17-04-2006, 20:52
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
מחשב נייד דינו ככל מחשב. כל חלק בו יפעל אם יש תמיכה עבורו במערכת ההפעלה שעליה אתה מנסה להריץ (וזה לא ממש קשור ללינוקס...).
לצערנו, יש היום הרבה יצרנים שמייצרים חומרה ועושים שלושה דברים חמורים:
1. מבצעים את הפיתוח בשיתוף הדוק עם מיקרוסופט, כך שרק להם תהיה תמיכה מובנית מטעם מערכת ההפעלה הבאה שיוצאת.
2. בנוסף לכך, בדרייברים שהם מוציאים לאוויר העולם, הם שוכחים שחלונות היא לא מערכת ההפעלה היחידה שקיימת
3. בנוסף לכך, מגדילים הם לעשות ולא משחררים לעולם את המפרט הטכני של החומרה שלהם, כך שאנשים אחרים, שזה לא התפקיד שלהם, יעשו את מה שהם היו צריכים לעשות מלכתחילה, שזה לכתוב תמיכה עבור רוב המערכות הפופולאריות (למה אני קורא פופולארי? מליוני משתמשים נקרא אצלי פופולארי... וכן, לינוקס עברה לפני כמה שנים טובות את הקריטריון הזה...)
במידה והנ"ל קורה, כל מה שנשאר לעשות זה:
1. להשתמש בדרייבר בינארי שיועד לחלונות, ולעטוף אותו בצורה מיוחדת כך שיוכל לעבוד מתוך מערכת הפעלה אחרת (כמו למשל פרוייקט ndiswrapper שבו משתמשים בעיקר לתמיכה בכרטיסי רשת אלחוטיים שלא שוחרר עבורם קוד תמיכה ו/או מפרט טכני והפעלתם כך בלינוקס)
2. הינדוס לאחור (reverse engineering) של דרייבר לחלונות כדי להבין מה הוא עושה, וכתיבת קוד רלוונטי שיעבוד תחת לינוקס.
שני המאמצים הנ"ל יחסית גדולים מאוד, וצריכים בד"כ תרומה של מספר אנשים, ומכאן שהם ייעשו אך ורק אם החומרה הזאת מספיק פופולארית שמישהו ישקיע בשבילה (אחרת יגידו: "פשוט תקנה משהו אחר שעובד, אתה לא חייב לקנות מישהו שנגדך כלכלית").
בניידים הבעייה יותר חמורה כי הרבה מהחומרה שם מיוצרת במיוחד עבור מחשבים אלה, ואלו לא chipset-ים סטנדרטיים, ומכאן שיש עוד פחות אנשים שמעניין אותם שזה יעבוד.
זה עניין של מזל, ויותר עניין של איכפתיות של היצרן, בעצם.
בתור דוגמא, לי יש מחשב נייד של Compaq מסדרת Presario, ומותקן עליו לינוקס. הכל בו פועל מצויין, אבל המודם האנלוגי, אני חושב שלא (לא ניסיתי, מעולם לא הייתי צריך). הכל פעל לי out-of-the-box (בשונה אגב מחלונות, שהייתי צריך להתקין מליון ואחד דרייברים כדי שהכל יעבוד שם, כשאני נאלץ להשתמש ב disk on key [שלא לכל אחד יש] פשוט משום ש...אפילו כרטיס הרשת לא פועל בלי דרייבר מיוחד [מה שכמעט לעולם לא קורה בלינוקס...]).
יש יצרנים שכן איכפת להם מהמשתמשים, ויש ניידים שמיוצרים במיוחד אחרי שנבדקה התאמה של כל רכיביהם בעבודה עם לינוקס.
כעקרון, ברוב המוחלט של המקרים אין בעייה... אני יכול להגיד לך שהתקנתי בהצלחה על קומפאק, HP ו IBM... ושוב, למעט המודם האנלוגי...
|