15-02-2006, 20:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.08.03
|
|
על אמא חד הורית לא תוכל לקבל הת"ש (הקלות בתנאי שירות), אבל תוכל לבקש תשמ"ש (תשלומי משפחה), בתנאי שההכנסה החודשית שלכם היא לא מעל סכום מסויים (נראה לי 3 וחצי אלף ש"ח).
לגבי הסיפור שלך-
גם לי היה בערך אותו הדבר, רק שיועדתי לחייל אחר. אתה עדיין מלש"ב, אז אתה לא מבין עד כמה הצבא אטום מבחינת התחשבות (חוץ מכמה גופים מעטים, שתפקדים הוא לעזור לך - אבל לרוע המזל לא תוכל לפנות אליהם עד שתגיע ליחידה שלך). זה לא ישנה להם למה יועדת לפלח"צ, בין אם זה מסיבה X או מסיבה Y, בשבילהם אתה עדיין מיועד לפלח"צ.
בבקו"ם אף אחד לא ישנה לך את השיבוץ. מטרתם היא קליטתך מהאזחות ושליחתך ליחידה שלך, ממש כמו השם - בסיס קליטה ומיון. אם תסרב פינוי, קשה לי להאמין שתקבל משהו שתרצה, כי הצבא דיי קטנוני בקטע הזה - ז"א שלא יצא מצב שגם פעלת ע"פ שיקול דעתך (סירבת פינוי) וגם השגת את המטרה שלך (שיבוץ אחר). לרוב תשלח לתפקיד גרוע, שבו רק תתחנן לחזור לשיבוץ הראשוני שלך (אין דבר יותר גרוע מחייל \ מלש"ב מורעל שנותנים לו ג'וב).
אם וכאשר תגיע ליחידה שלך, תוכל להגיש טופס 55 ליחידות התנדבותיות (לא לחי"ר או כל חייל אחר. צנחנים לא נחשבים ליחידה התנדבותית, כך גם לא יחידות חטיבתיות, כמו מגלן, אגוז, וכו'). בשביל זה תצתרך את המלצת המפקד האישי שלך ושל המ"פ - דבר שקשה להשיג על ההתחלה, כי הם עדיין לא מכירים אותך וישר רואים שאתה מנסה לעזוב.
לסיכום - המצב שלך לא נעים, וגם אני הייתי בו - ולא נהנתי. עוד יותר לא נהנתי לעמוד במסדר במשך 4 שעות, תחת השמש, בלי חגורה וחגורה - במעצר - כשאסור לזוז והזבובים חוגגים עליך. אל תקשיב לכל המלש"בים שאומרים "יאללה עזוב, לא נתפנה", כי העולם הצבאי לא כזה וורוד.
לגבי פלח"צ-
הם עוברים טירונות 03 בשבטה, בסיס בית לתותחנים (נקרא גם ביסל"ת, או בה"ד 9), קשר"גים (קצונה יעודים של קשרים) וכמובן פלח"צ. לאחר מכן הם עוברים בה"ד כלשהו בצריפין בשביל ללמוד את התפקיד שלהם. לפי מה שאני יודע (לא מסתמך על ההנפצות שטירוני פלח"צ מספרים לכולם בחדר אוכל) הם אח"כ משרתים בבתי כלא, ומחסומים.