לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-02-2006, 01:02
צלמית המשתמש של עופר ברגר הגיבור
  עופר ברגר הגיבור עופר ברגר הגיבור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.05
שלח הודעה דרך ICQ אל עופר ברגר הגיבור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yeshimon שמתחילה ב "שאלות למומחים(וגם לאלה שסתם במקרה יודעים )"

ככל שהמספר צמצם (F) יהיה יותר קרוב ל- 1 יכנס יותר אור למצלמה= אפשרות לצילום במהירות גבוהה יותר ...
*** באחד השיעורים שהיה לי סיפר המורה שיש עדשה בעלת צמצם 0.98 - היא היתה במישקל 100+ ק"ג ולפחות 2 אנשים היו צריכים כדי להזיז אותה ממקום למקום ...

הגריפ לרוב מאכסן בתוכו 2 סוללות (במקום 1 בתוך המצלמה ) ומאפשר צילום תמונה אנכית בצורה יותר נוחה , ובנוסף תורם לייצוב המצלמה (במיוחד עם עדשת טלה ) ...

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://services.nexodyne.com/email/icon/MiIHt9CsUg%3D%3D/JE2kTDA%3D/R01haWw%3D/0/image.png]

נערך לאחרונה ע"י עופר ברגר הגיבור בתאריך 10-02-2006 בשעה 01:09.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-02-2006, 01:15
  אודי גילת אודי גילת אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yeshimon שמתחילה ב "שאלות למומחים(וגם לאלה שסתם במקרה יודעים )"

זהלה רק הצמצם שעושה את העדשה איכותית אלה גם מספר האלמנטים שבה.

ככולשיש פחות אלמנטים (שחוחיות) שבעדשה.

מה שקורה בעדשות עם צמצמים פתוחים זה מספר דברים.

1. רמת הליטוש. אסור לשכוח שהעדשות האלו יקרות יותר עם רמת ליטוש גבוהה יותר

2. יש מה שניקרה עדשות ספריות והספריות שזה אומר על רמת הליטוש אין לי כוח להסביר מה בדיוק קורה שלם אבל ככול שיש יותר אלמנטים הספרים העדשה איכותית יותר.

3. דבר נוסף זה שבעדשות עם צמצם פתוח גודל שחוחית הוא גדול יותר ולכן הפגמים בליטוש משפיעים פחות. זו פיזיקה די פשוטה אבל אני לא ייקנס לזה בו נגדיר את זה כקמות פיקסלים וככול שיש יותר פיקסלים הקרופ יהיה איכותי יותר.

לסיכום. לאיכות גבוהה אנו צריחים עדשות עם זום קטן ככול האפשר צמצמים פתוחים לא יותר מידי מומלץ 1.4 זה האיכותי ביותר.עדשות הספריות. ומה שהכי תואם למצלמה 35 ממ זה עדשה של 43.3 ממ בקיצור אנו צריכים הרבה כסף.
נ.ב
אין עדשה עם צמצם יותר פתוח מ 1 כי צמצם 1 זה אומר שהיא מאבירה את כול קמות האור הנקלתת.
ופחות מזה אומר שהיא צריחה ליצר אור.

נערך לאחרונה ע"י אודי גילת בתאריך 10-02-2006 בשעה 01:44.
ישן 10-02-2006, 01:26
  אודי גילת אודי גילת אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.06

שכחתי את הגריפ.

זה תלוי בסוג המצלמה. למשל במצלמות פילים מסוימות (קמו בשלי) יש שם גם סוללות וגם תוספת של מנועה שגורם למצלמה לצלם יותר פריימים בשנייה ( 7 בינוקם 4 ) וגם יש לי שם 8 סוללות AA ואני מסוגל לצלם כ 60 פילים ללא החלפת הסוללות.

יש מצלמת (גם בשלי ) שיש שם כפתור נוסף של חשיפה. מה שאומר שלו צריך להזיז את היד כדיי לצלם תמונות ורדיקליות.

בדיגיטאליות יש כאלו (קנונים מסוימות )שניתן להכניס שם 2 סוללות בינוקם 1 וגם יש שם כפתור נוסף. ויש כאלו שיש שם רק כפתור. מה שהגריפ נותן זה תנוחה טובה יותר של היד וגם יזון משקל טוב יותר של המצלמה.

ישן 10-02-2006, 20:17
צלמית המשתמש של kristal
  kristal kristal אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.02.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי noam906 שמתחילה ב "שאלה בקשר לגריפ"

לגבי הגריפ, אכן נועד לנוחות בצילום אנכי לתוספת סוללות ולהגברת קצב הצילום ולפעמים לעוד כל מיני דברים משונים כמו הקלטת סאונד. הוא יעודי לכל מצלמה ואני חושב שיש P&S אחת או שתיים שהוציאו לה גריפ, אם אתה שואל אותי למי שלא מרוויח כסף מהמצלמה זה לא ממש חיוני.

לגבי העדשות, היו כאן כמה אי דיוקים וטעויות.

F הוא היחס בין אורך המוקד לגודל הצמצם האמיתי (קוטר הפתח שדרכו עובר האור). עדשת 50 מ"מ עם צמצם שיכול להפתח ל גודל של 52 מ"מ תתן לך עדשה של F/0.95 בערך. ראיתי אחת כזו והיא דווקא לא היתה גדולה במיוחד וסחב אותה אדם מבוגר ולגמרי לבדו. מה שכן, האלמנט הקדמי שלה היה גדול מאוד.
אין הכרח שעדשות 2.8 יהיו טובות, אבל חברה שמפתחת עדשה למקצוענים לא תפתח משהו לא טוב. במיוחד לאור זה שבצמצמים פתוחים כל הבעיות של העדשה צצות בצורה בולטת, ולכן הליטושים חייבים להיות טובים במיוחד וסטיות הצבע והמרחב קטנות במיוחד גם כאשר הצמצם פתוח. תמונה חדה בצמצם 8 זה לא ממש "חוכמה".
בקיצור זה לא הצמצם הגדול שעושה את העדשה טובה אלא מליון דברים אחרים שבעדשות עם צמצם גדול טורחים להשקיע בהם יותר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:52

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר