לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-02-2006, 23:39
  itaya itaya אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.06
שלח הודעה דרך ICQ אל itaya
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי RmMt שמתחילה ב "אין סיבה שלא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי RmMt
כמה שמדברים על כך שבצבא יש חוסר הגיון... לא נראה לי שהמצב הוא עד כדי כך גרוע.

מה שאני לא מבין זה למה ציינו דווקא את דובדבן במסמך שעליו חתמת, ולא יחידות כמו אגוז ומגלן וכל הפלס"רים למיניהם שגם אליהם ניתן להתמיין דרך גיבוש יחט"יות.

אז זהו שציינו גם אגוז, אבל כששאלתי את החיילים שאמרו לי לחתום אם אני בכלל לא יכול להגיע לאגוז הם אמרו לי רק דרך גולני אפשר אבל זה קשה מאוד... ובאותו זמן לא הבנתי בקשר לצבא כלום... ממש כלום... אז עכשיו כשאני חושב על זה יש לי סיכוי להגיע לדובדבן באותה דרך שאני יכול להגיע לאגוז:
גולני/צנחנים - גיבוש יחטיו"ת ומשם אגוז או דובדבן... והיום סיירות לא משפיע לי על הסיכויים להגיע לאחת מהיחידות האלה בדרך הנ"ל. אם מישו הבין משו ממה שכתבתי אז בבקשה שיאשר או ישלול...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-02-2006, 23:29
צלמית המשתמש של CJtheSecond
  CJtheSecond CJtheSecond אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.09.04
שלח הודעה דרך ICQ אל CJtheSecond
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי itaya שמתחילה ב "שאלה דחופה לגבי גיבוש צנחנים/דובדבן"

לדעתי אתה כן יכול לקבל גיבוש דובדבן למרות החתימה
אבל
אתה חייב לעבור גיבוש צנחנים וגם להראות למגבשים שאתה מסוגל עוד יותר
יש גם אופציה שתעבור גיבוש צנחנים אבל לא יתנו לך דובדבן אז יש לך שתי בחירות:
1. להמשיך עם הצנחנים ולהיות סתם לוחם או משהו אחר........
2. או שאתה בטירונות צנחנים תעשה עוד גיבוש (כולם עושים אותו) שיירות ואז אם תעבור את הגיבוש תגיע לשיירות או ............ואז תוכל לבקש גיבוש דובדבן.
אני מוכרך להגיד לך ש 90% לא יתנו לך אבל תמיד אפשר לנסות
בהצלחה

ישן 21-02-2006, 11:46
  kululu2006 kululu2006 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.08.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי itaya שמתחילה ב "שאלה דחופה לגבי גיבוש צנחנים/דובדבן"

קודם כל לא נורא בקשר ליום סיירות.

שנית, אתה תוכל להתמיין לדובדבן בדיוק כמו כל שאר המתגבשים בגיבוש צנחנים.
כאשר חתמת על המסמך ויתור ביום סיירות, כביכול ויתרת על הגעה לדובדבן ואגוז דרך ראיון. ראיון אגוז מקבלים לאחר שמסיימים 2 גיבושים (למשל, אם סיימת גיבוש מטכ"ל, והמשכת לגיבוש 669 וגם אותו סיימת, אתה זכאי לראיון אגוז). ראיון צנחנים / דובדבן יכולים לקבל מסיימי גיבוש מרכזי (שייטת/חובלים/מטכ"ל). ראיון צנחנים / דובדבן הוא למעשה הראיון לאחר הגיבוש, אך העובדה שקיבלת ראיון לא אומרת בודאות שתתקבל לצנחנים.
אם סימנת במנילה צנחנים ב-5, תקבל גיבוש צנחנים (אין הגבלת קב"א או משהו, כל עוד צנחנים הופיע לך במנילה אתה זכאי לנסות להתמיין לשם). באם סימנת דובדבן ב-5, תוכל להיות מאותר דובדבן. מאותרי דובדבן הם אנשים אשר סיימו את הגיבוש (בהצטיינות, סביר להניח), התקבלו לצנחנים והוחלט שבגיבוש היח"טיות הם יהיו מאותרי דובדבן. מהו גיבוש היח"טיות? זהו גיבוש המתבצע בטרום טירונות, כשבוע-שבוע חצי (לא מדויק, יכול גם להיות פחות זמן) לאחר הגיוס שלך לצנחנים (ובחטיבות החי"ר האחרות גם, לצורך השוואה). לגיבוש יח"טיות רשאים לגשת כולם. הגיבוש הוא 3 ימים ולפי עדויות של אחרים, גם קשה יותר מהגיבוש הממיין לצנחנים. מהגיבוש יח"טיות המתגייסים יכולים להתמיין לפלס"ר צנחנים (סיור ומודיעין), עורב צנחנים (נגד טנקים), חה"ן צנחנים (חיל-הנדסה, משמע יחידה חטיבתית העוסקת בפעילויות כמו חבלה, סילוק מוקשים וסתם לפוצץ דברים). כמו כן ניתן להתמיין למגלן, הנחשבים מובחרים וייעודם מסווג. אם וכאשר תסיים את גיבוש הצנחנים ותהיה מאותר דובדבן, תתחיל את גיבוש היח"טיות במחלקה עם עוד מאותרי דובדבן מגיבוש הצנחנים, אשר בסוף הגיבוש יתמיינו לדובדבן (נדירים הם המקרים שמאותר דובדבן יסיים את הגיבוש יח"טיות ויחליטו שהוא מתאים לחה"ן או עורב. אנשים פה כתבו שאין סיכוי שתוכל להמצא מתאים לפלס"ר או מגלן אם אתה מאותר דובדבן, אך אפשרי שתוכל להיות מתאים לחה"ן או עורב, למרות שבהחלט מדובר במקרה נדיר). כמו כן, סיום גיבוש היח"טיות כמאותר דובדבן אינו אומר שתמצא מתאים לדובדבן וישר תתחיל את המסלול, ישנם מאותרי דובדבן אשר מסיימים את הגיבוש יח"טיות ונמצא שהם לא מתאימים, אך למרות זאת, אם סיימת את הגיבוש רוב הסיכויים שתוכל להתחיל במסלול. אם לא נמצאת מתאים לאף יחידה חטיבתית (או מגלן, או דובדבן) תתחיל את שירותך בגדודים של חטיבת הצנחנים, אשר עוסקים פחות במעצרים, חיסולים ומשימות מורכבות (למרות שהם גם עושים את הנ"ל, אך במידה פחותה מיח"טיות, מגלן, ודובדבן) ויותר בביטחון שוטף: מחסומים, שמירות (בדיוק כמו גולני, גבעתי, נח"ל) כו'.

מקווה שעשיתי לך סדר בבלאגן.
ישן 21-02-2006, 12:19
  SVS1 SVS1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.03.05

ממש לא נראה לי שהוא יוכל להגיע לדובדבן אם הוא פרש בגיבוש הממיין הראשון של הסיירות. זה לא שהוא פרש באמצע ממטכ"ל, וגם אלו שפורשים ממטכ"ל בדר"כ לא מסתכלים עליהם (לפי מה שאני יודע).
בעיקרון שני הגיבושים הם בערך אותו דבר... אז אם פרשת מאחד... טוב אני לא בדיוק יודע בוודאות.
ואני גם לא יודע איך שאר המגיבים יודעים בוודאות... אז קח הכול בערבון מוגבל.
הם אמרו לך שלא תוכל להגיע לדובדבן, או שלא תוכל להגיע לדובדבן דרך ראיון?

עוד דבר, לא מתכוון להשביז אותך, אבל גם אם אתה רוצה דובדבן נראה לי שתצטרך לקרוע את התחת, להרשים את המראיינים, ואז אולי ייתנו לך.
כי זה לא שלא עברת, פשוט וויתרת. והם ממש לא אוהבים את זה.

אבל על כל מקרה שלא יבוא אני מאחל לך המון בהצלחה ושתגיע לאן שאתה רוצה!!.

ישן 22-02-2006, 00:38
  אחרי לגבעתי ! אחרי לגבעתי ! אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.06

לגבי הדובדבן אין שום סיבה שלא תגיע לשם אם אתה לא מתאים ...כמו שאמרו פה לפני יש לך 2 דרכים להגיע לדובדבן ...1) לסמן 5 על דבודבן במנילה ולקבל גיבוש דובדבן (שזה אותו דבר כמו גיבוש צנחנים והמפקדים של הגיבוש גם אומרים לך זאת לפני תחילת הגיבוש) 2) לסמן 5 במנילה על צנחנים ולקבל גיבוש צנחנים ולהרשים מאוד בגיבוש ולקבל במכתב מאותר דובדבן....בקיצור להיות שפיץ ב-2 הגיבושים ואתה בדובדבן ....

לדעתי אבל לא תקבל בכלל גיבוש צנחנים כי לא סימנת 5 בצנחנים לא משנה אייפה ....הייתי ביום חיילות בביתן של צנחנים והם אמרו בפירוש אנחנו לוקחים אנשים שרוצים צנחנים!! יעני רק 5 בצנחנים ישלח לך את המכתב של הגיבוש או 5 בדובדבן ...אני למשל סימנתי 5 צנחנים ו3 דובדבן וקיבלתי גיבוש ...חבר שלי סימן בדיוק ההפך וגם קיבל גיבוש ....

בכל אופן אני יודע שאפשר לשנות מנילה ואתה מתגייס עוד הרבה זמן אז תתקשר ללשכת גיוס ותשנה את המנילה ...ואפשר גם לשנות באינטרנט ...ותלמד מחברים שלך שממלאים באינטרנט זה הרבה יותר נוח והרבה יותר מוסבר ומובן שם ...ושם אי-אפשר לטעות בין גולני לבין צנחנים !!!

ישן 22-02-2006, 11:05
  diny4 diny4 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.02.06
שלח הודעה דרך ICQ אל diny4 שלח הודעה דרך MSN אל diny4
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי מלך השכונה שמתחילה ב "אני בטוח ב-99% שאם אתה רושם 5..."

קצת סדר בבלאגן.......

אחינו המתגייס,שכח מהיום סיירות...אתה יכול במאה אחוז להגיע לדובדבן...
אבל זה בתנאי שסימנת במנילה שלך את צנחנים\דובדבן במידה רבה כדי שתקבל גיבוש..ואם תעבור את גיבוש צנחנים בהצלחה,תוכל לצאת לגיבוש יחטי"ות של צנחנים,ושוב גם פה..אם תמצא מתאים לאחר הגיבוש יחטיו"ת,ויחליטו שאתה מתאים לדובדבן..תהיה בדובדבן..

-מה שאני לא מבין ...זה איך כתבת גולני 5 , ולאחר מכן צנחנים..הבנתי שהרמת בורות שלך לגבי הצבא פעם הייתה לא משהו בכלל...אבל לא צריך להיות חכם בלמלא את המנילה..צנחנים ודובדבן כתוב לך בפאזה אחרת לגמרי במנילה...צנחנים דובדבן זה לבד(יחידות התנדבותיות) וכל השאר זה במקום אחר...אז לא יכול להיות שכתבת ככה...אם כן כתבת ככה אז כנראה שלא ששמת לב למה מבקשים ממך בכל מקום במנילה..
נ.ב
בקשר לאגוז,אותו דבר כמו צנחנים...אם אתה מתגייס לגולני ,ויוצא לגיבוש יחטיו"ת...ותמצא מתאים להיות חלק מהצוות של אגוז,תתקבל אליהם בברכה..

בכל מקרה,שיהיה לך בהצלחה...

ישן 22-02-2006, 11:24
  אחרי לגבעתי ! אחרי לגבעתי ! אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.06
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי מלך השכונה שמתחילה ב "אני בטוח ב-99% שאם אתה רושם 5..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מלך השכונה
אני בטוח ב-99% שאם אתה רושם 5 על דובדבן וצנחנים אתה לא רושם 5 אז אתה לא מקבל גיבוש.
תחשוב על זה בהיגיון, הריי אם אתה מנסה להגיע לדובדבן אתה עושה בתחילת הגיוס גיבוש כדי להיע לשם אבל אם אתה נופל, אתה נופל לצנחנים. אז נראה לך שישימו מישהו שלא שם 5 בצנחנים בגיבוש צנחנים/דובדבן?!

כן ככה זה ...אני יודע שאמנם זה נשמע טיפשי אבל ככה זה ....מסבירים אתזה בתחילת הגיבוש צנחנים /דובדבן ...ושוב יש לי חבר שמילה על צנחנים 3 ודובדבן 5 והוא קיבל גיבוש ....וגם המכתב שהוא קיבל היה רשום לו גיבוש דובדבן והוא באותו גיבוש שאני הייתי ולי היה רשום גיבוש צנחנים ....ומי שממלא גם בצנחנים וגם דובדבן 5 רשום לו גיבוש צנחנים/דובדבן...

ישן 22-02-2006, 12:41
  itaya itaya אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.06
שלח הודעה דרך ICQ אל itaya
שלחו לי שני שאלוני העדפות

שלחו לי בהתחלה מעטפה עבה עם חוברת על יחידות שדה וגם דף מנילה... את המנילה לא ראיתי... וקראתי רק את היחידות שדה.... ואני לא יודע אם אחרי במעטפה העבה או לפניה קיבלתי גם דף ירוק שגם בו היה כתוב לי את השאלון העדפות.... ככה שנוצר מצב שיש לי שני שאלוני העדפות אבל אני ראיתי רק את השאלון הירוק....(בשאלון הירוק לא היה מצויין שום תאריך אחרון לשליחה או אתר אינטרנט) בקיצור... שלחתי את השאלון הירוק (שכנראה לא הרבה מילאו אותו אחרת הייתם מבינים למה כתבתי את מה שכתבתי ואיפה) ואת המנילה השניה(שכולם מילאו) ראיתי רק עכשיו(22/2/2006) והתאריך האחרון היה כבר ב-2/2/2006. ככה שכל מה שנותר לי לעשות זה לנסות למשוך בכמה חוטים... אשמח אם מישו יודע איך אני יכול לשנות את המנילה עכשיו....
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:48

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר