לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-01-2006, 07:31
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי drantiev שמתחילה ב "נושא לדיון:"עבודה בצילום""

טוב אני אתחיל.
אצלי הצילום התחיל כתחביב נטו.
קניתי את הדיגיטאלית הראשונה שלי (אולימפוס) וצילמתי כל דבר שזז. המצלמה הלכה איתי לכל מקום (יתרון הקומפקטיות). באיזה מסיבת פסח הצטלמתי לאתר מסוים וכשניגשתי לראות את התמונות, ראיתי שדרושים צלמים. פניתי אליהם ומייד התחלתי לצלם במועדונים בחיפה ובתל אביב. ידעתי שכסף לא ממש יצא מזה אבל חשיפה והכרה - יש!.
אחרי זמן מה, התחלתי לצלם לעיתונים מקומיים בחיפה וע"י מתן קרדיט זכיתי לעוד הכרה וחשיפה.
אחרי שקניתי את הרפלקסיבית הראשונה שלי (דיגיטל רבל) צלם אירועים שעבד איתי בחברה מסוימת, הציע לי ללמוד אצלו צילום אירועים. בערך 50 חתונות נתנו לי ניסיון רב ובמקביל צילום עיתונות. את המסיבות הפסקתי לצלם כי בשלב מסוים העדפתי לא לרדוף אחרי המצולמים אלא לתת לכתב עיתון או מישהו אחר לעשות את זה במקומי, אני רק בא ומצלם.
אחרי כמה זמן העלו כמה אייטמים בעיתון מקומי עלי שגם תרמו לחשיפה. כשהגעתי לארה"ב מייד התחלתי לצלם עם חבר ותיק שכבר שנים במקצוע. הוא אמר לי בוא לצלם אירוע בלי התחייבות, ניראה איך אתה מצלם. צילמתי איתו חתונה ככה בסבבה... ולמחרת הוא אומר לי "בוא ניפגש". כשנפגשנו בדיינר מקומי, הוא שם לי $250 על השולחן ומאז אנחנו צמודים באירועים.
מעבר לזה, אני בקשר עם כמה חברות יחסי ציבור גדולות בדי.סי וכשיש להן אירוע (פתיחת מסעדה או חגיגה אחרת, הם מזמינים אותי) כמובן שמספר פעמים עבדתי ללא תמונה או ברטר מסוים. אתה חייב לתת לאנשים לראות מה אתה שווה. אני גם מצלם הרבה בחוץ והרבה ניגשים אלי ושואלים "אתה צלם?" כלומר, אתה מצלם מקצועי? כנראה שהציוד מרשים אותם. אז אני מייד שולף כרטיסי ביקור...
לסיכום, זה לא דבר שקורה בין לילה והדרך ארוכה. אם אתה באמת רוצה להיכנס לזה לעומק, תשקיע בנטוורקינג - יצירת קשרים. אל תתייאש ואל תתבאס לעבוד בחינם. אל תיתן לאנשים גם תחושה שאפשר לנצל אותך יותר מידי. תתנדב בכיף. תמיד תנסה לשלוח תמונות שלך לעיתונים. צא לצלם באזורים הומים והעיקר, תהנה מהצילום

הנה הקרדיט שהכי אהבתי בעיתון חיפאי:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י carish1 בתאריך 17-01-2006 בשעה 07:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-01-2006, 23:25
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי drantiev שמתחילה ב "נושא לדיון:"עבודה בצילום""

אני עם משה לגמרי.
אמא שלי תמיד היתה אומרת "שלח לחמך על פני המים".
בארנק שלי תמיד יש כמה כרטיסי ביקור שלי, ובתיק הצילום עוד 'סטפה'. שלא יצא מצב שמישהו שואל אותי האם אני צלם, ולא יהיה לי את הפוזה של 'קבל כרטיס ביקור, ותתקשר אלי'.

איך התחלתי לצלם כולם יודעים..
משה צודק מאוד בכל הקטע של יחסי ציבור ופרסום (פסיבי ואקטיבי).
בהרבה מקרים, כתבות בעיתון, והפגנת נוכחות במקומות מסויימים, מקנים איזו-שהיא פרסטיז'ה.
לצלם אירועים ולקבל קרדיט במגזינים או בעיתון, גם אם לא מקבלים תשלום כספי, בהרבה מקרים שווה את זה. אני זוכר את הצילומים הראשונים שעשיתי.. אף אחד לא ידע כמה משלמים לי, אם בכלל, אבל יוצא לי להתחכך בהרבה אנשים ששווה להכיר. או צלמים מקצועיים תותחיים אמיתיים, או סלבז (תמיד שווה) או אירועים יוקרתיים כמו תצוגות אופנה מיוחדות, המתקיימות לקהל מאוד מצומצם.
לא פעם ולא פעמיים מצאתי את עצמי מצלם תצוגות אופנה למגזין יחד עם עוד 3 צלמים (!).
בד"כ תצוגות גדולות מפוצצות באנשים והרבה צלמים...

לדעתי, בשביל לבנות את עצמך, אתה צריך להציג את עצמך בתור הצלם הכי תותח בעולם.
וזה לא משנה כרגע כמה שנים אתה מצלם, מה הציוד שיש לך ומה גילך. בנה אתר אינטרנט מושקע ואלגנטי, שים שם את התמונות הכי טובות שלך (ואת ההכי טובות בלבד!). צור לך כרטיס ביקור איכותי, רישמי ומקצועי, ותתנהג כמו מקצוען. אנשים אוהבים להעריך אנשים כישרוניים ואם לא תמעיט בערכך, כך אנשים ינהגו כלפיך, וקצת חוצפה הביאה אותי לצלם בשביל אנשים שונים שפגשתי בכל מיני אירועים שמהם לא הרווחתי כלום (מלבד, פירסום חינם במגזינים, והקרדיט).

זה כדור שלג.
ככל שתצלם ביותר אירועים, כך ירצו אותך יותר.
אבל צריך להתחיל מאיפה-שהוא. הצעד הכי טוב, יהיה בנייה עצמית. דבר ראשון - אתר, כרטיס ביקור. קנה לך דומיין על שמך (כמו www.carish1.com או www.matannarkiss.com של משה ושלי). השתמש בדומיין הזה גם ככתובת המייל שלך (רצוי להמנע מלשים בכרטיס ביקור כתובות של ג'ימייל / וואלה / הוטמייל וכו'. לא שג'ימייל זה חרא של אימייל - הוא מצויין ועובד הרבה יותר טוב ממה שאני מקבל מ 012 [הספק שלי], אבל זה נראה חובבני ולא מקצועי).

ובתאכלס - תתאמן. תצלם כמו שצריך. תאמין לי, שאם התמונות שלך יהיו ברמה, ותציג אותן בצורה יפה באתר שיכבד את עצמו - יהיה לך קל להזמין אנשים לשכור את שירותיך (ואפילו בחינם בהתחלה, רק בשביל הרזומה) לצלם להם את האירוע.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:43

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר