02-02-2006, 08:46
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
lol ראובן אדלר : אולמרט מתנהג יוצא מן הכלל ...
ראובן אדלר: פרץ טעה כשנתן לפרס וברק ללכת
יום חמישי, 2 בפברואר 2006, 7:36 מאת: איילה צורף, הארץ
יועצו הקרוב של רה"מ אמר אתמול כי יו"ר העבודה טעה גם כשהביא את איילון וביטחוניסטים נוספים, אותם כינה "יתושים קטנים"
לראשונה מאז האירוע המוחי של ראש הממשלה, אריאל שרון, דיבר אתמול הפרסומאי ראובן אדלר, יועצו הצמוד של שרון ומי שעומד בראש הקמפיין של קדימה, על ההתפתחויות הפוליטיות מאז אשפוזו. בשיחה סגורה עם בוגרי תוכנית המנהלים "רקנאטי" בפקולטה לניהול של אוניברסיטת תל-אביב, אמר אדלר כי טעותו הגדולה ביותר של יו"ר העבודה, עמיר פרץ, עד כה, היא שנתן לשמעון פרס ולאהוד ברק ללכת. נכון, אמר אדלר, הוא הביא את עמי איילון ועוד כמה ביטחוניסטים אבל הם "יתושים קטנים". על אבישי ברוורמן, בכיר בעבודה, אמר: "הוא בסדר, אבל הוא רק פותח את הפה והכל נהרס. עם זאת, הוא לקח מנהלי קמפיין שאני מעריך שישפרו אותו".
אדלר סיפר כיצד הגיב על הידיעה על מצב שרון. "זאת היתה הפעם הראשונה שקרה לי דבר כזה. אני לא חושב שאי-פעם קרה למישהו שבאמצע קמפיין התחלף לו המועמד. לא היה לנו שום תרחיש לדבר כזה. אריק תמיד נראה חזק, בריא, ויציב. הוא טרף לנו את כל התיאוריות וכל הקלפים. לאחר ההחלטה על המשך ניהול הקמפיין, הקפדנו שלא לעשות טעויות ולנסות להעניק המשכיות בתקופה החדשה ללא שרון". אדלר ציין כי "מ"מ ראש הממשלה אהוד אולמרט מתנהג יוצא מהכלל - ממלכתי, לא שולף, הכול מדוד".
אדלר סיפר על האופן שבו התקבלה ההכרעה של שרון לפרוש מהליכוד. "אני הייתי בין אלה שמשכו אותו כל הזמן לצאת החוצה. ביום שהוא פרש ניהלנו שיחה אחרונה לפני ההחלטה. ישבנו רק הוא ואני והוא שאל אותי: כמה (מנדטים) נקבל? עניתי לו '50'. האמנתי בזה. האמנתי בכוח שלו, האמנתי בכך שהציבור מאמין בו. הם רוצים מנהיג שהם יכולים לסמוך עליו".
על פרס אמר אדלר כי "הוא כוח חזק ביותר ונותן לגיטימציה להרבה בוחרים של העבודה להצביע לקדימה. אני שמח שהוא בקדימה וסבור שזאת טעות ענקית של העבודה שנתנו לו ללכת".
לדברי אדלר, "טומי לפיד עשה טעות נוראה כשהצטייר כמפלגת אנטי - נגד חרדים, נגד דתיים ואפילו נגד ספרדים - ולכן אכל אותה. לכן לא קיבלנו את פליטי שינוי לקדימה. יכולנו לקבל אותם ואת תקציב הבחירות השמן שלהם, אבל דחינו אותם".