לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-03-2006, 19:19
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
מידע הפרקליטות: ´בצלם´ חותר תחת קיום המדינה

הפרקליטות: ´בצלם´ חותר תחת קיום המדינה
14:20, 7 מרץ 2006 / ז' באדר תשס"ו

בתשובת פרקליטות המדינה לתביעת נזיקין נגד המדינה מוגדר ארגון השמאל 'בצלם' כ'ארגון החותר תחת קיומה של המדינה'. האגודה לזכויות האזרח דורשת לחקור ומשרד המשפטים נענה ויחקור את ההתבטאות נגד ארגון השמאל.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.a7.org/data/images/2006/03/07/bezelem-s.jpg]

המדינה נדרשה לתגובתה בתביעת נזיקין של ערבי, תושב מזרח ירושלים הטוען כי המשטרה עוצרת אותו מעצרי שווא ובמהלך החקירות אף מתעללים בו החוקרים. את הערבי מייצג ארגון 'המוקד להגנת הפרט'.

על פי דיווח בעיתון 'הארץ' במהלך חקירת הפרשה נחקר גם איש שב"כ ופרוטוקול חקירתו נשאר תחת חיסיון. פרקליטו של הערבי המתלונן דרש לחשוף את פרטי החקירה.

שהוגשה לפני ימים אחדים לבית משפט השלום בירושלים, מכונים הארגונים "המוקד להגנת הפרט" ו"בצלם" כארגונים הפועלים למען אינטרסים "החותרים תחת קיומה" של מדינת ישראל, "מכפישים" את המדינה ואת כוחות הביטחון שלה ו"גורמים לה נזק בעולם". במשרד המשפטים פתחו בבדיקה במטרה לברר כיצד הוגשה הודעה רשמית כזו מטעם המדינה.

בתשובת המדינה נכתב כי המוקד להגנת הפרט "אינו עוסק ב'הגנה על זכויות אדם' כנטען על ידו, כי אם בהגנה על זכויות פלשתינאים בלבד. פעילותו של הארגון היא חד-צדדית ופועלת למען אינטרסים של קבוצת אנשים שהנהגתה הנבחרת נמצאת בימים אלה בסכסוך חריף עם מדינת ישראל וחותרת תחת קיומה".

עוד נכתב ומובהר בתשובת המדינה כי "הארגון ממומן על ידי גורמי חוץ שהאינטרסים שלהם שונים מאלה של מדינת ישראל ולעתים נוגדים אותם". המדינה אינה מותירה את הארגוטן הזה בלבד תחת שבט הביקורת החריפה, ומפנה אצבע מאשימה דומה גם לארגון השמאל הקיצוני 'בצלם': "הארגון עובד בשיתוף פעולה עם ארגון 'בצלם' המוציא חוברות תקופתיות המכפישות את מדינת ישראל ואת כוחות הביטחון שלה ברחבי העולם, וגורמות נזק".

על פי הדיווח הדברים החריפים קוממו את ראשי 'המוקד להגנת הפרט' וראשיו פנו בתלונה ליועץ המשפטי לממשלה מני מזוז על כך ש"מסמך הפרקליטות כולל התקפות חסרות רסן על ארגוננו, על 'בצלם' וכלפי עצם הרעיון של הגנה על זכויות האדם של פלשתינאים. התקפות מטעם המדינה על ארגוני זכויות אדם הפועלים בה, ועל עצם הלגיטימיות של קיומם מהוות איום חמור על המשטר הדמוקרטי".

למען ארגוני השמאל נדרשה האגודה לזכויות האזרח שפנתה לפרקליט המדינה ערן שנדר וקבעה: "לא הדיווחים של 'בצלם' ושל 'המוקד להגנת הפרט' הם המכפישים את ישראל ואת כוחות הביטחון שלה, כי אם הפרת זכויות האדם המתועדות בהם".

במשרד המשפטים מתכוונים לחקור את התבטאות פרקליטות המדינה מול 'בצלם' ו'המוקד להגנת הפרט."בטרם נביע עמדה סופית בנושא זה, פנינו כמקובל לפרקליטה שטיפלה בתיק כדי לקבל את התייחסותה לדברים", אומרים במשרד.

