לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-04-2006, 20:26
  Fonzy2 Fonzy2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.05
כמה שאלות בעניינים רפואיים

היי לכם.

יש לי פרופיל 45 רפואי ואני משרת שלושה חודשים.
נקבע לי תור לרופא מומחה בחר"פ לסוף החודש.. האם אני יכול לגשת לפני כן לרופא אזרחי(מרפאות חוץ) כדי שהוא ייתן לי חוות דעת שאוכל לתת לרופא בחר"פ? זה מותר, או שבגלל שאני כבר לא מבוטח אצלהם זה בלתי אפשרי?

עכשיו עוד משהו.. אני מרגיש שבעבודתי בצבא אני מסכן את חיי וגופי בעקבות מחלת ריאות נדירה שיש לי.. למי אני אמור לפנות? בגלל זה קבעתי תור לחר"פ, אבל השאלה היא מה אני אומר לרופא שם כדי שהוא יבין אותי ולא סתם ייתן לי הקלות שבמילא לא עוזרות?
כי כרגע(וגם בעבר) מה שקורה זה שנגרמת לי רשלנות רפואית מהמדרגה הראשונה ואין עם מי לדבר.. אני חושש שהמחלה תחזור שוב.. למה אני צריך להגיע למצב הזה עכשיו ולהוציא אחוזי נכות?(וגורמי הסיכון בצבא יגרמו לזה לקרות בקרוב).

קראתי משהו על ערעור על אי כשירות רפואית לשירות בצבא אבל לפי מה שהבנתי זה אפשרי רק למלשב"ים וכאלה שעוד לא התגייסו.. מה עושה מישהו שכבר התגייס ועדיין מעוניין לערער על כך?
אם מישהו יודע אם יש איזשהו הליך מקובל או מישהו לפנות אליו.. אני אודה לכם מאוד..

תודה רבה.. Fonzy
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-04-2006, 08:49
  משתמש זכר Jesus Christ Jesus Christ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Fonzy2 שמתחילה ב "מחלה די נדירה.. קוראים לה..."

אני מכיר את המקרה שלך. לא ידעתי שפנאומטורקס הוא דבר שאפשר לחיות איתו, אבל זאת כבר התחלה. דבר ראשון, אתה יכול ומומלץ לפנות לרופא מומחה אזרחי פרטי כדי לקבל חוות דעת (זה יעלה כמה מאות, אבל הבריאות שלך חשובה יותר..)
אני באמת חושב שבמצב שלך אסור לבצע פעילות גופנית (פרופיל 45 כבר מוריד כמעט את כל הפעילויות לא?) כדי למנוע מצב של טנשן-פנאומטורקס (אתה בטח מכיר את זה, אם אתה מכיר את המחלה). חשוב שתתעקש על כך שלא תחול הרעה במצבך, וגם הייתי שוקל לסרב פקודה במקרים שעלולים להיות בעייתיים מבחינה רפואית.

לאחר שיש לך חוות דעת מרופא מומחה, חשוב לפנות לרופא היחידה עם הממצאים, וככל הנראה הוא ישלח אותך לרופא מומחה שיעריך את מצבך.

בהצלחה
ישן 12-04-2006, 01:41
  omeris omeris אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Fonzy2 שמתחילה ב "כן.."

נשמע לי קצת מיותר ללכת באופן פרטי למרפאות חוץ..
דבר ראשון - אתה מתייצב אצל רופא יחידה, ועד לגמר הבירור אתה מקבל פטור לעבודה משרדית בלבד. כך שאף אחד לא יכול לומר לך לעשות משהו שיאמץ אותך..
דבר שני - אצל הרופא המומחה (שאגב, כמעט כולם הם גם רופאים בבתי החולים, כך שאין הרבה הבדל), הוא בודק אותך, ובין השאר, אם הדבר מצריך ונקבע בספר הפרופילים - הוא ישלח אותך לועדה רפואית עם המלצה להורדת הפרופיל. בועדה יחליטו על סמך התיק הרפואי שלך וחוות הדעת של הרופא המומחה עד כמה חמור מצבך, ואם לשחרר אותך או לא. על תוצאות הועדה אתה יכול לערער במידה והתגלו דברים חדשים או חל שינוי במצב.
לגבי חוות דעת נוספת - אם הטיפול מהרופא המומחה לא יספק אותך, או שהוא יחליט שהוא צריך חוות דעת נוספת, אתה יכול לבקש הפנייה לבית חולים זה או אחר ולהבדק שם. סתם לדוגמא, היום הייתי במרפאת חוץ של אחד מבתי החולים עקב הפנייה של רופא מומחה מהחר"פ שביקש דעה נוספת.
בגדול - עד כמה שאומרים שהרפואה בצבא גרועה, זה נכון למקרים היותר פשוטים - שבר, חום, שפעת..אבל בטיפול בבעיות כרוניות/מקרים מסובכים הצבא מטפל לעיתים יותר יעיל ומהיר מאשר קופות החולים. לא חוסכים בבדיקות, וזמני ההמתנה מהרגע שאתה נכנס לטיפול קצרים משמעותית לבדיקות. (למשל - MRI באזרחות למעט מקרים בהולים לוקח כ-4 חודשים מרגע ההפניה עד להתפנות המכשיר. בצבא זה מהיום לשבוע הבא.)
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:58

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר