15-04-2006, 15:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.02.06
|
|
קודם כל *עלולים, לא אלולים. הפריע לי בעין 
דבר שני, אין כזה דבר, בחיים לא תבוא לגיבוש צנחנים ויגידו לך טוב עכשיו ריצת 3000 ובמקום שקים רק זחילות. אין כזאת חיה. מה לעשות שבגיבושים יש דברים קבועים. בר-אור זה קבוע ריצת 2000, זה אגב לא נקבע על ידי הצבא אלא על ידי ארגון הספורט הבינלאומי, מבחינה רפואית, ריצת 2000 היא הריצה שנמצאת בין ריצות קצרות לבין ריצות ארוכות, ולכן משתמשים בה.
שקים זה גם קבוע, זחילות זה גם קבוע, מסע אלונקה זה גם קבוע, אלונקה סוציומטרית זה גם קבוע, דיונים זה גם קבוע, ראיון בסוף זה גם קבוע, ואני חושב שגם שאלות על מיקומים בארץ ישראל זה גם קבוע. מי שלא יתאמן לדברים האלה, מוריד את הסיכויים שלו, כי אלה הדברים שיש בכל גיבוש צנחנים. בקשר לדברים אחרים כמו מתח, העיגולים האלה שצריך לעבור דרכם, מסלול ה10-10-10, ואם יש עוד משהו אז גם הוא, צריך בהחלט להתכונן אליהם ! הם מסלולים שקיימים שם, ולפי הרמה של הקבוצה שלך יקבעו אם תלך לשם או לא. אבל הסיכוי שתגיע לאחד מהם הוא 100 אחוז. המפקדים לא יכולים להמציא מסלול חדש. זה לא אולי תקבל את אלה ואולי משהו אחר וחדש, זה בטוח תקבל את אלה, השאלה היא איזה מהם.
ולדברים הקבועים כמו שקים ואלונקות וזחילות ודומיננטיות בדיונים וכנות בראיון, מי שלא יבוא מוכן, סתם דופק את עצמו.
זה כמו שתגיד לבנאדם לא להתכונן למבחן בהיסטוריה כי נתנו לך הרבה חומר אבל יכול להיות רק חלק א' או חלק ב' או חלק ג' במבחן, אז לך תדע מה יהיה, אז עדיף לבוא מופתע. זה לא עובד ככה, אתה בא מוכן גם לחלק א' וגם לחלק ב' וגם לחלק ג', כי במבחן לא יהיה הכל, אבל בטוח יהיה רק אחד מהם. לא ימציאו היסטוריה חדשה במבחן. אבל מצד שני לקרוע את עצמך ולהתכונן גם על חלק ד' וה' וו' וז' שבכלל לא קשורים למבחן, זה סתם דבילי. תמיד טוב לשפר את עצמך, אבל לכל דבר יש את זמן.
להתכונן לקריעה כללית, כלומר לרוץ ריצות ארוכות, לעבוד על שרירי בטן ושרירי רגליים - בזבוז זמן אימונים יקר, כשאתה יודע שלא יהיו את הדברים האלה. אני לא אומר לא לעבוד על השרירים האלה בכלל, אבל בהחלט לא לשים עליהם את הדגש. תרוץ כל יום לאט לאט 10 קילומטר ותהיה תותח בריצות ארוכות, אבל אין לך את המהירות שנדרשת לריצה קצרה של 2000 - תכשל. תעשה 500 כפיפות בטן אבל השרירי כתף שלך חלשים ולא תצליח להחזיק את השקים - תכשל. וכו' וכו'
מקווה שהבנת עכשיו
נערך לאחרונה ע"י Jiffi Galil בתאריך 15-04-2006 בשעה 15:59.
|