פרסום ראשון:09:55, 07 מרץ '06
עדכון האחרון:14:20, 07 מרץ '06

http://www.a7.org/news.php?id=141749

מי בהלם - ירים את מקלדתו..

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-03-2006, 08:26
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
סיפור עתיק עוד מזמנו של משה רבינו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "הפרקליטות: ´בצלם´ חותר תחת קיום המדינה"

משה רבינו והשמאלנים. מרץ - משה רבינו צודק.

שמות פרק ב יא-טו:

יא וַיְהִי בַּיָּמִים הָהֵם, וַיִּגְדַּל מֹשֶׁה וַיֵּצֵא אֶל-אֶחָיו, וַיַּרְא, בְּסִבְלֹתָם; וַיַּרְא אִישׁ מִצְרִי, מַכֶּה אִישׁ-עִבְרִי מֵאֶחָיו. יב וַיִּפֶן כֹּה וָכֹה, וַיַּרְא כִּי אֵין אִישׁ; וַיַּךְ, אֶת-הַמִּצְרִי, וַיִּטְמְנֵהוּ, בַּחוֹל. יג וַיֵּצֵא בַּיּוֹם הַשֵּׁנִי, וְהִנֵּה שְׁנֵי-אֲנָשִׁים עִבְרִים נִצִּים; וַיֹּאמֶר, לָרָשָׁע, לָמָּה תַכֶּה, רֵעֶךָ. יד וַיֹּאמֶר מִי שָׂמְךָ לְאִישׁ שַׂר וְשֹׁפֵט, עָלֵינוּ--הַלְהָרְגֵנִי אַתָּה אֹמֵר, כַּאֲשֶׁר הָרַגְתָּ אֶת-הַמִּצְרִי; וַיִּירָא מֹשֶׁה וַיֹּאמַר, אָכֵן נוֹדַע הַדָּבָר. טו וַיִּשְׁמַע פַּרְעֹה אֶת-הַדָּבָר הַזֶּה, וַיְבַקֵּשׁ לַהֲרֹג אֶת-מֹשֶׁה; וַיִּבְרַח מֹשֶׁה מִפְּנֵי פַרְעֹה, וַיֵּשֶׁב בְּאֶרֶץ-מִדְיָן וַיֵּשֶׁב עַל-הַבְּאֵר.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 09-03-2006, 20:56
  emile_a emile_a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.02.06
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי AlexKarpman שמתחילה ב "כן"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AlexKarpman
כותבים פנאטית, ולא פנאתית. t ממילים לועזיות כותבים ב-ט': כמו טלויזיה(ולא תלביזיה), טלפון(ולא תלפון), פנטסטי(ולא פנתסתי), פטרול(ולא פתרול), אפוטרופוס(ולא אפותרופוס) וכו'.

אכן טעיתי, כתבתי פנאת ולא פנאט.
אני לא חושב שטעות קטנה שכזו שנעשתה בהיסח הדעת (או שיש לה הסבר אפשרי כמו שהאדם שכותב גדל בחו"ל..) מזכה אותי אוטומטית בתואר "עילג" ואני לא יודע למה אתה חייב להפוך הכל לאישי.
אבל אם כבר אישי, עדיף להיות עילג מאשר גזען פנאט כמוך, אני מצרף תמונה שצילמתי שמדגימה לא רק מה אני חושב עליך, אלא גם מה אני חושב על הרמיזות שלך שאני ערבי או (להבדיל) עילג..
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...2418#post999257
ניפגש בסיבוב..
אמיל.
ישן 10-03-2006, 01:49

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי AlexKarpman שמתחילה ב "התמונה הזו מוכיחה רק דבר אחד - שהיום כל טמבל יכול להיות טייס"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AlexKarpman
כל מה שאפשר לקוות לו הוא שתפגוש פעם כמה חברי קלאן אמיתיים, ושהם יעניקו לך טיפול אוהב, כמו שרק הם יודעים.

הערה קטנה ומבלי להתייחס לרמה האינטלקטואלית שלך, שהיא כאמור בהחלט גבוהה משלי.
אתה שונא שמאלנים, שונא ערבים בכלל, ואפילו שונא טייסי חיל האויר במדינה שלך! חבר- אתה מלא שנאה, אתה ממש חייב טיפול נפשי כלשהוא, אי אפשר להסתובב כל כך כעוס, עצבני ומלא שנאה כל הזמן.
גם אנשים בעלי מנת משכל גבוהה כמו שלך יכולים לבקש עזרה- אין בכך בושה! אני באמת מאחל לך שתחלים. כנראה שאי אפשר להאשים אותך בהערות הנאצה שאתה מפנה כלפי וכלפי גולשים אחרים,אין ספק שזה בהשפעת מצבך הנפשי זה בוודאי יפול תחת הקטוגריה של "לא כשיר לעמוד לדין בשל מחלת נפש".
אני באמת לא מזלזל בIQ שלך, אבל מבחינה הנפש- ראבק כדאי שתשיג עזרה ובקרוב, גם לאדם כמוך (למרות איחולי האלימות שלך כלפי..) איני מאחל דבר פרט לבריאות! לכן- דאג לעצמך מהר- לפני שיאוחר!
רפואה שלמה.
אמיל.
ישן 08-03-2006, 13:13
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בצלם לא םועלים למען שום הסדר שלום. מי שמתאר רוצח שחוסל כ"פלסטיני שנורה ע"י מתנחלים"..
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי emile_a שמתחילה ב "[QUOTE=הברמן של הפורום]העובדה..."

הוא אוייב השלום, ולא תומכו.
כעקרון, כל גוף שמקבל כסף ממדינות זרות ולא אוהדות - ודאי שאינו יכול להיות מוגדר כארגון
פטריוטי. אם בצלם הגיע למצב שבו הפרקליטות (שאחוז ההצבעה בה למפלגות שמאל מובהקות כמו
אט"ד ומרצ, הוא בשמיים) מגנה אותו על פעילותו - כנראה שהם ב-א-מ-ת איבדו את הצפון
בהזדהותם עם ארגוני הטרור...

הנה כדוגמא תיאור מותו העצוב של אזהר ר'סאן חנני:
בן 18, תושב בית פוריכ, מחוז שכם, נהרג ב-30.04.2003 באלון שבות, מחוז בית לחם, מירי. פרטים
נוספים: נהרג מאש מתנחלים לאחר שניסה לחדור לישוב כשהוא חמוש.

רק במסגרת "פרטים נוספים", ניתן להבין שאולי בכ"ז הייתה סיבה לקצר את חייו של הנער החמוד
אזהר...
ישן 08-03-2006, 13:47

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בצלם לא םועלים למען שום הסדר שלום. מי שמתאר רוצח שחוסל כ"פלסטיני שנורה ע"י מתנחלים".."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
הוא אוייב השלום, ולא תומכו.
כעקרון, כל גוף שמקבל כסף ממדינות זרות ולא אוהדות - ודאי שאינו יכול להיות מוגדר כארגון
פטריוטי. אם בצלם הגיע למצב שבו הפרקליטות (שאחוז ההצבעה בה למפלגות שמאל מובהקות כמו
אט"ד ומרצ, הוא בשמיים) מגנה אותו על פעילותו - כנראה שהם ב-א-מ-ת איבדו את הצפון
בהזדהותם עם ארגוני הטרור...

הנה כדוגמא תיאור מותו העצוב של אזהר ר'סאן חנני:
בן 18, תושב בית פוריכ, מחוז שכם, נהרג ב-30.04.2003 באלון שבות, מחוז בית לחם, מירי. פרטים
נוספים: נהרג מאש מתנחלים לאחר שניסה לחדור לישוב כשהוא חמוש.

רק במסגרת "פרטים נוספים", ניתן להבין שאולי בכ"ז הייתה סיבה לקצר את חייו של הנער החמוד
אזהר...

ORI,
לא ניכנס כאן לויכוח על כל דיווח ודיווח, וגם לא על תפישה סוביקטיבית של איבדו את הצפון (בעיני הימין איבד את הצפון).
בוא נתרכז רק בכותרת הרלוונטית- חותר תחת קיום המדינה.
גם אם הדיווח הנ"ל הינו טעות או אפילו מוטה, אין זה אומר חתירה תחת קיום המדינה.
זה יותר דומה למצב היפוטטי של מפונים שמעלילים על צה"ל (בתאוריה..), גם אם הדבר היה נכון, הייתי מגנה אותו אבל לא הייתי מגדיר זאת כחתירה תחת קיום המדינה.
הבאתם רק טעויות ומגמות (שאותן ידענו..), זה שאתם לא אוהבים את בצלם, גם את זה ידענו. רק הוכחות לחתירה תחת קיום המדינה לא שמענו.
אמיל.
ישן 08-03-2006, 14:19
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אמיל, נתתי דוגמא אחת מיני רבות. אני יכול להביא לך כאן ועכשיו עוד מאה דוגמאות כאלה...
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי emile_a שמתחילה ב "[QUOTE=ori]הוא אוייב השלום,..."

בצלם תופס את עצם הריגת המחבל, כמשהו שלילי...
הנה למשל סיפורו הטראגי של טארק אבו סנינה
בן 23, תושב חברון, נהרג ב-17.01.2003 בחברון מירי. פרטים נוספים: נהרג מאש מתנחלים לאחר שירה בנתנאל עוזרי במאחז ליד חברון.

או של
איסמאעיל בריס עאשור
בן 23, תושב ח'אן-יונס, נהרג ב-06.11.2002 ברפיח ים, מחוז גוש קטיף, מירי. פרטים נוספים: נהרג מירי רכז הבטחון של רפיח לאחר שירה בשני ישראלים

או של
ח'אלד אבו אל-עז
תושב זיתא, מחוז טול-כרם, נהרג ב-30.10.2002 בטול-כרם מירי. פרטים נוספים: נהרג מאש מאבטחים של כביש חוצה ישראל לאחר שפתח באש על עובדים בכביש

או של איבראהים מחמוד אבו זור
תושב בלאטה, מחוז שכם, נהרג ב-31.05.2002 בשבי שומרון, מחוז שכם, מירי. פרטים נוספים: נהרג מירי מתנחלים לאחר שנכנס להתנחלות ופתח באש.

מה אנו למדים מכך, אמיל? שבבצלם המחבל אינו הבעייה, ג-ם אחרי שפתח באש (זהו פרט זניח,
הראוי לציון במסגרת "פרטים נוספים"), ומי שפושע כאן זה המתנחל הזדוני שחיסל אותו...
אני לא אכנס איתך לתחרות של מי איבד את הצפון, שכן ההגדרה של בצלם כחתרנים, באה
מאנשים שהם כ"כ שמאל, שפשוט מיותר לנהל על כך דיון. זה שאתה תכנה את הימין בכינויי גנאי,
לא יעלה ולא יוריד, שכן אתה עפ"י עדותך מצביע למפלגה ערבית לאומנית בשולי השמאל - אבל
מי שהגדיר את בצלם כארגון חתרני, אינו אני (שנמצא בימין), אלא פרקליטות המדינה, שקרובה
אליך אידיאולוגית, הרבה יותר מאשר אליי. אם ה-ם כינו כך את בצלם - אז אין עוררין לגבי אובדן
העשתונות הסהרורי של הארגון הנ"ל. ברגע שתמצא לי איש ימין אותנטי (שעודנו בימין, כפי
שהפרקליטות עודנה בשמאל), שיגדיר את הימין כמי ש"איבד את הצפון", אז נוכל לדבר על הקבלה. עד אז, הרי שההשוואה שניסית לייצר כאן, היא חסר ערך לוגי...
ישן 08-03-2006, 22:20
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
הויכוח על המילה חתרנות הוא סמנטי
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי emile_a שמתחילה ב "[QUOTE=ori]הוא אוייב השלום,..."

מכיוון שחתרנות היא הגדרה המתייחסת לכוונה, ובמקרה של בצלם אפשר רק לשער מהן הכוונות של חברי הארגון, להבדיל, למשל, מהמפלגות הערביות שחותרות במוצהר תחת אופיה היהודי של ישראל. לעומת זאת, קל יותר לסווג פעולות של חברי הארגון ואת הפרסומים של בצלם ולשאול האם יש פה פעולה מגמתית כנגד פעולותיה של ממשלת ישראל. אני בכוונה לא מתייחס לחד מימדיות של ארגון בצלם, מכיוון שזכותו של הארגון לעסוק בהפרת זכויותיהם של פלשתינים בלבד (אם כי עדיף במקרה זה שלא יסתתר תחת איצטלה של ארגון לזכויות אדם).

הבעיה היא, כאמור, כאשר הפעולות של הארגון הן מגמתיות (ראה הדוגמאות שהביא אורי) והן שוללות באופן גורף כל פעולה של ממשלת ישראל. כאשר הארגון באופן שיטתי מעצב את המציאות כך שהיא תתייצב תמיד לנוכח המדיניות הישראלית בוודאי יש קושי למצוא תימוכין לטענה הצדקנית כאילו הוא פועל למען מוסריותה של המדינה. יש מי שימצא בזה הוכחה מספקת לכך שכוונת הארגון היא חתרנית, ויש מי שייתן לו להנות מהספק.
ישן 08-03-2006, 13:39
  kiomer kiomer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.09.05
בצלם פוצע בעבוד של החילים במחסומים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "הפרקליטות: ´בצלם´ חותר תחת קיום המדינה"

האירגון הזה לא מסתכל על כל היבטים רק על הפלסטינים בכך הוא פוגע בביטחון של המדינה. שחייל במחסום מפחד לבדוק כמו הנהלים וההנחיות שניתנים בתדריכים
חייל יוצא לשמור על ביטחון של המדינה למנוע מעבר של טרור, ועם פלסטיני שדורש להשמיד את מדינת ישראל ואת השמאלנים כמו שהביע את דעתו שהחמאס בשלטון (כך אנו רואים את הדעות האמתיות של העם הזה)

והאירגון בצלם בא ופוגע בעבודת החיילים בשמירה על מדינת ישראל

כמה חיילים עצרו במחסמים מפגעים ואפילו עצרו בגופם.

באו ניהיה אמתיים והגיונים ונחשוב טוב טוב עם עצמנו מה טוב לנו

ישן 09-03-2006, 01:27
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
אבל טענתך לאמיל ואליי לא נוסחה במישור הפרוצדורלי
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי AlexKarpman שמתחילה ב "צודק, למי אכפת מה"עניינים הפרוצדורליים האלה"?..."

כתבת שהתגובה של אמיל ושלי טפשית וקנטרנית, זה לא כמו להגיד "אתם חורגים מהכללים". לו היית מעיר כך הייתי מקבל וכל הויכוח הזה היה מיותר. תגובתך האחרונה מעוררת אצלי חשש שאינך רואה דרגות חומרה שונות בעברות על חוקי הפורום, ולמען האמת מכיוון שאני יודע שגם אתה מבין שיש הבדל בין חריגה פרוצדורלית לחריגה מהותית אני חושש שאתה מגן על גולש שמעשהו אינו ראוי להגנה.

לגבי "להיות בחברה" של אמיל - אני לא חושש להסכים פה ושם על נקודות מסויימות גם עם בני פלוגתא. אני לא אנקוט בדעה הפוכה לזו של יריבי מתוך עקרון. היתה פה תגובה לא לגיטימית של כותב ועל חוסר הלגיטימיות שלה הסכמתי עם אמיל. זה לא אומר שהפכתי לאוהד של בראכה.

בכל אופן, אם זה לא מובן, אני מצטער שחרגתי מכללי הפורום.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:52

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר