לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-04-2006, 23:32
צלמית המשתמש של Saba_k
  Saba_k Saba_k אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Saba_k שלח הודעה דרך MSN אל Saba_k
כמה תשובות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי timac שמתחילה ב "כמה שאלות על הצבא.."

אז ככה:

הצבא קובע לאן אתה הולך לפי פרופיל(97 זה המקסימום. 21 אתה משוחרר בין אם זה נפשי או רפואי. 24 זה זמני כלומר אתה משוחרר לתקופה מה עד שיבדקו מה קורה איתך ויחליטו מה עושים איתך. מתחת ל-72 אתה לא תהיה קרבי. וזה לא יורד נקודה אחר נקודה אלא יש דרגות, מספרים מסויימים לפרופיל: 21, 24,34, 72, 97, 82, וכן הלאה וכן הלאה...)
מלבד הפרופיל יש גם את הקב"א(קבוצת איכות) שמשפיעה. המקסימום זה 56, המינימום בשביל קצונה זה 52, אם כי אם יש פחות אז אפשר בתור חריג לגשת לקצונה. הקב"א נקבעת על פי הראיון האישי שתעשה בצו הראשון, על פי המבחנים הפסיכוטכניים שתעשה וכול מיני קריטריונים נוספים.
כל מקום מסויים דורש קב"א מינימלית בשביל להגיע אליו. חיל אוויר למשל זה 54. מי שיש לו קב"א מתחת ל-54 לא יוכל להגיע להיות טייס למעט כאלה שיבואו על תקן חריגים.
בנוסף הצבא גם יכול להתחשב בבקשות שלך ובאם תעבור מיונים אי אלו אחרים ותתאים ליחידות השונות.

אם תרצה להגיע לממר"ם אז יש סיכוי במידה ותהיה מתאים.

לא יודע עד כמה הצבא מתחשב בלימודים שעשית בתיכון. מאמין שיש נקודת התייחסות מסויימת, בייחוד אם אתה לא הולך להיות קרבי ולמדת משהו בתור התמקצעות בבתי ספר שונים. למשל מישהו שלמד אלקטרוניקה בתיכון מאמין שיכול להיות שימצא דרכו לשימוש מסויים בידע הזה.

והמנילה זה שאלון העדפות שאתה תקבל עם הזמן.
קודם כל עליך לעבור את הצו הראשון, שיקבע לך הפרופיל וכו' ואחרי זמן מה אתה תקבל את המנילה.
שם יהיה לך פירוט על כל המקומות אליהם תוכל להגיע ויהיה עליך לדרג מספר העדפות.
אני למשל במנילה שלי דירגתי: נח"ל גבעתי ואחרי זה גולני.
אבל זה כי קיבלתי מנילה קרבית. במידה ולא יהיה לך פרופיל קרבי אתה תקבל מנילה עם אפשרויות אחרות. הכל תלוי בנתונים האישיים שיהיו לך ויקבעו לך אחרי הצו הראשון.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-04-2006, 23:36
צלמית המשתמש של rafi-8
  rafi-8 rafi-8 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.02.06

ציטוט:
במקור נכתב על ידי timac
אני עכשיו בכיתה י''א שלחו לי צו ראשון ויש לי כמה שאלות:

א. לפי מה הצבע קובע לאן אני ילך חוץ מפרופיל? אם נגיד אני רוצה ללכת למשהו הצבא קובע לפי הפרופיל שלך ,לפי הקב"א שלך,ולפי הצרכים שלו.

במחשבים כמו ממרם יש סיכוי להגיע לשם?

השיבוץ שלי בצבע הוא לפי הלימודים בתיכון? לצבא לא ממש אכפת מה עשית בתיכון אולי קצת אבל מה שקובע זאת בקב"א שלך..

ומה זה מנילה ומתי זה אמור להגיע? מנילה זה שאלון ההעדפות שאתה אמור לקבל לביתך בערך חצי שנה לפני הגיוס שלך..

תודה רבה ..

ישן 14-04-2006, 23:49
צלמית המשתמש של Saba_k
  Saba_k Saba_k אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Saba_k שלח הודעה דרך MSN אל Saba_k
טוב אז ככה
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי timac שמתחילה ב "תודה רבה לכם עזרתם לי..."

הכל תלוי ברמת האסטמה שיש לך.
יש לי חבר שהוא בערך הבנאדם הכי מפורק בעולם שקיים פלוס אסטמה ויש לו 64.
אם יש לך אסטמה אז רוב הסיכויים שלו תהיה קרבי אבל לא משהו קיצוני אז אני מאמין שיהיה לך פרופיל 64. אבל לך תדע.

וקב"א זה לא מבחן ספציפי אלא מעין ציון סופי למה הצבא חושב עליך ומה הוכחת.
הקב"א נקבעת על פי כמה דברים, כמו שרשמתי קודם: מבחנים פסיכוטכניים, ראיון אישי וכו'.

והמבחנים הם במתמטיקה, פיזיקה לשון עברית ולא נראה לי שיש אנגלית.
האמת? אני כבר לא זוכר אבל נו טוב שיהיה.
תסתכל בעוגנים בפורום למעלה קצת יש כל מיני מאמרים על גיבושים וכו' אז יש שם גם מאמרים על הצו הראשון. תקרא ואני מאמין שזה יעזור לך.
ישן 15-04-2006, 00:03
צלמית המשתמש של rafi-8
  rafi-8 rafi-8 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.02.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי timac שמתחילה ב "תודה רבה לכם עזרתם לי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי timac
תודה רבה לכם עזרתם לי מאוד!!!

ועוד משהו הפרופיל שלי לא יהיה 97 כי יש לי אסתמה מישהו יודע כמה מורידים על זה? תלוי ברמת האסטמה, יש לי חבר שיש לו אסטמה והורידו לו ל-72 והוא במגב..אז אפשרי ליהיות בקרבי עם אסטמה שוב הכל תלוי ברמת האסטמה שלך.

וקב''א זה המבחנים שאני עושה בצו ראשון ?? קב"א נקבעת ע"פ המבחנים הפסיכוטכניים שעושים בצו הראשון ולפי הראיון אישי שהוא גם כן בצו הראשון.

והמבחנים בצו ראשון הם על ידע כללי/מתמתקיה/אנגלית?? המבחנים הם על ידע כללי ומתמטיקה וגם שאלות היגיון, אך לא אנגלית.

תודה רבה לכם שוב..

בהצלחה..! מקווה שעזרתי.

ישן 15-04-2006, 02:49
  cuteface cuteface אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.02
אממ כנס..

אז ככה רק תיקון קטן בהודעה הראשונה של הבחור שענה היה רשום
"כל מקום מסויים דורש קב"א מינימלית בשביל להגיע אליו. חיל אוויר למשל זה 54"

לא לכל מקום בחיל האוויר דרוש קב"א 54, לקורס טייס ספציפית צריך לא לכל תפקיד בחייל.

לגבי השאלה שלך בנוגע לממר"מ,
אז ככה ממר"מ היום זו יחידה בתקשוב, ומה שאתה מדבר זה על קורס תיכנות של בסמ"ח (בית ספר למקצועות המחשב), בשביל להגיע לשם אתה תצטרך לעבור מיונים, אבל על מנת לקבל זימון למיון עליך להיות פרופיל 64 ומטה, ולבנות לא משנה הפרופיל.

ישנם דרכים שונות להגיע לבסמח, אני עשיתי שנה י"ג ואני מתחיל עוד מעט קורס מקוצר של בסמח.

כמובן שאם אתה רוצה לעסוק במחשבים ותיכנות בפרט בצבא ישנם עוד מסלולים כמו פרויקט גאמא לדוגמא, או העתודה האקדמאית וכו..

אממ זהו נראה,

בהצלחה!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:22

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר