08-03-2006, 17:46
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 20.07.03
|
|
טוב, מבחינת ציוד יש לך את כל מה שצריך, 17מ"מ מספיקה בהחלט.חבל שאין לך את הכבל לפלאש, שעושה פלאים בצילום אירועים במיוחד כשרוב האנשים עומדים לפני קיר או ליד אחרים, כשצריך לצלם פורטרט והפלאש נותן צל מצד הגוף, זה חבל.קח כיסא, צלם את הברית עצמה ממנו כי אם אתה לא שחקן כדורסל, רוב הסיכויים שידחפו לך ברגע אחרון כל מיני גבוהים ויפריעו לך. אל תתבייש לומר לאורח "סליחה, אפשר לזוז כדי שאני אוכל לצלם". אם תתבייש , התמונות ילכו ובעל השמחה יתבאס עליך ולא על האורח.
תעמוד על כיסא, קח אותו איתך מנקודה לנקודה אם צריך.הכי חשוב ואת זה שכחתי לציין בהתחלה. לפני האירוע, תפוס את האורחים המרכזיים (אמא, אבא, סבא וסבתא) ותגיד להם שהתמונות זה המזכרת העיקרית והיחידה ושתמיד ישימו לב איפה אתה ויסתכלו לך בעיניים כשאתה מצלם.כוסות, לא להניף (תאמר להם להוריד את הכוס למטה), בלי סיגריות בתמונות, זה מכוער ולא אסתטי. כשאתה מצלם קבוצה גדולה, רוב הסיכויים שמישהו יעצום עיניים אז תנסה לצלם קבוצות קטנות, 2, 3 , 4 ביחד. אם אין ברירה וזה יותר, תצלם 2 שוטים ביחד, סיכוי שתפסת לפחות באחד את כולם עם עיניים פקוחות.
אגב, לעופר. עם כל הכבוד לברית החדשה (d-spot), יש שם הרבה פליצות שלא צילמו אירוע בחיים ורושמים שטויות בקצב, אבל את זה נשאיר להם להבין לבד. לגבי מהירויות (אני מצלם באירוע גם ב 1/5 לפעמים אבל תמיד עם פלאש).
אם אתה תצלם במהירות 1/100 בלי פלאש כמו שמתן הציע התאורה מסביב לא תילכד יפה והתמונות יהיו מאוד קרות ואנמיות, אני אעלה דוגמה בהמשך.
תמיד תשתמש בפלאש, אם צריך אז תוריד לו חשיפה בשני שלישים של סטופ לכל היותר. צמצם – אתה מוגבל ע"י העדשה לפי מיטב ידיעתי ל 3.5 ומעלה אז תעבוד על עדיפות מהירות תריס ל 1/45 ותשחק עם זה.
בריקודים, אני עושה הרבה פאנינג, במיוחד כשיש ריקוד הורה במעגל, מבפנים. אם מרימים מישהו על כיסה וזו בחורה, תאמר לה לסגור רגליים...
אני מניף את המצלמה ומצלם על "עיוור" לכיוון המעגל אבל שוב, אפשר לעמוד על כיסא.
שים בכיס כרטיס זיכרון נוסף ואל תצלם עד התמונה האחרונה, כי אז אתה עלול להיתקע בקטע שאתה צריך לצלם עוד משהו מהר. שים עוד סוללה בכיס ליתר בטחון.
אני מנסה לחשוב על עוד דברים אז אני אוסיף בהמשך אבל אם יש לך שאלות ספציפיות כגון "מה עושים במצב כזה או אחר" אז תתחיל להעלות.
משה