26-03-2006, 16:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.03.05
|
|
|
בעיות חימום מוזרות
שלום, לפני כמה חודשים כאשר עוד היה קיץ כתבתי פה על בעיה שהייתה לי בזמנו, אני אפרט קצת על מה שהיה: המחשב היה מתחמם ומתחיל לצפצף ואז אחרי כמה שניות קורס או ממשיך לפעול באיטיות, לאחר פעם או כמה פעמים של הדבר הזה המחשב משום מה כבר לא היה מזהה את הדיסק הקשיח, עד כדי כך שהטכנאי מחשבים שאליו שלחתי את המחשב אמר לי (בציניות או לא) ש"אין לי דיסק קשיח", אחרי כמה פירמוטים ושינויים קוסמטיים הבעיה איכשהו נפתרה, עד עכשיו...
לפני כמה ימים כשהיו טמפרטורות ממש גבוהות (יחסית לחורף) בחוץ המחשב עוד הפעם התחיל בציפצופים שכבר הפכו אצלי לטראומה, למרות שיום לפני זה ניקיתי את המחשב מאבק, הציפצופים נמשכו ואמרתי לעצמי שזו הטמפרטורה הגבוהה של הימים האחרונים ועוד כמה ימים היא תרד שכן אנחנו בחורף, אבל המחשב כבר החל בשלבי הדעיכה, הוא כבר במצב שהוא לא מזהה את הדיסק הקשיח ואם הוא כן, לוקח שנה לווינדאוס לטעון כאשר תהליך הטעינה מלווה בשלל ציפצופים, כמובן שהוא אף פעם לא מגיע לשלב הסופי בו אני רואה כבר את שולחן העבודה...
הטמפרטורות שלי במחשב די נמוכות ושום רכיב לא עולה על 40 בזמן מאמץ! במבחן המאמץ שערכתי המעבד הגיע ל38 והלוח אם ל35 ואז התחילו ציפצופים עד שהמחשב קרס ואיתחל, אני כבר עובד עצות, אין לי מושג מה באמת גורם לבעיות הציפצופים למרות שכל הסימנים מראים שחום הוא הגורם אבל עדיין המחשב נשאר די "צונן" וגם בזמן הפעלת המחשב שהוא אמור להיות קר (20-30 מעלות) יש עכשיו ציפצופים, כנראה שהפגיעה בזמן שהיה "חם" השפיע עליו שעכשיו הוא לא עולה בכלל, אם אני אפרמט יקרה כמו לפני כמה חודשים שהוא יעבוד שבוע- שבועיים ויתחיל לצפצף עוד פעם.
אני כבר מת לגלות מה הבעיה, לדעתי אחד הרכיבים ממש רגיש לחום.
זה המחשב שלי:
P4 2.8 ghz
asus p4p800se
1536mb ddr dual channel @ 800mhz
radeon 9800se
120gb HD
השיפורים "הקוסמטים" שערכתי הם שיפור הסירקולציה עד כמה שהבנתי מביקורי בפורום: מאוורר בקדמת המארז למטה של 8ס"מ, מאוורר 8ס"מ באחורי המארז למעלה, כבלי IDE מעוגלים, שירוול החוטים במחשב, פתח בגודל 2 כוננים איפה שמתקינים כוננים (הרעיון היה לשים שם מאוורר בזמנו אבל אז הבעיה נפתרה).
אם ככה יש לי מאוור 1 בחזית (על הדיסק קשיח יש לצייין), 1 אחורי, אחד על המעבד, אחד על הכרטיס מסך ואחד בספק כוח. מקווה שרשמתי את כל הפרטים הרצויים, מצטער על הסיפור הארוך אבל זו בעיה קשה לפתרון, אולי תוכלו לעזור לי... תודה.
|