27-04-2006, 09:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 8,553
|
|
מכינים עוגת מצות
כאילו ד'הההה
זה מסורת קבועה של אחרי פסח
ולמי שלא יודע איך להכין:
5 מצות לחות
חלב להשריית המצות
50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
4 כפות אבקת קקאו
200 גרם שוקולד מריר
6 כפות סוכר
2 חלמונים
2 חלבונים
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
1. מפוררים את המצות לחתיכות קטנות ומשרים בחלב עד שהוא נספג.
2. ממיסים בבאן מארי את החמאה, כף אבקת קקאו והשוקולד לכדי נוזל, ויוצקים על המצות. מערבבים היטב.
3. מרפדים תבנית בעיסת המצות והשוקולד.
4. בבן מארי בעזרת מקציף ידני מערבבים ארבע כפות סוכר, החלמונים והקקאו לכדי נוזל צמיגי. נזהרים מאוד שהחלמונים לא יקרישו. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
5. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר לקצף יציב. מערבבים בתנועות קיפול עם החלמונים.
6. מקציפים את השמנת המתוקה ובתנועת קיפול מערבבים את הקצפת עם תערובת החלמונים והחלבונים. יוצקים מעל בסיס המצות והשוקולד ומשהים בקירור לכמה שעות.
7. ניתן לפזר מעל פרורי שוקולד, קוקוס, או לעטר בסירופ שוקולד.
תהנו
_____________________________________
מתי הבנתי שאני אלוהים? ובכן, יום אחד כשהתפללתי, שמתי לב שאני מדבר אל עצמי (ניקולס פטרסון)
|