לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-04-2006, 21:44
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי vodka4us שמתחילה ב "אבל מה הקשר בין סיירת ליחידת..."

חלק מהסיירות הן יחידות עילית. החלק האחר - לא.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-04-2006, 21:49
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי vodka4us שמתחילה ב "נכון.......אז אם דובדבן הפכה..."

היא גם לא סיירת. סיירת היא יחידת סיור, מודיעין. ברור לכולנו שדובדבן לא עוסקת בכך.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 15-04-2006, 21:59
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי חתול מסטול שמתחילה ב "צודק...לא סיירת, יחידת..."

אני משער שזה מהלך שבא להאריך שירות ביחידות שונות, כאשר הצבא רואה לנגד עיניו שבקרוב השירות הרגיל יתקצר לשנתיים.

ישן 16-04-2006, 16:50
  האור מציון!! האור מציון!! אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.08.05
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי עמרי_הולך_לנחל שמתחילה ב "כן, ניסו את המהלך הזה גם עם שלדג לפני שנתיים"

רמ"ד סיירות היא בחורה.

דבר שני , לפי דעתי יחידת שלדג רשאית להיות בשורה הראשונה עם סיירת מטכ"ל , שייטת 13 הקומנדו הימי וחובלים. ז"א גם היא רשאית לבחור את המועמדים שלה באופן ישיר. גם לה מגיע שמילאומניק משלדג יישב יחד עם מילואימניקים משייטת 13 , מטכ"ל וחובלים.

חייל בקריה ( שעוסק איכשהו בסיירות ) אמר לי שכעוד שנה או שנתיים שלדג תיכנס כממיינת ביום סיירות ויהיה לה גיבוש נפרד.
בנוסף לדובדבן ומגלן יהיה ניתן להגיע גם דרך "יום סיירות" שיערך בנפרד.
אולי הוא עיבר/צלל/שיקר עליי. בכל אופן אני לא כל כך האמנתי לו.

עוד משהו , בספר " סיירת מטכ"ל " של משה זונדר , ממש בעמודים הראשונים בפרק שעוסק על איך להגיע ליחידה , כתוב שם שדובדבן גם ממיינת ביום סיירות. תבדקו אפילו. הספר נכתב לפני כחמש שנים (?). האם הסופר/ המשורר טעה? ולמה הוא התכוון המשפט זה?
ישן 16-04-2006, 10:39
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Poisoned שמתחילה ב "ההכשרה של דובדבן יותר ארוכה מכול היחט''יות אז למה שהם לא יחשבו עילית?"

מה הקשר? גם הכשרה של ממר"מ יותר ארוכה מכל יחידה... אז?

ישן 16-04-2006, 17:20
  BIG^O BIG^O אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.12.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חתול מסטול שמתחילה ב "דובדבן הפכה לסיירת?!"

יחידת עילית- יחידות התנדבות וממינות (כאמור מועדון גדול יחסית)
סיירות- יחידות שכחלק מהמסלול שלהן עוברות הכשרת סיירים

לכן סיירת צנחנים/גולני/נח"ל נחשבות סיירת
ודובדבן לא נחשבת זה עניין של יעוד והכשרה

* בקשר ליום סיירות אין לי שום ידע אבל, כמה נחמד זה יהיה לעשות את יום הסיירות מול שורה של בוחנים מ:
מטכ"ל שייטת חובלים צוללות סטילי"ם שלדג מגלן דובדבן (ובשלב הסופי גם כול יחידות החי"ר)
זה יהיה ממש מכירה פומבית כמו של שורים להרבייה
שבמצב כזה כול אחד יערוך פחות מבחנים ויגיעו ליחידות אנשים פחות מתאימים
או שיום השדה יהפוך פתאום לשבוע השדה ויהווה גיבוש ראשון מבין שניים

קיצר לכול יחידה יש את דרכי המיון שלה
אם יחידה מסויימת חושבת ששיטת המיון לא טובה/מתאימה לה אפשר לשנות את השיטה נקודתית אצלה
ואין סיבה לצרף ליום סיירות עוד יחידות משיקולים שהם לדעתי רק של יוקרתיות

* אלו הם המחשבות שלי, הם לא מבוססות על שום ~מקור~ כזה או אחר

ישן 16-04-2006, 22:13
  itzikforer itzikforer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.02.06
הולך להיות שינוי לא קטן בכל מה שנוגע ליום סיירות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חתול מסטול שמתחילה ב "דובדבן הפכה לסיירת?!"

היי,
אני חדש בפורום הזה. אומנם אני קורא פה לא מעט זמן, אבל זו פעם ראשונה שאני כותב פה הודעה. עד עכשיו לא היה לי פשוט מה לכתוב, אבל עכשיו ראיתי את הפתיל הזה על השינוי ביום סיירות, אבל לאחרונה יצא לי לדבר עם איזה קצין שמתעסק בין השאר גם העניין הזה של יום הסיירות ובאופן כללי כל המיונים ליחידות המובחרות והוא הסביר לי כמה דברים בנושא שיכולים לעניין אתכם.
הדבר הראשון זה שזה כבר לא סוד שיש כל מיני גורמים בצה"ל שלא כל כך מרוצים מתהליך המיון המסורבל הזה של יום סיירות, גיבושים, גיבושונום, גיבשושונים ומיני-גיבושים. לדעתם, ואני חייב להגיד שאני מסכים איתם, אין סיבה שמלש"ב מסוים שרוצה להגיע ליחידה מסוימת יצטרך לעבור יום סיירות, ואז להגיע לגיבוש מרכזי, ואז לעבור עוד איזה גיבושון וראיון פה וראיון שם.
בנוסף, בשנים האחרונות יש בצה"ל מגמה חיובית של תמיכה ועזרה למלש"ב במהלך תהליך המיון שלו לצה"ל וזה גם בא לידי ביטוי בכך שכל מלש"ב יודע כמה שיותר מוקדם לאן הוא ממוין ולאן הוא מיועד ומשובץ ובמידה שהוא לא מרוצה הוא יוכל לערער ולנסות לעבור למקום אחר (במידה שנתוניו וצרכי הצבא מאפשרים זאת, כמובן).
לכן צריך לשנות טיפה את תהליך המיון ליחידות המובחרות כך שמלש"ב לא יצטרך לחכות כמעט חצי שנה ליום סיירות, אח"כ לחכות עוד כמה חודשים עד לגיבוש, ולפעמים אפילו לחכות עוד לגיבושים נוספים.

ולכן, ככל הנראה בחודשים הקרובים יתבצעו כמה שינויים בתהליך המיון ליחידות המובחרות. מוקדם עדיין להגיד מה יהיו בדיוק השינויים, כיוון שעדיין לא הוחלט בדיוק מה הם יהיו, ובכל מקרה גורמים רבים יצטרכו לעבור עליהם ולאשר אותם לפני שהם ייכנסו לתוקף, אבל אפשר להגיד שהמלש"בים בעוד שנתיים וחצי יעברו מסלול מיום שונה מאוד מזה שעוברים המלש"בים הנוכחים.

הקצין שדיבר איתי לא כל כך הסכים לפרט מה הם השינויים שמוצעים (ולא בטוח שכולם גם יתממשו, כאמור) אבל ממה שהצלחתי לחלץ ממנו זה מה שבעצם פתח את הפתיל הזה-שיחידות כמו דובדבן ואחרות יוכרזו באופן רשמי כיחידות מובחרות במדרג של צה"ל-כך שבעתיד הם יצורפו למסלול המיון העתידי שיתחיל ביום הסיירות.

עוד שינויים אפשריים שהצלחתי לחלץ מהקצין הם שהיום סיירות יתארך ליומיים-שלושה ושיהיו סבבים של ימי סיירות יותר מפעמיים בשנה. כל זה כמובן, עדיין בשלב הכוונה ועוד לא יצא אל הפועל.
ישן 05-05-2006, 01:39
  Sh -13 Sh -13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.05.06
עכשיו ממש עיצבנת אותי
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי itzikforer שמתחילה ב "הולך להיות שינוי לא קטן בכל מה שנוגע ליום סיירות"

גם אני חדש פה... הודעה ראשונה שלי
"אין סיבה שמלש"ב מסוים שרוצה להגיע ליחידה מסוימת יצטרך לעבור יום סיירות, ואז להגיע לגיבוש מרכזי, ואז לעבור עוד איזה גיבושון וראיון פה וראיון שם."

מה אתה בוכה על כמה ימי פעילות אינטנסיבית??? מה יהיה כשתגיע למסלול?? גם שם תגיד שאין צורך לעבר מסלול כזה ארוך רק כדי להיות שייך ליחידה?
קיצר אתה סתם בכיין... אם אתה בוכה על יום סיירות (שהוא יום קשה לא אמרתי... הייתי שם... אבל בהשוואה לגיבוש הוא כלום) אז מצבך בכי רע !!!!
ואם אתה כבר בא בטענות לשיטת המיון המסורבלת אז היא קיימת כדי לסנן מועמדים כמוך...
אולי הפרשי הזמנים הם דפיקה אבל אני מאמין שאם כל אחד רוצה בכל ליבו להגיע ליחידה מסויימת אז שום דבר לא יעצור אותו...לא יום סיירות ולא הפרש זמן.
תקח אותי לדוגמא... עשיתי יום סיירות קיבלתי שייטת, עברתי יום מיון, קיבלתי גיבוש, הלכתי לגיבוש ובמסע 16 (שהאמת הוא 18) התעלפתי ולא נתנו לי להמשיך... קיבלתי גיבוש חוזר ועכשיו אני מחכה 5 חודשים בשביל הגיבוש. אז מה?? אני בוכה? לא, במקום זה אני ממשיך להתאמן ולהבין איפה לא הייתי טוב מספיק כדי שבפעם הבאה (גם אם היא הייתה שנה הבאה !!!) אני יבוא יותר מוכן.
במקום שתרשום: "נכון השיטה מסורבלת ואין מה לעשות.... הצבא רוצה את הטובים שבטובים ואני מוכן לעשות הכל כדי להתקבל לאותה יחידה...." במקום זה אתה ישר בא בטענות למערכת.
מי אתה בכלל?? לפי מה שאני מבין אפילו יום סיירות לא עשית אז תפסיק לזיין פה את השכל לכולם.

תקרא ותפנים
ישן 05-05-2006, 01:42
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי Sh -13 שמתחילה ב "עכשיו ממש עיצבנת אותי"

תרגיע את עצמך בחור. יש דרך לדבר, והדרך שבחרת היא לא הדרך הנכונה.
לא כולם מסכימים איתך - וזה כולל אותי, אגב. אבל חוסר הסכמה ניתן לבטא בצורה נימוסית. חבל זאתה מתחיל את הופעתך כאן בצורה כזו.

ישן 05-05-2006, 01:48
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Sh -13 שמתחילה ב "אני לא באתי לפגוע באף אחד......"

בגלל זה אמרתי מה שאמרתי. דרך ארץ ונועם הליכות יביאו אותך רחוק יותר מכל דבר....
בכל מקרה, אם כבר, התנצלות מגיעה לו - לא לי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:26

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר