אפשר להצפין שדה מסויים בבסיס נתונים אך שניכנסים אליו דרך ה phpmyadmin יראו רגיל?
יש לי את זה
קוד PHP:
$select=mysql_query("SELECT * FROM msges WHERE user_id='$id'");
אך מטעמי אבטחה אני רוצה לעשות את זה מוצפןשלא יוכלו להכניססתם id ויראו הודעות
לכן חשבתי אם אפשר לעשות ככה (כתבתי ככה רק בישביל העיקרון של ההצפנה)
קוד PHP:
$select=mysql_query("SELECT * FROM msges WHERE md5(user_id)='md5($id)'")
הכוונה זה כאילו להצפין את התכולה של אותו id כי אם אני יצפין רק את ה $id זה לא יזהה את ה id בבסיס נתונים
ואני לא מעוניין להצפין את ה id בבסיס נתונים
יש דרך לעשות משהו בסיגנון?
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ישראל K שמתחילה ב "לא הבנתי מה הרעיון ומה המטרה,..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Ori The Man
אפשר להצפין שדה מסויים בבסיס נתונים אך שניכנסים אליו דרך ה phpmyadmin יראו רגיל?
אך מטעמי אבטחה אני רוצה לעשות את זה מוצפןשלא יוכלו להכניססתם id ויראו הודעות
נראה לי שהוא לא רוצה שיכתבו סתם מספר נגיד בכתובת וזה יראה את הודעות אקראיות...
אמת?
כי אם כן אז אתה שם סיסמה להודעה - כלומר להוסיף שדה של סיסמה או דרוג שרק אדם בעל דרוג מתאים או בעל סיסמה יוכל להכנס
או אם זה פתוח לכולם בלי סיסמה אז להוסיף שדה של תווים ומספרים אקראים שאתה יוצר בזמן יצירת שדה ההודעה וכל פעם שאתה קורא להודעה תקרא גם ל ID וגם לשדה הנוסף הזה (זה מאין סיסמה פומבית).