לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-02-2006, 18:04
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
הממ, מתוך אתר אכ"א
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tip Tip שמתחילה ב "בקשר לרגילות"

חופשה רגילה
  1. חייל בשירות חובה יקבל חופשה רגילה של שישה ימים רצופים (כולל ימי ו') בתום כל ארבעה חודשי שירות תקינים.
  2. ככלל, חופשה רגילה אינה ניתנת לצבירה, אך במקרה וצורכי השירות מנעו מתן חופשה במועדה, רשאי מפקד שדרגתו סא"ל לפי תקן, לפחות, לאפשר לחייל לצבור רגילה, כך שיעמדו לזכותו עד שנים עשר ימי חופשה, לכל היותר.
  3. בחישוב חופשה רגילה לא יבואו בחשבון הימים האלה:
    משך הנסיעה מהיחידה למקום מגוריו של החייל והחזרה ממנו.
    מועדי ישראל, שבתות וחגים רשמיים אשר חלים במהלך החופשה.
  4. חייל רשאי לנצל את ימי החופשה הנותרים, בתיאום מפקד יחידתו, אם ארע לו אחד מהמקרים הבאים: חלה בזמן חופשתו הרגילה ואושפז, קיבל חופשת מחלה ("ג"), נפטר קרובו והוא חייב בישיבת "שבעה", נקרא לחזור ליחידתו.
http://www.aka.idf.il/rights/asp/in...d=5&catId=22707

אם את חושבת שנעשה לך עוול תקראי את זה:

פניות לגורמים נוספים
  1. כל חייל זכאי לפנות, במישרין, ולא דרך צינורות הפיקוד המקובלים, אל הגורמים המפורטים להלן:
    • אל מדור דמ"ש בענף הפיקוח המשפטי בפרקליטות הצבאית - אם החייל סבור כי נפל פגם בהליך השיפוט הצבאי.
    • הסנגוריה הצבאית - בכל הנוגע לקבלת ייעוץ/ייצוג משפטי בהליכי חקירה ובדיקה שלפני משפט, וכן בהליכים המתנהלים בפני בית הדין הצבאי.
    • מצ"ח - במקרה של עבירה פלילית.
  2. הגשת קבילה לנציב קבילות חיילים. (פ"מ 33.0336).
    • כל חייל בעת היותו בשירות סדיר או בשירות מילואים פעיל, הורי חייל שנפגע או קרובי משפחה אחרים מדרגה ראשונה רשאים להגיש קבילה לנקח"ל.אם אין לחייל קרובים כאמור, הוא יכול לבקש מאדם אחר לפנות בשמו.
    • ניתן להגיש קבילה על מעשה שנתקיימו בו כל שלושת התנאים המפורטים להלן:
      • המעשה פוגע בחייל במישרין או מונע ממנו זכות המגיעה לו;
      • המעשה נוגע לסדרי השירות, לתנאי השירות או למשמעת;
      • המעשה הוא בניגוד לחוק, בניגוד לפקודות הצבא, בניגוד למנהל תקין, או שיש בו משום נוקשות יתרה או אי-צדק בולט כלפי החייל.
    • ניתן להגיש קבילה על מפקד, על חייל או על עובד צה"ל.

• קבילה תוגש בכתב, תוך ציון פרטי החייל הקובל (שם, מספר אישי, כתובות וטלפונים) ופירוט עובדות המקרה שעליו קובלים.

• לא תיענינה פניות שהוגשו לאחר שנה מיום המעשה, נושא הקבילה, או לאחר שעברו 180 ימים משחדל הפונה להיות חייל בשירות פעיל, אלא אם מצא נציב הקבילות שיש סיבה מיוחדת המצדיקה את בירורה.

• כתובת לשליחת מכתבים: ת"ד 7052, תל אביב 61070, פקס: 03-6977135, דואר אלקטרוני nakhal@mod.gov.il

• כתובת אתר נקח"ל באינטרנט http://www1.idf.il/DOVER/site/mainpage.asp?clr=1&sl=HE&id=22&docid=25297
בכל מקרה כדאי שתדברי על זה עם המפקדים שלך ותנסי ללבן איתם את העניינים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-02-2006, 18:16
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
אני לא מכיר מגבלות של ימי שירות מתוך חודש
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Tip Tip שמתחילה ב "כן, תודה..."

אם מישהו מכיר- אני אשמח אם הוא יגיב.

כדי לברר זאת את יכולה לבדוק במספר מקומות לפי הסדר הבא:
1. בשלישות היחידה שלך- דברי עם מש"קי השלישות אם עם קצין/ת השלישות של היחידה.
2. פניות לקצינת פניות הציבור
תפקידי קצינת פניות הציבור:
  1. קצינת פניות הציבור מטפלת בפניות המגיעות מהציבור ומחיילים בשירות סדיר ומילואים.
  2. בעת הצורך יינתן מענה מיידי למצוקות חיילים ואי כיבוד זכויות חיילים.
  3. העברת מידע ליחידה ולמפקדים לגבי הטיפול בחייל במהירות הנדרשת ע"פ מהות הפנייה.
  4. מתן מידע למפקדים בענייני זכויות חיילים ופקודות הצבא.
  5. ניתן לפנות לקצינת פניות הציבור באמצעות קו פתוח - 03-5691000
    או בפקס - 03-5691400 או דואר צבאי 02919.
3. אם כל זה לא עוזר- מה שכתבתי בתגובה הקודמת, לנציב קבילות חיילים. זה שאת פונה אל הנקח"ל לא אומר שאת מגישה קבילה, מותר לך לעשות זאת גם בשביל בירור נטו.

בהצלחה

ישן 24-02-2006, 20:48
צלמית המשתמש של Tip Tip
  Tip Tip Tip Tip אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.06.05
אני אסביר את העניין-
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי עמרי_הולך_לנחל שמתחילה ב "אחרי בירור"

אממ אז ככה... בעקרון אני סמב"צית חי"ר וכל הבנות שעשו איתי את הקורס משרתות בשטחים ולהן לא יהיו רגילות כי היציאות שלהן אמורות להשתפר תוך חצי שנה בערך עד למצב של 7-7...

אני ביחידה מסוימת, והיציאות אמורות (!) להיות 2-5 (בסד"כ מלא, שנדיר שיש), אז... אצלי הדברים שונים, ובגלל זה אני שואלת, כי יוצא מצב שעושים הכללה של כל הסמב"ציות ובגלל זה לא נותנים לי רגילה? כי כרגע המצב הוא או 3 משמרות במהלך השבוע, או 2 משמרות במהלך השבוע וסוגרים שבת (שזה יוצא 4 משמרות בשבוע, וסוגרים שבת אחת ל3), וכל משמרת היא 18 שעות (+עוד שעתיים בערך של חפיפה, וזה זמן שערים... אבל לא נמצאים במשמרת, וזה משאיר 4 שעות שינה בערך), אחרי המשמרת אני חוזרת הביתה ל24 שעות, שבהן אני מן הסתם צריכה להשלים שעות שינה ולישון מספיק לקראת המשמרת שלמחרת, וזה לא משאיר הרבה זמן במהלך היום.

ככה זה כל השבוע, כל שבוע, כל השנתיים... לא מגיעה לי רגילה? כי נכון, יוצא שכל יום שני אני בבית, אבל אני ישנה ברוב הזמן כי נטחנתי יום קודם, זה מתיש ואין אפילו את השבוע חופש הזה כדי לחדש כוחות.

יש לי הרגשה שלא נותנים רגילה כדי לא לדפוק את הבנות שבמשמרת באותו שבוע יותר מאשר הסיבה שאני "הרבה בבית". אני יודעת שבזמן ההתנתקות הביאו סמב"ציות שסיימו את השירות שמה, סוג של מילואים... אז כדי לא לדפוק את הבנות שיהיו במשמרת באותו שבוע ניראה לכם שאפשרי להעלות את זה כהצעה?

נערך לאחרונה ע"י נור בתאריך 24-02-2006 בשעה 21:57.
ישן 24-02-2006, 21:02
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Tip Tip שמתחילה ב "אני אסביר את העניין-"

עקרונית, עד כמה שידוע לי, יציאה של 4 ימים באמצע שבוע כלשהו נחשבת לרגילה, גם אם לא הגדירו אותה ככזאת.

אני לא חושב שיביאו מילואימניקיות - זה עולה הרבה כסף, שאף אחד לא שש להפרד ממנו. בקיצור, לזה אין סיכוי לדעתי.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:15

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר