, לבנון, עזה והשטחים.
כמה מארצות אירופה המתועשות תיסבולנה ממגה פיגועים.
ישראל תיאלץ ללמד את הפלסטינאים לקח ולכבוש מחדש את עזה והשטחים.
השמאל בישראל ימשיך עם אותן מאנטרות וההצגות בבילעין.
או....
עוד כמה שנים.
האמריקאים יסיגו עצמם מעירק ומשדות הנפט היקרים כל כך וישאירו תוהו ובוהו במדינה המדממת.
אירן תאיים על ישראל ושלום העולם.
לאל - קאיידה יהיו נציגים בממשלות ופרלמנטים של מדינות אוייב.
כמה מארצות אירופה תחוקקנה חוקים גזעניים על מנת לשרוד ויפלטו מתוכן ערבים לארצות האם שלהם.
ישראל תאויים על ידי הפלסטינאים בנשק לא קונבנציונאלי.
השמאל בישראל ימשיך להדליק נרות.
עוד כמה שנים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:22

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר