
23-04-2006, 19:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.02.05
הודעות: 72
|
|
|
פרופ' רייכמן פורש מהחיים הפוליטיים
פרופ' רייכמן פורש מהחיים הפוליטיים
יום ראשון, 23 באפריל 2006, 18:49 מאת: מזל מועלם, הארץ
זאת בעקבות מינוי יולי תמיר לשרת החינוך, על אף הבטחותיו של שרון כי תיק החינוך יהיה בידיו. מופז יסרב כנראה לתיק התמ"ת
ח"כ פרופ' אוריאל רייכמן, מבכירי קדימה, הודיע לראש הממשלה בפועל, אהוד אולמרט, על פרישתו מהחיים הפוליטיים, בעקבות ההחלטה למסור את תיק החינוך ליולי תמיר ממפלגת העבודה. רייכמן היה אמור להיפגש הבוקר עם אולמרט, ואולם הוא ביטל את הפגישה. מקורבי אולמרט אמרו לתקשורת כי הם רואים בחומרה את ביטול הפגישה, וכי "לחץ ואיומים לא יעזרו". מאוחר יותר הודיע רייכמן לאולמרט, כי לא יסכים לקבל תיק אחר מלבד החינוך.
רייכמן הצטרף לקדימה תוך מחיר אישי - ויתור על תפקידו המכובד כנשיא המרכז הבינתחומי הרצליה - בתמורה להבטחה מראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, כי הוא ימונה אותו לשר החינוך הבא. לאורך המו"מ הקואליציוני הביע רייכמן ביטחון כי אולמרט יקיים את הבטחתו של שרון. לפי ההערכות התכוון אולמרט להציע לרייכמן תיק בכיר אחר, אולי את תיק המשפטים, ואולם רייכמן החליט שלא לקבל זאת.
אולמרט נפגש היום גם עם שאול מופז, שתיק הביטחון יעבור מידיו לידי יו"ר העבודה עמיר פרץ, והציע לו לכהן בממשלה בכל זאת. נראה שיציע למופז תיק בכיר - התעשייה, המסחר והתעסוקה (תמ"ת) או הפנים. מקורבי מופז טענו כי לא יסכים לקבל תיקים אלו. לדברי מקורבי אולמרט, הכוונה למצוא למופז פתרון מכובד, שישמור על מעמדו ושבשום אופן לא ישפילו. המקורבים מוסיפים שמופז יהיה חבר בקבינט המדיני-ביטחוני.
נראה כי בעייתו העיקרית של אולמרט היא לפתור משבר אפשרי עם השר מאיר שטרית, הדורש את תפקיד שר האוצר שאותו מיעד אולמרט למקורבו, השר אברהם הירשזון. ההערכה היא כי אולמרט יציע גם לשטרית, כמו למופז, את תיק הפנים או את תיק התמ"ת. בסביבת שטרית אמרו אתמול כי הוא רואה עצמו המועמד הטבעי לאוצר. מאוכזבים נוספים עשויים להיות השרים זאב בוים, יעקב אדרי ורוני בראון - שראו עצמם מועמדים לתיקים בכירים וייתכן שייאלצו להסתפק בתיקים זוטרים.
פרסומת
בכירים בקדימה מתחו אמש ביקורת על המחיר הגבוה ששולם לפרץ - שבעה תיקים. אולם בסביבת אולמרט אמרו כי "מדובר בהישג במו"מ, שכן התיקים המשמעותיים - אוצר, חוץ, פנים, משפטים ותמ"ת - נשארו בקדימה, וכי אולמרט מתוך מחשבה לשותפות אסטרטגית ארוכה עם פרץ, נהג בו בנדיבות מחושבת".
את מקומו של רייכמן בכנסת ימלא שי חרמש, שהיה גזבר הסוכנות היהודית ושובץ במספר 30 ברשימת קדימה לכנסת.
http://news.walla.co.il/?w=//894839
|