לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה עשרים פלוס 20plus.fresh.co.il I'll be back חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > 20 פלוס
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-02-2006, 22:28
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
תלוי מה מעניין אותה ומה אותך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי משוטטת_פה שמתחילה ב "למי שמבין בפר"ח או שיש לו רעיונות"

אני חנכתי בזמנו ילד בכיתה ג' שהיה זקוק לעזרה בקריאה וכתיבה. הייתי מקדיש חלק מהפגישות איתו לקריאה - בדרך כלל חומר לימודי שלו או ספר שאני בחרתי וקראנו בהמשכים (חלק אני וחלק הוא). את שאר הפגישה היינו מקדישים להסתובבות בשכונה, משחקים ושיחות.

מדי פעם היינו עושים משהו אחר ומכיוון שכסף לא היה זמין, הייתי מקפיד שההוצאות יכללו רק נסיעה באוטובוס (גם את הסנדביץ' או החטיפים לקחנו מהבית). נסענו לאוניברסיטה, לטיול על שפת הים, ליפו, לתל אביב הישנה. תמיד השתדלתי שיהיו לי איזה "מעשיות" נחמדות לשליפה כי הוא היה משתעמם מהר מכל דבר. אבל בשבילו הנסיעות האלו שברו כל כך את שגרת הבית ספר-שכונה-בית שלו שלא היה צריך יותר מדי תוכן.

זה גיל שעדיין משחקי תפקידים ויצירה יכולים לעבוד ויכולים גם לשמש פתח לעולם הפנימי של הילד. מצאתי גם ספר של ניסויים מדעיים שאפשר לעשות בבית בלי ציוד מיוחד. אם יש לילדה איזשהו תחום שקצת מדבר אליה תנסי למתוח את הגבולות קצת. למשל, אם היא אוהבת מוסיקה לנסות לאתר איזה מתנ"ס שאפשר למצוא בו להקה או תזמורת שעושות חזרות ופשוט לשבת ולצפות.

בעיקר תנסי לא לשעמם את עצמך עד כמה שאפשר. אם לך יש תחביבים את יכולה לספר לה עליהם. אפשר גם מדי פעם להפגש עם ילדים וחונכים אחרים, אבל רצוי מאד לא להגזים בזה.

בהצלחה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-02-2006, 12:31
  הפ.ב. הפ.ב. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.04
הסיפור שלי הוא קצת מוזר...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי משוטטת_פה שמתחילה ב "למי שמבין בפר"ח או שיש לו רעיונות"

רעיון מטורף אבל בשביל זה אנחנו כאן

קחי אותה לקניון או למדרחוב ותודיעי לה שהיא מרגלת והיא צריכה לעקוב אחרי
רשת של מרגלים רעים.

תבחרי אדם ותגידי לה שאתן צריכות לעקוב אחריו ולראות מה הוא עושה ועם הוא
יוצר קשר עם מרגלים אחרים וצריך לשים לב לכל פרט.

אחרי 10דקות מעקב תעצרו ותתחילי לשאול אותה שאלות: מה הדמות לבשה, עם
היא היתה עצובה או שמחה, אם היא דיברה בטלפון וכמה פעמים היא גירדה באוזן.
אחרכך תנסו להמציא סיפור מי זו היתה.

תנסי את התרגיל הזה כמה פעמים אחרי דמויות שונות.

אולי יזרקו אותך מפרח אבל זה אחד התרגילים הכי חזקים שיש לפיתוח הבחנה וצומת לב לפרטים
חוץ מזה זה כף.

ישן 11-02-2006, 12:49
צלמית המשתמש של Noa_A
  Noa_A Noa_A אינו מחובר  
מנהלת אמצע החיים | אני? אני מסיפור אחר...

חבר מתאריך: 01.11.03
אייי, מצ'מצ', בפעם הבאה קחי בן, תמיד אפשר לשחק איתם כדורגל...

אני מנסה עלייך קצת רעיונות להפעלות מימי כמדריכת טיולים, תראי אם משהו מתאים, אני מנסה להביא את אלו שמתאימים לבית:

הפעלות יצירה:

1. לבנות עפיפון. קל ופשוט - כמה מקלות דקים, נייר רגיל - ויש בסיס לעפיפון (את מכירה את הצורה הבסיסית של עפיפון?). לצייר עליו ולקשט אותו כיד הדמיון, להוסיף זנב והכל... לקשור אליו חוט ניילון (שקלים בודדים, קיים בד"כ גם בחנויות הכל בדולר וכאלו) וללכת להעיף....
2. להכין ראש דשא - גם פשוט - לוקחים גרב ניילון ישנה, שופכים לתוכה זרעים של דשא (גם שקלים בודדים בחנויות גננות וכאלה) ממלאים בנסורת (לוקחים מאיזו מנסרה באיזור; הם תמיד נותנים בחינם). ~ד"א, בהחלט אפשר לעשות ביחד את הטיול לחיפוש חומרים~ קושרים את הגרב, מוסיפים עיניים, אף, פה וקישוטים נוספים איך שבא, ומניחים בצלחת עם מים.
3. על עיקרון דומה - בובות. לוקחים גרב ניילון, ממלאים בצמר גפן, וקושרים. את תווי הפנים יוצרים ע"י תפרים בודדים שעוברים מצד לצד ומושכים פנימה את הגרב. יוצא מאוד יפה. אח"כ כמובן מוסיפים אביזרים.
4. ציור על אבנים - הולכים לטייל, ומחפשים אבנים מיוחדות. אח"כ יושבים ומחליטים מה היא כל אבן - אפשר ללכת על נושא אחד - נגיד חיות, או משפחה - או סתם להיות יצירתיים...
5. עיסת נייר. הכנת עיסה זה דבר קל ופשוט - לוקחים עיתונים ישנים, קורעים אותם לרצועות כמה שיותר דקות (גם נייר גרוס כזה, כזה שמשרדים זורקים בכמויות, הולך יופי), מרטיבים, מוסיפים דבק פלסטי, ואז - כיד הדמיון הטובה. אפשר להשתמש בבלון כבסיס, או בבקבוק ריק, או בצלחת חד פעמית, או בכל מה שעולה בראש. משאירים ליבוש, ואח"כ צובעים, או רק מורחים בעוד שכבה של דבק פלסטי...

בישול קצת:
1. עוגה לטו בשבט, מתכון פשוט וקל בלי סיבוכים - שמים בקערה פירות חתוכים לחתיכות (לא קטנות מדי): 10 תמרים, 10 משמשים, 5 תאנים, 10 שזיפים, 30 צימוקים, 20 שקדים, 30 אגוזים, מוסיפים 1/2 כוס סוכר, מיץ מחצי לימון, 3 ביצים, כוס קמח. מערבבים הכל, מעבירים לתבנית ואופים בחום בינוני.
2. פיצה - בצק: ק"ג קמח,1 שימרית,קצת מלח,3 כפות סוכר, חצי כוס שמן,2 כוסות מים פושרים. רוטב אפשר להכין מרסק עגבניות עם תבלינים, מדולל קצת במים. למעלה שמים מה שבא: גבינה, פטריות, פלפל, ירקות אחרים, כל מה שמתחשק.
3. כדורי שוקולד: 400 ג' ביסקוויטים פשוטים, 20 כפות סוכר, 10 כפות אבקת קקאו, 200 ג' מרגרינה, 14 כפות חלב, 2 כפיות תמצית וניל, 100 ג' קוקוס מגורד. מכניסים את הביסקוויטים לשתי שקיות ניילון ושוברים את כל הביסקוויטים. שופכים לקערה ומוסיפים סוכר וקקאו. מערבבים ומוסיפים מרגרינה, חלב ו- וניל ומערבבים בידיים עד שהכל מעורבב היטב. מכינים צלחת לקוקוס וצלחת הגשה לכדורים המוכנים. מגלגלים כדורים קטנים של שוקולד, מכסים כל אחד בקוקוס ומסדרים יפה הצלחת. משאירים במקרר מספר שעות לפני הגשה.

משחקי חוץ (האמת שלא עלו לי הרבה, אבל אני עוד אזכר בעוד):
1. חפש את המטמון, או: חיצים - לפני הפגישה עוברים הרחובות באיזור ומציירים חצים. לכל חץ כותבים שאלה, באיזה נושא שמחליטים, מה שמעניין את הילדה. זה יכול להיות הכל, מטבע ועד סדרות טלוויזיה. אז הולכים יחד לאורך המסלול, כשאת שואלת את השאלות בכל חץ שמגיעים אליו. תמציאי גם רשימה של "קנסות" (לקפוץ על רגל אחת 30 פעם, לעשות חיקוי של קוף וכאלו) ואם היא לא עונה על השאלה היא צריכה לעשות "קנס". וככה מתקדמים לאורך המסלול עד הסוף, כשבסוף כמובן חייב להיות פרס, אפילו טיפשי וקטן - כמה שטויות מהכל בדולר או משהו.
2. קלאס שאלות - משחק קלאס: מצירים את הקלאס על המדרכה, כרגיל. שתיכן יושבות וכל אחת כותבת שאלות לשניה - לפחות 3-4 שאלות לכל מספר בלוח הקלאס. ואז משחקים: כדי להתקדם משבצת צריך לענות על השאלה, וכך הלאה.

זה מה עלה לי כרגע, אם יעלו לי עוד אני אוסיף לך

ובחיי שיותר קל כדורגל וזהו...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:00

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר