
15-04-2006, 13:14
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 01.07.02
הודעות: 6,709
|
|
דווקא לניקון יש הסברים לא רעים - כאן ו-כאן, בכל מה שקשור לסוגים השונים של העדשות ומה זה VR, AF, G וכאלה.
לגבי אורכי מוקד - יש הסבר עם דוגמאות כאן. כאן יש הסבר יותר מדעי.
לסיכום - אם נניח קנית עדשת Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD IF, אז זה אומר שאורך המוקד שלה משתנה מ-28 עד ל-75 מ"מ, יש לה מפתח צמצם מקסימלי קבוע של f/2.8, היא בנוייה בטכנולוגיה מיוחדת (Extra Refractive Index) שמאפשרת הקטנת מימדי העדשה, היא עברה אופטימיזציה עבור מצלמות DSLR (לא מובן בדיוק מה מסתתר מאחורי זה, בטח משהו שקשור להגעת קרני האור בזווית מדוייקת של 90 מעלות לחיישן), יש לה אלמנטי זכוכית Low Dispersion (בעלי פיזור אור נמוך) ופוקוס פנימי (מה שאומר שהעדשה לא משתנה באורך כשהיא מפקסת).
מסובך, נכון ? ברוב המקרים אין צורך לשים לב לכל הדברים האלה אלא לבודד את הפרמטרים שבאמת חשובים. לדוגמא - אורך מוקד, מפתח צמצם מקסימלי ו-IF (קיצור של Internal Focus) הם הדברים החשובים באמת וכל השאר יותר קשור לשיווק העדשה. מה גם שלכל יצרן יש את הקיצורים שלו - ולך תזכור את כולם (האמת שאחרי זמן רב של שטוט בפורומים ובאתרי הצילום זה בא לבד, גם אם לא ממש רוצים ).
לגבי מקרו - Overdog הסביר ואני אוסיף קצת. עדשת מקרו אמיתית, פירושה שיש לה הגדלה אופטית של 1:1, זה אומר שתוכל לצלם אובייקט בגודל של החיישן (או הפריים בפילם) והוא יתפוס את כל המקום בתמונה. למשל, בניקון יש חיישנים של 23.7 על 15.6 מ"מ - זה אומר שעם עדשת מקרו תוכל לצלם משהו בגודל של 23.7 על 15.6 מ"מ והוא ימלא לך את כל שטח התמונה. עם עדשת 1:3 תוכל לצלם אובייקט שגודלו פי 3 מגודל החיישן וכן הלאה.
מקווה שעזרתי 
|