17-01-2006, 23:25
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
אני עם משה לגמרי.
אמא שלי תמיד היתה אומרת "שלח לחמך על פני המים".
בארנק שלי תמיד יש כמה כרטיסי ביקור שלי, ובתיק הצילום עוד 'סטפה'. שלא יצא מצב שמישהו שואל אותי האם אני צלם, ולא יהיה לי את הפוזה של 'קבל כרטיס ביקור, ותתקשר אלי'.
איך התחלתי לצלם כולם יודעים..
משה צודק מאוד בכל הקטע של יחסי ציבור ופרסום (פסיבי ואקטיבי).
בהרבה מקרים, כתבות בעיתון, והפגנת נוכחות במקומות מסויימים, מקנים איזו-שהיא פרסטיז'ה.
לצלם אירועים ולקבל קרדיט במגזינים או בעיתון, גם אם לא מקבלים תשלום כספי, בהרבה מקרים שווה את זה. אני זוכר את הצילומים הראשונים שעשיתי.. אף אחד לא ידע כמה משלמים לי, אם בכלל, אבל יוצא לי להתחכך בהרבה אנשים ששווה להכיר. או צלמים מקצועיים תותחיים אמיתיים, או סלבז (תמיד שווה) או אירועים יוקרתיים כמו תצוגות אופנה מיוחדות, המתקיימות לקהל מאוד מצומצם.
לא פעם ולא פעמיים מצאתי את עצמי מצלם תצוגות אופנה למגזין יחד עם עוד 3 צלמים (!).
בד"כ תצוגות גדולות מפוצצות באנשים והרבה צלמים...
לדעתי, בשביל לבנות את עצמך, אתה צריך להציג את עצמך בתור הצלם הכי תותח בעולם.
וזה לא משנה כרגע כמה שנים אתה מצלם, מה הציוד שיש לך ומה גילך. בנה אתר אינטרנט מושקע ואלגנטי, שים שם את התמונות הכי טובות שלך (ואת ההכי טובות בלבד!). צור לך כרטיס ביקור איכותי, רישמי ומקצועי, ותתנהג כמו מקצוען. אנשים אוהבים להעריך אנשים כישרוניים ואם לא תמעיט בערכך, כך אנשים ינהגו כלפיך, וקצת חוצפה הביאה אותי לצלם בשביל אנשים שונים שפגשתי בכל מיני אירועים שמהם לא הרווחתי כלום (מלבד, פירסום חינם במגזינים, והקרדיט).
זה כדור שלג.
ככל שתצלם ביותר אירועים, כך ירצו אותך יותר.
אבל צריך להתחיל מאיפה-שהוא. הצעד הכי טוב, יהיה בנייה עצמית. דבר ראשון - אתר, כרטיס ביקור. קנה לך דומיין על שמך (כמו www.carish1.com או www.matannarkiss.com של משה ושלי). השתמש בדומיין הזה גם ככתובת המייל שלך (רצוי להמנע מלשים בכרטיס ביקור כתובות של ג'ימייל / וואלה / הוטמייל וכו'. לא שג'ימייל זה חרא של אימייל - הוא מצויין ועובד הרבה יותר טוב ממה שאני מקבל מ 012 [הספק שלי], אבל זה נראה חובבני ולא מקצועי).
ובתאכלס - תתאמן. תצלם כמו שצריך. תאמין לי, שאם התמונות שלך יהיו ברמה, ותציג אותן בצורה יפה באתר שיכבד את עצמו - יהיה לך קל להזמין אנשים לשכור את שירותיך (ואפילו בחינם בהתחלה, רק בשביל הרזומה) לצלם להם את האירוע.
|