לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-09-2006, 22:08
  jonatanst jonatanst אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.05
מעבר מדמוי slr לדבר האמיתי

כמו שהבנתם מהכותרת..אני מעוניין לעשות את הצעד!

כרגע יש לי g5 שמשרתת אותי נאמנה כבר שנתיים..אבל אני מרגיש שחסר לי בה איכות, צבעים, עדשה רחבה, ובמקביל גם טלפוטו עם עומק שדה נורמלי..בקיצור..זה הזמן לעבור!

המחשבה היא להישאר עם קנון..העיניים אומרות לא!

כשאני מסתכל על תמונות של ה 350 וה d70 /d50 הניקון לטעמי מוציאה תמונות יותר איכותיות, צבעים יותר יפים וכדומה..

מה דעתכם..ואני בטוח שיהיו דעות לכאן ולכאן-האם זו האופטיקה שקובעת ואני מבלבל בביצים או שבאמת יש הבדל.

מה הבדלי המחירים, האם עדיף לעשות קנייה ב b&h-כלומר האם הפער בין הארץ לחול בקניית גוף ועדשות הוא משמעותי?

ומה טווח העדשות שהרוב קונים?

האם עדשה קיט ועדשת 70-300 נניח-תכסה את הטווחים הרצויים עבור רוב הצלמים?
ואני לא מדבר על צרכים יחודיים של 10 ממ או צלמי ציפורים..

אני מקווה שהבנתם תכוונה שלי? צלם חובבן,לא רוצה להיסחב עם תיקים ועדשות,
רוצה מחיר זול ואיכות..נשמע לא הגיוני-אבל כמה שאפשר.

המלצות לעדשות יתקבלו בברכה..של שתי החברות כמובן!

תודה לכלל המגיבים!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-09-2006, 22:33
  idanst idanst אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי jonatanst שמתחילה ב "מעבר מדמוי slr לדבר האמיתי"

בקשר לזה שניקון מוציאה תמונות יותר טובות מקנון זה שטויות, יכול להיות שהקובץ הJPG מהמצלמה ללא שום עיבוד של ניקון רווי יותר ונראה יותר טוב מקאנון, אבל אם אתה באמת רוצה לשאוף לתמונות טובות אז אתה כנראה תעבד את התמונות ותשתמש בRAW, וכאשר מצלמים בRAW העיקר זה העיבוד כי תכלס בקושי תראה הבדל בין ניקון קאנון או אולימפוס כאשר הגוף והעדשה באותו תקציב.

מה שאני מנסה לומר זה שהגוף לא ישנה כל כך לאיכות, תבחר אותו לפי מאפיינים אחרים כמו רעש מהירות נוחות פונקציות וכאלה.

מה שיותר חשוב זו העדשה, היא תביא לך עומק שדה טוב חדות טובה וצבעים טבעיים.

בקשר לעדשה, תתחיל עם הקיט, תנסה עדשות של אחרים במפגשים ותבדוק עדשות אחרות בחנויות ותראה עם הזמן מה לאן אתה רוצה להתקדם.

ישן 04-09-2006, 17:00
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "[QUOTE=שחף דרור]מה?! אתה מנסה..."

מתנצלת, לא נסחתי את עצמי כמו שצריך. לא התכוונתי שזה טיפשי לצלם תמיד בRAW. יש כאלה שזה נצרך אצלם (למשל, כי כל תמונה שלהם מוקפדת מאוד, וחבל להם לפספס אותה בגלל WB לא מכוון. אצלך זה ככה, אולג). התכוונתי שטיפשי לקבוע "יכול להיות שהקובץ הJPG מהמצלמה ללא שום עיבוד של ניקון רווי יותר ונראה יותר טוב מקאנון, אבל אם אתה באמת רוצה לשאוף לתמונות טובות אז אתה כנראה תעבד את התמונות ותשתמש בRAW, וכאשר מצלמים בRAW העיקר זה העיבוד כי תכלס בקושי תראה הבדל בין ניקון קאנון או אולימפוס כאשר הגוף והעדשה באותו תקציב."
אתה בעצם אומר ש(אולי) קנון וניקון שקולים רק ב-RAW, ואילו ב-JPG ניקון טובים יותר, אבל צלמים מקצועיים מצלמים רק ב-RAW, ולכן ניקון לא טובים יותר בשבילם. משהו כזה. נכון?
ישן 04-09-2006, 17:35
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "מתנצלת, לא נסחתי את עצמי כמו..."

לא.
זה לא מה שאולג אמר.
ואני לא מסכים עם אולג. הייתרון שבצליום ב RAW לא עולה על החסרונות שלי (מבחינתי).
כשאומרים ש RAW זו איכות טובה, לעומת JPG שזו איכות פחות טובה, מדברים על פסיק קטן.
ויש מונח נחמד לדקויות האלה בשם Pixel Peeping - מוזמנים כולם לחפש את זה בקליקי

WB לא מאוזן פרפקט אפשר לתקן בפוטו בקלות.
ואני אעדיף לבדוק פעם אחת לפני הצילומים את ה WB במקום לצלם ב RAW.

אני מצלם RAW רק בסטודיו בגלל הסבירות הגבוהה לפרינט.
זה אבסורט, כי טמפ' האור שלי בסטודיו היא קבועה, ואני יכול לכוון אותה פעם אחת ב Preset, ממש כמו האינפרא אדום. ובכל זאת, RAW.
ותאכלס, את הסט סטודיו האחרון צילמתי ב JPG בכוונה וזה הלך לי סבבה לגמרי.

ועידן, מה נסגר איתך?:
"אין לי כח כל תמונה לעשות תיקוני חשיפה וWB, אז פשוט כאשר אני מצלם בRAW ומפתח את זה אח"כ לJPG יש ממשק קטן ונח שבו אני משנה WB בקלות, משנה חשיפה, מוסיף ניגודיות, מחדד ועושה את כל הדברים הבסיסיים בלי לפתוח מאה כלים בפוטושופ"

זה בדיוק שני כלים בפוטושופ. תלמד לעבוד עם התוכנה הזאת, היא מדהימה.
עושה עבודה טובה לפחות כמו תוכנת עיבוד ה RAW שלך.

ישן 06-09-2006, 12:44
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "אמרתי כל האשכול הזה, שצריך..."

אוי מתן מתן,
כשתצא לצלם ותביא את פריים חייך אבל בטעות ורק אחרי כך תראה שנישארת על WB של Tungstan תקבל בחילה כזו...
הרבה יתרונות ל RAW ואין חסרונות (בהנחה שיש לך כרטיס זיכרון גדול אבל אני לא רואה את זה כחיסרון אלא רק כרצון להישאר כחובבן).
מעבר לעובדה שה WB והחשיפה גמישות, יש לך משהו לארכיון, משהו שניתן לפתח ממנו הדפסות ענק (לצערי ראיתי איכויות של 72DPI בהדפסות ענק וזה לא כמו 300).

בכל מקרה, RAW בכל המובנים יותר בריא ובטוח. (מתן, יש לך כרטיס 4 ג'יגה, אין יותר תירוצים).

לפותח האשכול: כמו שנאמר, חפש בארכיון, תראה מספיק השוואות שניגמרו במילחמת אזרחים.
וכן, לדעתי, 80% מאיכות התמונה זה אופטיקה, 10% פוטושופ ו 10% חיישן.

ישן 06-09-2006, 23:27
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "[b]אוי מתן מתן, כשתצא לצלם..."

אתה ממש לא בכיוון ידידי.
אני לא יכול לצפות ב RAW ב ACDSee למשל, תוכנת הצפייה שלי ב JPG. אני אוהב שיש לי תכנה אחת שאני רואה בה את כל הפורמטים. ACDSee היא הטובה ביותר שמצאתי. היא קלה, מהירה, איכותית והממשק שלה מושלם. אבל כל RAW לוקח לי 6 שניות לטעות במקום 0.2 שניות ב JPG.
מה זה השטויות האלה?

ה Nikon View לא ידידותית כמו ה ACDSee אפילו שהיא צופה טוב ב RAW.
בשביל לצפות ב JPG היא מסורבלת.
וזה מה שמפריע לי בעיקר בעבודה עם RAW.
אז מילא אם ההבדל באיכות היה כל כך משמעותי - ניחא... אבל ההבדל לא כזה גדול באיכות בשביל להצדיק את הטירחה.

בנוסף, בניקון (!) אתה מקבל JPG ב 300 דיפיאיי...
ואם תסתכל על ה 50x70 מקרו של העין של נשנש מודפסת אצלי בדירה, ורק תחפש את הפיקסלים אתה לא תמצא שום דבר. וכמובן, צולם ב JPG.
אני לא טועה ב WB. הוא בד"כ קבוע אצלי על שמש (אגב, גם בסטודיו, אני מצלם ב WB שמש).
מדי פעם מחליף ל WB IR אבל זה רק לפעמים ואז אפשר כבר בפריים הראשון לראות שאתה לא בכיוון.

והכרטיס 4 ג'יגה זה בדיוק בשביל לצלם RAW בסטודיו כשאני מצלם אופנה מבלי ללכת כל שניה למחשב לפרוק את הכרטיס... מה לעשות, אני אוכל יותר מ 150 תמונות בסשן. הסשן האחרון שלי (אופנה) לקח לי למעלה מ 5 ג'יגה.

איכות תמונה - מסכים עם משה בסדר של הדברים.
אופטיקה הכי חשוב, אח"כ חיישן ובסוף פוטושופ, אם כי אפשר לשחק עם המספרים...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:12

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר