לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-05-2006, 12:46
  זוהרת זוהרת אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.06
אני מתביישת להיות אזרחית של המדינה הזו

לפרופ' טניה ריינהרט נמאס. מהצבא שמנהל את המדינה, מהיעדר האלטרנטיבה לשלטון ומהתקשורת, שמחפה על הטרנספר. ראיון
-
-
"אני מרגישה בושה להיות אזרחית המדינה הזו. אני מרגישה לגמרי מנותקת מהמדינה. אישית, קשה לי יותר ויותר להמשיך בחיים היום-יומיים, בשעה שכמה קילומטר ממני אנשים נמקים במכלאות, מוקפים בצבא ומורעבים. אני מגיעה לנקודה שאני לא יכולה לסבול את זה, ושוקלת לעזוב את הארץ".
-
-
מי שתופס את המקום המרכזי בפוליטיקה הישראלית, לטענתה של ריינהרט, היא מערכת הביטחון. "אנחנו מדינה שמנוהלת על ידי הצבא, זו הסכנה המרכזית לדמוקרטיה הישראלית. ראשי ממשלה ושרי ביטחון באים והולכים, אבל הרמטכ"ל מכהן תמיד 4 שנים", היא אומרת. "הקשרים בין הצבא לשלטון בישראל הדוקים וסימביוטיים. הצבא מתדרך את הממשלה, את העיתונות ואת הדיפלומטים הזרים. הוא מציע לממשלה לא רק במי להתנקש ומתי, אלא גם מספק לה את קו ההסברה לכך".
-
-
400 אלף פלסטינים, לטענתה, "נידונים לטרנספר סמוי ואיטי. הם מאבדים את השדות ואת היכולת שלהם להתקיים, וייאלצו להיכנס לגדה, ולחיות שם כפליטים בשולי הערים הגדולות. ובזמן שזה קורה, השמאל, העבודה, וכמובן גם התקשורת, מכריזים על מי שמבצע את התוכנית הזו, כעל איש השלום הנוכחי של ישראל. היום, טרנספר סמוי, נחשב לפריצת דרך עצומה בדרך אל השלום".
-
-
http://news.walla.co.il/?w=/0/901849

קצת רקע על הגברת: http://www.tau.ac.il/~reinhart/

נערך לאחרונה ע"י זוהרת בתאריך 08-05-2006 בשעה 12:50.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-05-2006, 14:59
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אני מתבייש במנהל שכמוך המוביל בכנויי גנאי ואין לו מילים להתמודד עם הטענות
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "להיפך - אני מתבייש שהיא שייכת לפה, המצורעת..."

העובדות מדברות בעד עצמן שבצמוד למדינת ישראל חיים (אם אפשר לקרוא לזה חיים) בני אדם בתנאים תת-אנושיים ונתונים לחרפת רעב, המצויים בין סדן "אחיהם" המחבלים הרצחניים לבין הפטיש של כוחות הבטחון שלנו. אפשר היה לשנות מצב זה בשני תנאים יסודיים: תחילה על המחבלים להפסיק לפעול, להתארגן ולשאוב כוחות מתוך האוכלוסיה ואז מדינת ישראל חייבת ל"ותר" בפועל על מרבית כיבושי 1967.
לא במילים יפות ולא בהסכמים שאין כוונת הצדדים לקיימם,
אין צורך להתבייש במדינה, פשוט חייבים לפעול על מנת להביא למצב זה. בריחה מהמערכה לא תביא כל תועלת לבטח שלא לאוכלוסיה הפלסטינאית המורעבת.

הטענה שמערכת הביטחון היא הקובעת את סדר היום, גם היא איננה רחוקה מן המציאות ואולי המציאות היא זאת הגורמת לכך. למרות שהצבא מפוקח ע"י הדרג ה"אזרחי" מרבית שרי הבטחון מקורם בצבא ולעיתים אפילו לא עברו תקופת צינון מתאימה, שתהפוך אותם לאזרחים.
גם זה אינה סיבה ראויה לנטוש את המערכה. אנו מצויים כיום בהליך של "נסוי" חדש וחדשני - נראה מה יעלה בגורלו. אני מלא תקוה שהמנוי המפתיע אמנם יפתיע.

באשר לטרנספר, אינני בקי במספרים ואינני בטוח שניתן להגדיר זאת כטרנספר. אבל העובדה היא שחקלאים רבים מאבדים את השדותיהם ואת היכולת שלהם להוציא מהם את לחם העוני. יתכן וזה אכן יביא לניוד אוכלוסין אל עבר הערים,ולחיות שם חסרי כל (כאילו שעכשיו יש להם הרבה). אגב ניוד אוכלוסיה כפרית לערים היא תופעה נפוצה במרבית המדינות המתפתחות (מה שמכונה מדינות עולם שלישי). התקווה שבעיר יעשו "חיל" ולא כן הדבר-הם הופכים שם לעניים מרודים החיים מדי יום מהיד אל הפה.
נושא הגדר, שבאמת יכול להוות אחת מפריצות הדרך ביחסינו עם הפלסטינאים הוא נושא מורכב, בעיקר בגלל קביעת מקומה של הגדר ורצון הסיפוח הנרחב שלנו. מה שקורה: מצד אחד מספחים למדינת ישראל כ- 200 אלף פליטים פלסטינאים הנמצאים מצידה המערבי של הגדר ושוללים אדמות מאותם הפלסטינאים ש"גורלם" לחיות מצידו המזרחי של הגדר. לאור ההצהרות שגדר ניתן להזיז, אני מלא תקווה שבסופו של התהליך ימצא המיקום האופטימלי מצדנו ויגרם סבל קטן יותר לפלסטינאים.
גם בעבור זה חייבים להשאר בארץ ולהלחם למען קבועה של הגדר במקומה הראוי.

לבי לבי על הסבל של הפלסטינאי אבל כפי שנאמר עניי עירי קודמים. מה גם שהסבל של הפלסטינאים תלוי בראש וראשונה ב"אחיהם" המחבלים.
ישן 08-05-2006, 18:58
  kkr3 kkr3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.06
לכי תדעי אוליי הוא וחבריו מהשמאל מתכננים משהו...
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי זוהרת שמתחילה ב "אז מי ? האיראנים ?"

סתם שאלה אלך ישראל יפה...
אתה יכול להסביר לי שניה מאיפה לעזאזל הגעת בכלל לחשוב! לחשוב!! שחמאס יתפרק מנשקו...
להזכירך אם כבר נושא השואה מוזכר פה שבאמת יש למה להשוות...היטלר עלה וכל "ההטבות" שנתנו לו (היד החלשה שנקטו בה) רק חיזקו את הלגיטימציה שלו להמשיך לכבוש...
אני לא רואה ביד חלשה פתרון לשלום וגם לא היה מצב כזה בעולם כולו שיד חלשה הביאה לשלום...
אתה יכול להמשיך לחיות בהזיות שלך על פאטימה בדואית תחייה איתך אני רוצה רק יהודים פה כמו שכל חבריי היהודים רוצים ! הם היו עם ערבים וחוו הרבה קשיים בחייהם. אתה כנראה אין לך אמונה ביהדות אבל להרבה מאיתנו יש, ואם מדינת ישראל נקבעה בתנ"ך כשטח קדוש של הקב"ה מי אנחנו שנחכור בה? באיזו זכות? מה מתוך רחמים לערבים? הערבים יכולים ללכת לארצות ערב שם יש הרבה כמוהם אני לא רוצה ערבים במדינה שלי! סוף פסוק! נקודה! אתה רוצה לחיות עם ערבים?? בבקשה לך לעזה תוותר על האזרחות הישראלית שלך אל תיהייה צבוע!

ישן 09-05-2006, 08:00

סתם תשובה לסתם שאלה
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "לכי תדעי אוליי הוא וחבריו מהשמאל מתכננים משהו..."

מהיכן הגעת למסקנה שאני חושב שהחמס יתפרק מנשקו מרצון ?
התנאי המוחלט של ישראל להגיע להסכם/הסדר כל שהוא - הוא הפסקת הטרור והרצח. אני מבין שלדעתך זהו איננו תנאי מספיק - הפלסטינאים חייבים גם "לעוף" מכאן. בלעדי זה לא תגיע לספוקך המלא.

מי בכלל מדבר על יד חלשה בכל הנושא הקשור בטרור ובטרוריסטים - נגדם ובהם חייבים לפעול במלוא הכוח. אני טוען שאנחנו מספיק חזקים על מנת להתחשב באוכלוסיה אזרחית הנשחקת.

פאטימה הבדואית אינה נחותה מכל בת אברך חסודה. פאטימה מאמינה באללה ובת האברך מאמינה באלוהיי ישראל. לשתיהן הבטיח הקב"ה, לטענתן, את ארץ ישראל כולה.

גם אני הייתי מעדיף שבמדינת ישראל יהיו אך ורק ישראלים. גם אני הייתי מעדיף שמדינת ישראל תשתרע משדות הנפט שבעירק ועד הפרמידות שבמצרים. אבל מה לעשות והמציאות טופחת על פנינו ואי אפשר להתעלם ממנה. לדעתי אין שטח קדוש - הקדושה, אם ישנה כזאת, היא אך ורק בחיי אדם ובכל אדם. במצב העכשווי אין מנוס מלקיים את מדינת ישראל בחלק מהגדה המערבית של הירדן בלבד ולהותיר את הנותר ( כ- 1/3 מהשטח הכולל) בידי הפלסטינאים, שיחיו לצידנו. הסתפקות זאת איננה באה מתוך רחמים על משהו, אלא רק מתוך המחשבה על קיומה לדורות של מדינת ישראל, בסוסה, התקדמותה ופריחתה.

לחיות עם ערבים/פלסטינאים אזרחי מדינת ישראל היא עובדה שאין כל אפשרות לשנותה. את האזרחות הישראלית "רכשתי" ביושר ובעבודה קשה ומעזה, כמו מכל השטחים הכבושים אני "מת להפטר" - אז אל תשלח אותי למקום בו אינני חפץ להיות.
ישן 09-05-2006, 09:44
  kkr3 kkr3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.06
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "סתם תשובה לסתם שאלה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
מהיכן הגעת למסקנה שאני חושב שהחמס יתפרק מנשקו מרצון ?

התנאי המוחלט של ישראל להגיע להסכם/הסדר כל שהוא - הוא הפסקת הטרור והרצח. אני מבין שלדעתך זהו איננו תנאי מספיק - הפלסטינאים חייבים גם "לעוף" מכאן. בלעדי זה לא תגיע לספוקך המלא.

מי בכלל מדבר על יד חלשה בכל הנושא הקשור בטרור ובטרוריסטים - נגדם ובהם חייבים לפעול במלוא הכוח. אני טוען שאנחנו מספיק חזקים על מנת להתחשב באוכלוסיה אזרחית הנשחקת.

פאטימה הבדואית אינה נחותה מכל בת אברך חסודה. פאטימה מאמינה באללה ובת האברך מאמינה באלוהיי ישראל. לשתיהן הבטיח הקב"ה, לטענתן, את ארץ ישראל כולה.

גם אני הייתי מעדיף שבמדינת ישראל יהיו אך ורק ישראלים. גם אני הייתי מעדיף שמדינת ישראל תשתרע משדות הנפט שבעירק ועד הפרמידות שבמצרים. אבל מה לעשות והמציאות טופחת על פנינו ואי אפשר להתעלם ממנה. לדעתי אין שטח קדוש - הקדושה, אם ישנה כזאת, היא אך ורק בחיי אדם ובכל אדם. במצב העכשווי אין מנוס מלקיים את מדינת ישראל בחלק מהגדה המערבית של הירדן בלבד ולהותיר את הנותר ( כ- 1/3 מהשטח הכולל) בידי הפלסטינאים, שיחיו לצידנו. הסתפקות זאת איננה באה מתוך רחמים על משהו, אלא רק מתוך המחשבה על קיומה לדורות של מדינת ישראל, בסוסה, התקדמותה ופריחתה.

לחיות עם ערבים/פלסטינאים אזרחי מדינת ישראל היא עובדה שאין כל אפשרות לשנותה. את האזרחות הישראלית "רכשתי" ביושר ובעבודה קשה ומעזה, כמו מכל השטחים הכבושים אני "מת להפטר" - אז אל תשלח אותי למקום בו אינני חפץ להיות.

"לשתיהן הבטיח הקב"ה, לטענתן, את ארץ ישראל כולה."-כדאי שתעיין לך בספרים (משהו כמו תנ"ך למשל) ותסתכל למי באמת א"י ישראל שייכת ולמי היא ניתנה, האמונה שלך לא יודע במה היא אבל כדאי שתראהקצת הוכחות לדברי התנ"ך ויש הרבה כאלו..

"גם אני הייתי מעדיף שמדינת ישראל תשתרע משדות הנפט שבעירק ועד הפרמידות שבמצרים"-כדאי שטיפה תסתכל במפה והערכות שלך לגודל א"י הוא אפילו לא בקנה מידה, א"י קטנה מאוד מאוד מאוד מאוד היא כמעט נקודה במפה, אתה רוצה שהיא תיהייה בגודל של אטום במפה? .
א"י ע"פי התנ"ך משתרעת על שטח קבוע לא ביקשתי שום שטח אחר ואני מעריך שאף אחד בארץ לא רוצה לשלוט על מיצרים או על עיראק כפי שאתה חושב, אנו רוצים את א"י שהובטחה לנו בתנ"ך , נקודה!

"לדעתי אין שטח קדוש - הקדושה, אם ישנה כזאת, היא אך ורק בחיי אדם ובכל אדם"-שוב אני אחזור בי, כדאי שתעיין ותחקור טיפה את התנ"ך ותבין שיש הוכחות לקיום הדברים שנאמרו בתנ"ך (קצת התעניינות בארכיאולוגיה יעזור לך).

"במצב העכשווי אין מנוס מלקיים את מדינת ישראל בחלק מהגדה המערבית של הירדן בלבד ולהותיר את הנותר ( כ- 1/3 מהשטח הכולל) בידי הפלסטינאים, שיחיו לצידנו"-ואז מה? אתה חושב שהם יחיו איתנו? אני פשוט לא מבין אותך איפה אתה חי??? תתעורר! הם בוכים על זה שאתה נמצא בא"י כולה! לא בחלקה, בכולה!!
גבולות 67- יופי! בעיה ביטחונית לא נורמאלית-פיגועים בלי הרף,חדירת מחבלים, שטח פגיעה גדול לקסאמים (ת"א..), שטח קטן שלא יכיל את כל היהודים שירצו לעלות.
אהה וד"א 2\3 מא"י היום זה אפילו לא אטום במפה בכללית...
"שיחיו לצידנו"-איפה אתה חיי??? באיזה עולם?? רק תגיד לי!
הם רוצים את א"י כולה , האידיאולוגיה שלהם אומרת שהם לא יחיו עם יהודים, ושצריך להחזיר את השטחים הכבושים (זה כל א"י ישראל היפה, כולה!)...
תתעורר בן אדם אני מבין שאתה יש לך קצת בעיה להבין את המציאות אבל לא להגזים......

ישן 09-05-2006, 10:19

האם אתה עיינת בקוראן - אני לא
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "[QUOTE=ישראל..."

מה שאני מבין מהכתוב בתנ"ך שהאלוהים הבטיח את הארץ לאברהם ובניו ובני בניו - כדאי שתעיין מי הם בניו ובני בניו של אברהם.

האם אתה באמת יודע מהי הארץ המובטחת על פי התנ"ך - צא ולמד לפני שאתה מגיב.

אתה עושה טעות גדולה שאתה שולח אותי לארכיאולוגיה - אין אמותים ארכיאולוגיים לרבים מספורי התנ"ך. לא לתקופת האבות, לא למצרים וליציאת מצריים ואפילו לא למלכות יהודה הגדולה.
התנ"ך חובר במאה השביעית לפני הספירה וחלק גדול מהארועים המסופרים בו קרו מאות שנים לפני שנכתבו. כסיפורים הם יפים ומכוננים את עם ישראל - כהסטוריה אמיתית (כלומר שבדיוק כך קרה), הספק הוא רב.

אני חי כאן במדינת ישראל ומודע למצב. אינני רוצה שהפלסטינאים יחיו אתנו כפי שאינני רוצה לחיות בתוכם. אני רוצה לחיות במדינת ישראל בה ישמר הרב הישראלי.
באשר לרצונם להשתלט על כל ארץ ישראל ולהעיף אותנו מכאן - מה הדבר שונה מהרצון שלך כלפיהם. זאת בדיוק הסיבה ש"במצב העכשווי אין מנוס מלקיים את מדינת ישראל בחלק מהגדה המערבית של הירדן בלבד ולהותיר את הנותר ( כ- 1/3 מהשטח הכולל) בידי הפלסטינאים, שיחיו לצידנו"

מסע ההפחדה בה אתה נוקט איננו בכלל לענין - כוחות הבטחון הישראלי הם מספיק חזקים על מנת למנוע את מה שאתה, בקטנות אמונתך בהם, חושב.
לטיפטוף הדל של עליה יהודית ישנו עדין מקום רב במדינת ישראל - לא יצאנו למלחמה יזומה על מנת להגדיל את שטח המדינה ואלמלא מדינות ערב איימו עלינו במלחמה, לא היינו נכנסים מרצון להרפתקאה זו.

נכון שאתה הייתה מעדיף שימותו לצידנו לי אין כל בעיה ש"שיחיו לצידנו". אני חי בעולם אכזרי ומודע למקומה של מדינת ישראל בתוכו ולכן למען קיומה אני תומך במהלכים של הפרדות וחיים בנפרד זה מזה.

באשר להבנת המציאות נדמה לי שאתה חי בחלום אתה חי לאור האמונה העוורת ואינך מבין אותה אפילו.
"ושמתם את דברי אלה על לבבכם ועל נפשכם וקשרתם אתם לאות על ידכם והיו לטוטפות בין עיניכם" (דברים יא, יח).

אם זאת איננה עבודת אלילים ועבודה זרה, כולל הסגידה לאבן, לקברי קדושים וכו' שאינה שונה כלל מה"עבודה הזרה" אותה אתה מייחס למאמיני דתות אחרות - קטונתי להבין עבודה זרה מהי.

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 09-05-2006 בשעה 10:24.
ישן 08-05-2006, 15:34

אתה חסר יכולת להבין את הכתוב
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "אחי, אתה בלבלה רצינית!"

אני מציין את העובדה שמהלך הקמתה של מדינת ישראל היה אסון לתושבים הפלסטינאים והם הפכו לפליטים - באשמתם ובאשמת "אחיהם" מדינות ערב.

לבי לבי על כל מי שעוזב את הארץ. אנחנו מחוייבים בהגברת העליה ובהגדלת מספר הישראלים בתחומי מדינת ישראל ולא בירידה. כל מי שלא נראה לא דרכה של המדינה יכול וגם חייב לפעול על מנת לשנותה על פי השקפותיו בכלים הדמוקרטיים הקיימים.

אני אדם חסר דת שאיננו מאמין בדת ומשוכנע שהדת היא אם כל רע.
אי אפשר להמיר את מה שאין.

נכון אני ישראלי גאה - המכבד את הזולת ללא כל הפליה. אינני מתבייש להביע את דעותי ואם אתה רואה בהן התבכיינות - מה לעשות, להחביא אותן ?
ישן 09-05-2006, 08:44

כשאין רוצים להבין לא יעזור גם אחזור על עמדותי מאה פעמים
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "אין לך דת? חבל."

פעולותי הן אך ורק למען טובתה ושרידותה של מדינת ישראל - אך ורק למען המדינה אסור לה להפלות לרעה אזרח אחד מאזרחיה ואל לה לשלוט מעבר לתחום בו יובטח רוב ישראלי לדורות.

באשר לאמונה, אין לי כל אמונה דתית ושייכותי לעם ישראל איננה מבוססת על דת ישראל. אני משתייך לעם ישראל מתוקף ההיסטוריה המפוארת שלו ושל התרבות המפוארת שלו מיום בריאת העולם ועד עצם היום הזה. אני גאה להיות אזרח ישראלי במדינה הממוקמת בתוך שטחי ארץ ישראל - אותם השטחים בהם הפכנו ממשפחה לעם. אני מכיר בעובדה שאין לנו בלעדיות על ארץ ישראל ולכן עלינו להסתפק באותו שטח שיבטיח את רובנו ואת שליטתה של הרוח הישראלית בו לדורות.

כל ההשמצות שלך ושל אחרים איננן במקומן. הם באות מתוך חוסר הבנה תהומי.
ישן 09-05-2006, 10:57

אם נמאס לך אינך חייב להתייחס-מענין מי שמדבר על תקליט שבור
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "די, אני מודה שנמאס לי ממך - אתה כמו תקליט שבור..."

אני "נאבק" מול עשרות תקליטים המטיפים להביא את מדינת ישראל כדי חיסול. מול אלו שאינם מפיקים לקחים וחושבים עדין שמלבדם אין עוד אנשים בתבל ומכח הבטחת האל מגיעה להם שליטה מוחלטת.
תתבוננו סביבכם ותראו את כל ה"שמאלנים החוטאים" החל מליברמן, ביבי שלא לדבר על צחי הנגבי ואחרים - התומכים בהקמת מדינה פלסטינאית לצידנו. הם מזמן ויתרו על ארץ ישראל השלימה ועל חלקים מארץ ישראל המערבית. כאן בפורום ישנם כאלו החושבים עדין במונחים שונים ואני רואה את תפקידי למנוע היגררות של צעירים אחר טעויותיהם והטעיותיהם. לדעתי אתה אינך חף מלטעות ולהטעות.
כפי הניראה אינך קורא את מכתבי, למעט את שם הכותב. על מנת לענין אני מדי פעם משנה את דרך הכתיבה ומתאים את כתיבתי לנימתו של הכותב על דבריו אני מגיב. נכון שהדרך עקבית תמיד למען קיומה ורווחתה של מדינת ישראל - אם זוהי מטרה שבלונית בעיניך, שיהיה.
גם אני מרגיש את הטענות נגדי כתקליט שחוק, מחוק וכזה שעבר זמנו. מעולם לא טענתי שישראל צריכה לדאוג לפלסטינאים שאינם אזרחי ישראל. ישראל חייבת לדאוג לעצמה ולהותיר את הפלסטינאים לנהל את חייהם "מחוץ לגדר".
אני אחזור שוב ושוב מול הערותיך המשוללות כל יסוד - לדעתי כל התומך בהמשך הכיבוש והשארותנו בתחומי הגדה המערבית (ומבכים את עזיבתנו את רצועת עזה) - הם אלו המסייעים לטרור, הם אלו הפועלים (חס וחלילה לא בצורה מכוונת, אלא מתוך עוורון ואמונה עוורת) לחיסולה של מדינת ישראל כמדינה ישראלית.

לי אין חברים מחבלים - אולי לך ישנם כאלו.
היכן אתה קורא במכתבי שיש לי טענות כלפי ישראל בהקשר לטיפול במחבלים. אני טוען ושוב חזרה מתבקשת מטענתך נגדי, שמלבד הפעלת הכוח כנגד העוסקים ברצח ובטרור, חייבים לפעול בצורה מדינית. היום (או יותר נכון אתמול בממשלת שרון השניה) מדינת ישראל מאמצת את המאמץ המדיני ואם הוא לא יצלח באופן דו צדדי היא תפעל למענה ואך ורק למענה בצורה חד צדדית.

האם אתה רופא האם בדקת שהיא אכן מצורעת. מדוע השמוש במילים שאינן ראויות ואינן מוסיפות כבוד לא לפורום ולא לכותב במיוחד שהוא מוגדר כמנהל. אלא אם הוא מנהל השמוש בסגנון ובמילים שאינן ראויות בשיח בין בני אדם.

יש לאפשר לכל אחד להביע את דעתו, לא לפרשן אותה ולהגיב בצורה ענינית. אם נתחיל להטיל מומים זה בזה לאן אנו מגיעים. תפקיד המנהל הוא לשמור על רמתו של הפורום ולא לתרום לדרדורו.
ישן 08-05-2006, 23:44
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
תלמידה של חומסקי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי זוהרת שמתחילה ב "אני מתביישת להיות אזרחית של המדינה הזו"

ריינהרט למדה לא רק בלשנות ב-MIT אלא ספגה גם את משנתו הפוליטית של חומסקי. מין ערבוביה של אידאליזם רומנטי וטוטאלי עם אחיזה רופפת במציאות, תאורית קשר כמעט פרנואידית על ארגון של חזירים קפיטליסטים ששולטים בעולם, ורצון עז להיות תמיד יותר קיצוני, ויותר פרובוקטיבי בגישה הליברלית עד רמות פאתטיות שאם א' יגיד שיום אז הם יגידו שלילה גם אם השמש קופחת על ראשם.

כדאי לעקוב אחרי התבטאויות של אנשים כאלה כי הם סמנים שמאליים להרבה מאד ארגונים ופעילים פוליטיים. להתווכח איתם אי אפשר - זה כמו להתווכח אם יש או אין אלוהים. ולמרות כל האמור לעיל, יש לריינהרט גם אבחנות מוצלחות כמו "ראש הממשלה ודובר צה"ל מייצרים את הטענה היומית, התקשורת מדווחת עליה כחדשות, מאמר המערכת חוזר עליה כדעה, ולמחרת תשמע את נהג המונית מביע אותה כדעתו האישית". בקיצור, לא לקחת ללב, אבל גם לא לזלזל.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:25

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר