לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-01-2006, 13:59
צלמית המשתמש של AlienwareIL
  AlienwareIL AlienwareIL אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי wess שמתחילה ב "כמה שאלות על הסרט פול מטאל ג'קט שהיה אתמול.."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי wess
רציתי לדעת קודם כל אם ככה צה"ל נראה??
זאת אומרת המפקד טירונים שלהם חונק אותם, מרביץ להם, ויורד עליהם כאילו אין מחר.
גם בסרט ג'רהד המפקד של הטירונים שמגיעים מרביץ להם... זה באמת ככה בארה"ב?
ויותר חשוב זה באמת ככה בצה"ל??
ועוד משהו ראיתי שבפול מטאל הוא העניש את זה שפישל כל הזמן ולאחר כמה זמן הוא העניש את כל המחלקה ולא אותו, זה נהוג גם פה? (זה דרך אגב מה שגרם לזה שבלילה עשו לו "שמיכה"..)

רציתי לדעת אם באמת ככה זה בצה"ל ואם מה שאומרים בצה"ל זה להרוג להרוג ומכניסים לחיילים לראש שהם רוצחים?
כי נראה לי מאוד מוזר כל העסק, לפחות בנוגע לישראל..

לא, צה"ל לא נראה ככה!
וכן ככה זה בארה"ב, כמו שעידו אמר כאן אתמול, אצלנו בארץ המפקדים לוקחים את האישיות הקודמת שלך מהבית ומדגישים את הדברים החיוביים, איך שאתה.
בארה"ב הם פשוט מוחקים את האישיות הקודמת שלך ובונים את האישיות החדשה שלך עפ"י הרצונות שלהם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-01-2006, 18:05
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
מה ההגדרה שלך לעונש קולקטיבי? יכול להיות שאתה לא מפרש את זה נכון
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי בוכמן שמתחילה ב "ואיי תאמין לי שיש כיום עונשים..."

יש עונש קולקטיבי ויש תירגול נוסף.
אם מתוך מחלקה של 30 חיילים 7 לא עמדו בזמנים ובגללם כל המחלקה רצה/מתזזת/קיבלה שעות ביציאה- זה עונש קולקטיבי וזה אסור.
אם בזמן מסדר בוקר מספר חדרים לא היו מסודרים או שהמסדר לא עמד כמו שצריך ובגלל זה קיבלתם מסדר חוזר בלילה לכל המחלקה- לזה קוראים תירגול נוסף וזה מותר.

כבר כתבתי את זה לא פעם, באמצע שנת 2002 יצאה חוברת נהלים מסודרת של מז"י עם כל ההגדרות לענישה, סוגי ענישה ומי רשאי להעניש ועד איזה רמה.
לחוברת קוראים "המענה הפיקודי".

אם תכתוב כאן מה הסגל שלך עשה אולי אוכל להגיד לך אם זה חוקי או לא. אגב, לדעתי זה חוקי, אתה פשוט לא מכיר את הנהלים ולכן זה נראה לך אסור. סמוך על הסגל שלך שהם יודעים טוב טוב מה מותר ומה אסור. אם בכל זאת הם עברו על הפקודות והנהלים- זה כבר משהו אחר.

אני יכול לתת לדוגמא למעשה אסור:
בטירונות של מחזור אוג' 03 בשיבטה נזרקו לכלא שני מ"כים, אחד ממיתר והשני מפלגת האיכון.
לשניהם שללו גם את הפיקודיות. שניהם עשו את אותו מעשה בהפרש של יום (אחד עשה את זה, סיפר לשני שהתלהב, והוא עשה אותו דבר למחרת).
המעשה היה:
חייל שלא התגלח כמו שצריך למסדר בוקר נאלץ לשהות במצב 12 במשך כחצי שעה בזמן ששני חברים שלו מגלחים אותו מול כל הסוללה תוך כדי שהוא "מפמפם" במצב 2.
מעשה זה היווה פגיעה חמורה בכבוד האדם.

ישן 28-01-2006, 19:00
  NimDod NimDod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "מה ההגדרה שלך לעונש קולקטיבי? יכול להיות שאתה לא מפרש את זה נכון"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו403
יש עונש קולקטיבי ויש תירגול נוסף.
אם מתוך מחלקה של 30 חיילים 7 לא עמדו בזמנים ובגללם כל המחלקה רצה/מתזזת/קיבלה שעות ביציאה- זה עונש קולקטיבי וזה אסור.

אני חייב שלא להסכים.
אם המחלקה קיבלה משימה ו-7 חיילים (שמהווים כמעט רבע מחלקה במקרה הזה) לא הגיעו בזמן, אז כל המחלקה פישלה. רק 7 אמנם לא הגיעו, אבל זאת אחריות שאר החיילים לדחוף ולעזור לחברים שלהם להגיע, או להזכיר לחניך תורן לבקש בשבילם הארכה.

לתת לכל המחלקה שעה ביציאה על כך זאת טעות מפני שהעונש חמור מדי בשביל "פאק" כזה, אבל בהחלט יש מקום ל"תירגול נוסף" של עמידה בזמנים - ז"א תיזוז ריצה.
כשהמחלקה צריכה להקיף איזה עץ ולחזור תוך זמן מסויים, ולא מצליחה בפעמיים-שלוש הראשונות, החיילים מבינים שזה בגלל כמה חיילים אחרונים שיש להם כושר פחות טוב, והם מבינים שהם לא יצליחו לעמוד בזמנים ולא יפסיקו לתזז אותם עד שהחזקים שקל להם יותר יתחילו לעזוב לחלשים האחרונים.
לדעתי תיזוזים כאלה משפרים את המשמעת והרעות בין הטירונים יותר מכל התס"חים והסדרות חינוך שאפשר להעביר.
ישן 28-01-2006, 19:30
צלמית המשתמש של RP.
  משתמש זכר RP. RP. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.11.04
עניין של השקפה לא?
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "זכותך המלאה לא להסכים אבל אלו הן הפקודות"

אני אמנם לא הכי בקיא בפקודות (בתור מפקד הייתי רק שבוע בבא"ח) - אבל אם אתה אומר:
ציטוט:

אם בזמן מסדר בוקר מספר חדרים לא היו מסודרים או שהמסדר לא עמד כמו שצריך ובגלל זה קיבלתם מסדר חוזר בלילה לכל המחלקה- לזה קוראים תירגול נוסף וזה מותר.

יש פה 2 בעיות:
א. החיילים ישנים בחדרים
ב. אני לא רואה מה ההבדל בין זה לבין ש-7 חיילים לא עמדו בזמן מחלקתי, הרי באותה מידה אפשר לטעון שהמפקד צריך להעמיד למסדר חוזר רק את אותם חדרים שלא היו מסודרים...

השאלה היא איפה עובר הגבול בין משימה מחלקתית לבין משימה אישית - למשל אם במסדר כוננות חייל אחד מכל המחלקה עשה כמעט הכל, ובגלל זה לא הספיק להכין את הציוד שלו, האם העונש (תרגול חוזר) הוא מחלקתי או אישי? הרי ענישה של אותו חייל ספציפית תביא לתוצאה הפוכה, במקום להעניש את המחלקה שלא עזרה להעמיד את הציוד, אתה דווקא פוגע באותו חייל ובפעם הבאה הוא קודם כל ידאג לציוד שלו ורק אח"כ למחלקתי.

NimDod: הבעיה שהצבא "מכבה שריפות" במקום לפתור את הבעיות עצמן.
הרי ברור שגם עם כל החוקים שיש היום, אם יש מ"כ אידיוט כמו במקרה של אהוד שניאור ז"ל אז שום דבר לא יעזור.
אהוד שניאור לא מת רק בגלל התיזוז הזה, אלא זה שרשרת אירועים שהתחילה חודשים לפני זה, ורק במקרה הנסיבות באותו יום הובילו למקרה - עובדה ששאר החיילים באותו אירוע עדיין חיים.
צריך לאפשר ענישה, וגם קולקטיבית, כולל תיזוזים - ואם זאת צריך אולי למנות קצין/סמ"ר עם נסיון שכל תפקידו לפקח ולחנוך את החיילים בנושא, למ"מ והסמל של המחלקה יש מספיק משימות גם ככה והם לא יכולים ברוב המקרים לבצע מעקב טוב אחרי המ"כים.

נערך לאחרונה ע"י RP. בתאריך 28-01-2006 בשעה 19:37.
ישן 28-01-2006, 22:06
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
תגובה ל nimdod ול RP
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי RP. שמתחילה ב "עניין של השקפה לא?"

אכן, החוברת הזאת היא אחד הלקחים של סיפורי טירטור רבים שהסתיימו בצורה טרגית.
סיפורו של אהוד שניאור ז"ל שטורטר למוות בספטמבר 2002 היווה מעין נקודת מפנה ביחס לענישה, למרות שהמסמך "המענה הפיקודי" הופץ כחודש לפני כן.
לא היה שם שום פיקוח מצד הסגל הבכיר, לא התחשבו בסרגלי מאמצים, ובכלל- ההיגיון כנראה נתקע בש"ג או שנשאר לישון במגורי הסגל.

כמו ש RP כתב, הרבה מהנעשה הוא בעיני המתבונן ונתון לפרשנויות שונות.
יכול להיות שבדוגמה שנתתי (מסדר בוקר) הייתי צריך להסביר קצת יותר. הכוונה שלי היתה שבדרך כלל מסדר בוקר הוא עבודה של כלל החיילים ולא של חייל זה או אחר. במקום שממנו באתי לכל מטלה היו אחראים מספר חיילים כך שאם יריעות האוהלים לא היו מגולגלות כראוי או שהשירותים לא היו נקיים דיים אי אפשר היה להאשים חייל זה או אחר משום שזאת מטלה של כלל החיילים (במקרה שלי הפלגה או הסוללה) ולכן השתמשתי בדוגמת המסדר החוזר- הסוללה תמיד מסדר חוזר בשעה 22:00 (למשל) וזאת כאקט של עונש מצד אחד (מסדר הבוקר לא עמד) וגם תירגול חוזר מצד שני (יכינו את המסדר פעם נוספת כדי שבפעמים הבאות לא יפשלו).

לגבי עניין החדרים/אוהלים- צה"ל נוטש את עניין האוהלים בטירונות באופן מדורג. אני בטירונות (נוב' 00) ישנתי באוהל בשיבטה, אחי בטירונות ישן גם הוא באוהל במתקן אדם (נוב' 03), אבל מה עם טירוני גולני וצנחנים למשל?

עניין הקצין סמ"ר שמשגיח-
בשביל זה קיים תפקיד המשה"ד בהכשרות. משה"ד- מש"ק הדרכה. זהו מש"ק ותיק לקראת שיחרור, בעל נסיון וותק בעבודה עם טירונים/חיילים/קורסיסטים שהתקפדי שלו הוא לחנוך את שאר המ"כים, להכן להם מערכי שיעור, לייעץ להם בנוגע למקרים ותגובות ובאופן כללי- לתרום מניסיונו האישי.
גם הרס"פ הוא דמות כזאת- המש"ק הכי "חזק" בפלוגה שכביכול עבר הכול וגם הוא יכול לתרום, לעזור ולחנוך את המכ"ים הצעירים. אני זוכר שאני בתור רס"ל לקראת שיחרור (רס"ל- רס"פ בתותחנים) גם הייתי מייעץ למ"כים שלי שהיו נמצאים בדילמות של "איך להעניש את ההוא", "איך להתמודד עם זה" וכו'.

נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 28-01-2006 בשעה 22:11.
ישן 28-01-2006, 22:41
  Ooree Ooree אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי wess שמתחילה ב "כמה שאלות על הסרט פול מטאל ג'קט שהיה אתמול.."

בקשר לקטע של "להיות קילר" - אני לא יודע איך זה בשאר צה"ל - אבל אני משער שזה פחות או יותר כמו במקום שאני נמצא בו. כן מנסים להפוך אותך ל"קילר" (להיות מטורף, לא לראות בעיניים, וכד'). משפטים ב"יבשים" (תרגילים עם הנשק שלא כוללים ירי חי, למי שלא יודע.) כמו "מי הורג את אחמד?!", "מי דופק למחבל כדור בראש?!" או "מי כאן באמת רוצח?!" הם לא נדירים. טירוף\רעבק, או איך שלא תקרא לזה, זה משהו עם הרבה מאוד חשיבות בצה"ל. מצד שני - כן מתייחסים אליך כבן אדם ומצפים ממך להתנהג כבן אדם. הטירוף במקום שלו והאנושיות במקום שלה. עוד לא ראיתי השפלות נוסח Full Metal Jacket.

בקשר למכות - ע"פ מה ששמעתי - פעם לפני 30 שנה, זה היה ככה. בדובדבן עד לפני כמה שנים זה היה נכון. יש לי לא מעט חברים בקרבי, גם ביחידות מובחרות, ועוד לא שמעתי על מישהו שקיבל מכות "סתם ככה" מהמפקדים שלו. (כמובן, יש אימוני קרב מגע שחלק מתכליתם זה לחטוף מכות... בקיצור- סתם מכות אתה לא תחטוף.)

בקשר לעונשים "מחלקתיים" - לא יודע מה החוקים נגדם - אבל העונשים האלה קיימים. לא מעט מהפעמים שאני עברתי תיזוזים היו בגלל "פאשלה" של מישהו אחד - ולא של כלל האנשים. אגב - ב890, מרץ 05 אחד שם עיצבן את המחלקה שלו... כשהוא קם בבוקר הוא מצא את עצמו קשור למיטה שלו. o.O (כמובן שהאחראים למעשה חטפו בראש על זה)

כנ"ל לגבי מצב 2 - הייתי לא מעט במצב 2 - וחוץ מבפק"לים - המפקדים אף פעם לא הצטרפו אלינו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:21

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר