12-03-2006, 17:35
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
עזרא: לא אהיה שק חבטות של הוועדה.
גדעון עזרא הודיע בראיון לרשת ב' שימשיך למנוע את מילוי חוק יסוד הכנסת, ויאסור על קצינים ממחוז
ש"י להופיע בפני וועדת החקירה הפרלמנטרית לענייני עמונה. הוא טען שהוא רואה את התנהלותם של
שטייניץ, אלדד, אריאל ואחרים, ו"לא ייתן למשטרה או לו להפוך לשק חבטות של הוועדה".
----------------------------------------------------
עפ"י סעיף 14 לחוק יסוד הממשלה, מצהיר כל שר שנכנס לתפקידו את הצהרת האמונים הבאה: "אני
(השם) מתחייב כחבר הממשלה לשמור אמונים למדינת ישראל ולחוקיה, למלא באמונה את תפקידי
כחבר הממשלה ולקיים את החלטות הכנסת". (ההדגשה שלי, אורי).
ובכן, מסתבר שהשר האמון על אכיפת החוק, מפר ח-ו-ק י-ס-ו-ד ומועל בהצהרת האמונים שלו. הוא עומד
ומסרב באופן בוטה למלא אחר החלטות הכנסת. המחוקק שלא העלה על הדעת התנהלות פוטשיסטית
שכזו, אפילו לא טרח להגדיר מהו העונש על הפרת חוק כ"כ חמורה ומסוכנת (ממשלה שמשוחררת
מריבונות בית הנבחרים, היא בעצם ממשלת-פוטש - לא רק בישראל, אלא בכל מקום בעולם...) - ויש
לתהות כיצד תטופל התנהלות שערורייתית זו ע"י רשויות אכיפת החוק, שהרי לא יעלה על הדעת
שהיועמ"ש והפרקליטות, לא ימהרו לנקוט עמדה מול שר שמסרב למלא אחר הצהרת האמונים שלו
(כאשר הסיבה לכך חמורה לא פחות - עדותו עומדת בסתירה מהותית לעדות הרמטכ"ל).
התופעה החמורה של התנערות ממשלה מהכנסת החלה כבר עם יצירת תופעה של מפלגה-שהיא-
ממשלה, אבל כעת הגענו לשיא חסר תקדים, ויש לקוות שמערכת המשפט תבין שלא הכל מותר
בשם העקרון הקדוש של גירוש מתיישבים...
הוסף בעריכה:
לא ברור כיצד פספסתי זאת, אבל ברור לחלוטין שהסעיף הפלילי שעזרא עובר עליו לכאורה, הוא
כמובן סעיף הפרת אמונים (סעיף 284 לחוק העונשין), ובה נאמר כי "עובד ציבור העושה במילוי
תפקידו מעשה מרמה או הפרת אמונים הפוגע בציבור, אף אם לא היה במעשה משום עבירה אילו
נעשה כנגד יחיד, דינו - מאסר שלוש שנים".
ייאמר לזכותו של עזרא שאי הציות שלו להחלטת הכנסת, כפי שמתחייב מהצהרת האמונים שלו כשר,
הוא בטח המקרה הברור ביותר של "הפרת אמונים" לכאורה שנראה במדינה הזו בשנים האחרונות...
אני מניח ש"משפטאים מובהקים" ימצאו עוד סעיפים שעזרא עובר עליהם בהתנהלותו השערורייתית...
כעת לא נותר אלא להמתין לראות מי יהיה הגוף האמון על "איכות השלטון", שיעשה מעשה ויפנה
ליועמ"ש (ובהעדר סעד ממנו, אולי גם לבג"ץ), כדי לוודא שהחוק ייאכף גם לגבי מי שאמון על
אכיפתו...
|