לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 10-05-2006, 14:43
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
ממשלת אולמרט מתכוונים לגרש רחמנא ליצלן עוד 80 אלף יהודים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3249192,00.html
רמון: ההכנות להתכנסות יימשכו עד 2008

שר המשפטים אמר ל-ynet ש"כל מי שאומר שב-1 בינואר 2007 נפנה את ההתנחלות הראשונה טועה ומטעה. ההכנות להתכנסות יהיו ארוכות". לדבריו, "עד סוף השנה נעשה מאמץ גדול לבדוק את האפשרויות מול הפלסטינים"
רוני סופר


"ההכנות לתוכנית ההתכנסות יהיו ארוכות ואני מניח שהן יימשכו עד שנת 2008". כך אמר היום (ד') ל-ynet שר המשפטים, חיים רמון.



לדבריו, ההכנות לתהליך ההתכנסות מורכבות ותלויות בגורמים רבים. עם זאת הוא הוסיף כי "ההתכנסות תהיה גם תהיה. אין אופציה אחרת. אין דרך אחרת, זהו ניתוח מציל חיים".



שר המשפטים אמר עוד ש"כל מי שאומר שב-1 בינואר 2007 נפנה את ההתנחלות הראשונה טועה ומטעה. נעשה מאמץ גדול לבדוק עד סוף השנה את האפשרויות מול הפלסטינים".



לדבריו, "בשלב הראשון, לפני חקיקת חוק פינוי פיצוי החדש נצטרך לקבוע את המפה המפורטת של ההתכנסות. בלי המפה הזאת אי אפשר לחוקק את החוק ובלי החוק אי אפשר ללכת להתכנסות. חייבים לדעת אילו יישובים יכנסו לתוך איזה גושים ורק אז אפשר לדבר על פינוי פיצוי. אני מניח שעם חקיקת חוק כזה רבים מתושבי יהודה ושומרון אשר אינם נכללים בגושי ההתיישבות שיוותרו בידי ישראל יבקשו לצאת", אמר עוד השר.



הוא הבהיר שלבד מההכנות המשפטיות עליהן הוא מופקד ותהליכי החקיקה המקבילים בכנסת, יש צורך בהכנות כלכליות רבות משמעות כדי לבחון את סוגיית העלויות הכבדות של הפינוי. כמו כן הוא הבהיר שנדרשת הכנה פוליטית והידברות עם המתנחלים עצמם. "כל התהליכים האלה לוקחים הרבה זמן. לאחר שנברר וניווכח שהפלסטינים אכן אינם פרטנר נצטרך לבחור ללכת למהלכים חד צדדיים ומכאן ועד לפינוי הישוב הראשון הדרך עוד ארוכה".



גורם מדיני: אולמרט הביע רעיון ולא נקב במועד



אתמול אמר ראש הממשלה אהוד אולמרט שבתוך פרק זמן של עד שישה חודשים תנקוט ישראל צעדים חד צדדיים, אם אכן יתברר שאין לה פרטנר פלסטיני. גורם מדיני בכיר בירושלים הסביר היום שדבריו של רה"מ לא התייחסו לתאריך תחילת פעולת ההתכנסות.



לדברי הגורם, "כשראש הממשלה אמר 'אנו נחכה חודש, חודשיים, שלושה חודשים, חצי שנה ואם לא נראה שינוי ננוע קדימה ללא הסכם', הוא התכוון להצביע על התהליך המתרחש מול הפלסטינים. אין הכוונה למועד מדויק, אלא לרעיון. הרעיון הזה קובע שאם בתוך פרק זמן נתון לא יעמדו הפלסטינים בתנאים שהציב הקווארטט, תראה ישראל את עצמה חופשית להתחיל בתהליך חד צדדי".

בירושלים מעריכים שביצוע תהליך ההתכנסות עד לפינוי הראשון יארך לפחות שנתיים. הגורם המדיני הוסיף כי במהלך השנתיים הללו ימוצו הנסיונות להידבר עם הפלסטינים. לדבריו, ישראל תנסה לקבל הסכמה בין-לאומית לצעדים חד צדדים שלא בטוח כל עיקר שתקבל; תבוצע הידברות פנימית עם המתנחלים ביהודה ושומרון, יבוצע תהליך חקיקת חוק פינוי פיצוי בממשלה, במשרד המשפטים ובכנסת; תיערך היערכות כלכלית להוצאה הענקית הנאמדת בעשרות מיליארדי שקלים, וצה"ל ומשטרת ישראל יערכו את כוחותיהם להתכנסות אל תוך גושי ההתיישבות. לבסוף יוקמו הבתים עבור המפונים, אם בתוך גושי ההתיישבות שיוותרו בידי ישראל ואם בתוך תחומי הקו הירוק.

"זהו תהליך ארוך, מורכב ומסובך מאוד. אין לדבר עליו במונחים של שישה חודשים או משהו דומה לזה", הבהיר הגורם המדיני. "גם שנתיים הם מועד קצר יחסית לביצוע כל הפעולות הללו. כך או כך, במהלך כל התהליך הזה, צפויים מוקשים רבים, אם בהכנות הפנימיות ואם בתגובה הבין-לאומית. שנת 2008 כתאריך יעד, נקבעה בהתחשב בנסיבות אלה וגם במועד סיום הקדנציה של הנשיא בוש, שממשלו עשוי לתמוך בתהליך ההתכנסות. מי שסבור אחרת, אינו רואה נכון את המציאות", אמר.
_____________________________________

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)


נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 10-05-2006 בשעה 14:48.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 10-05-2006, 15:33
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.04
הודעות: 16,254
שוב הימין, "מנהיגי" המתנחלים ורבנים משלים את "נאמניהם"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "ממשלת אולמרט מתכוונים לגרש רחמנא ליצלן עוד 80 אלף יהודים"

עומדים להגיש הצעת החלטה בכנסת, לאפשר לכל מי שרוצה לצאת מהתנחלות ולחזור אל תוך מדינת ישראל, יפוצה ויסייעו לו בדיור הולם ובכל הדברים הנלווים.
"מנהיגי" אולי מסיתי המתנחלים מתנגדים לצעד זה. אולי הוא יביא ליצירת יציאה מסודרת ללא טראומה של "גירוש". שאלו הרוצים בכך יהיה להם זמן התארגנות ארוך מספיק ולא "יזרקו לרחוב" חסרי כל. הרי ההתנגדות לא באה מתוך הדאגה לצאן מרעיתם. ההתנגדות באה מתוך החשש, שהשפויים יקבלו את הרעיון בהבנה ובברכה ומי שישאר בהתנחלויות יהיו רק חמומי המוח ופורעי החוק והסדר.
כדאי ש"ההנהגה" תחשוב על דרכה ולא תביא למראות קשים ולסבל ארוך על המנחלים שיפונו ע"י כוחות הבטחון.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 10-05-2006, 15:40
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
לא לשחק את משחקי הגורר והנגרר, אלא לקחת המון כסף, כמה שרק מתאפשר
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "שוב הימין, "מנהיגי" המתנחלים ורבנים משלים את "נאמניהם""

חלקים של קדימה והליכוד מבולבלים ביסודם. מצד אחד יש להם עבר של תמיכה בהתיישבות, ומצד שני יש להם רצון עז להיראות יפי נפש כלפי השמאל והשמאל הקיצוני.


הם חושבים שעל ידי זה שיפנו חלק מיהודים בשטחי יהודה ושומרון - תוך כדי אלימות - הם ירצו את השמאל הקיצוני. על ידי זה הם יוכלו להראות לכל העולם שכאילו הם באמצע שיש מצד אחד ימין קיצוני, והם כאילו באמצע.

לפי דעתי לא צריכים לשחק את המשחק שלהם. יותר נבון היה אם היו מתפנים ברצון, ולא רק המשפחות המיועדות לפינוי, אלא שכל המתיישבים ביהודה ושומרון לצאת ביחד, ולהגיד "תפנו את כולנו". הרי בין כה ההתנהגות של הממשלה תביא לידי זה סבסופו של דבר. אז כדאי להקדים את זה כמה שזה רק אפשרי.

רק כשיתחילו ליפול טילים על ערי גוש דן, רק אז תתתחיל ההתפכחות. וזה יקרה רק אחרי שיפנו את כל המתנחלים. לכן הכי טוב זה להאיץ את זה, שזה יקרה כבר עכשיו, ולא מתי שנהיה כבר מותשים ממלחמות פנימיות.
_____________________________________

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 10-05-2006, 18:05
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
זה הכל עניין של המשיח התורן...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "אני מבקש הסבר"

אחרי התרסקות הרעיון של "שלום", כעת מוכרים לנו את הרעיון של "הפרדותץ מהפלסטינים". הרעיון
לא באמת משכנע מישהו שיהיו תוצאות טובות - אבל הוא בהחלט מאפשר לחובבי אוסלו מן העבר
להנות לפחות מתקווה אחת שאוסלו טמן בחובו: גירוש המתיישבים. נכון שזה נשמע נורא, אבל האמת
היא שאין בתכנית הזו שום הפרדות מהפלסטינים, שום התכנסותלקווי קבע, אלא אך ורק גירוש יהודים
לקווים זמניים, כאשר שאר היהודים מעבר לקו הירוק, הם בני ערובה לפיסת נייר כלשהי שפלסטיני
משועשע יהיה מוכן לחתום עליה בעתיד...
אין שום רציונל מאחורי הגירושים האלה, לא בטחוני, לא מדיני - אלא סתם פריקת תסכולים של
האוסלואידים שחזון השלום שלהם התמוטט, והם מוציאים ת'עצבים על אלה שהם הכי שונאים...

לא צריך לקחת את זה יותר בעצבים, אלא פשוט לקוות ולייחל לכך שהנסיבות הפוליטיות והמדיניות
בארץ ובחו"ל יחבלו בתהליך הזה, אחרי שהתברר שהתקדים הביא רק להסלמה בטחונית חריפה
בדרום, ולא שיפר מעמדנו בעולם אפילו במ"מ אחד...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 10-05-2006, 18:43
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
עניתי: זהו ניסיון להמתקת גלולת התרסקות אוסלו, ע"י פיצוי בדמות החרבת מפעלם של מתנגדיו
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "לא ענית לשאלה"

כל כמה שנים צומח משיח חדש עבור השמאל, אחרי שהקודם התרסק - וכל יהבם מושלך עליו. פעם
זה היה הסכם עם אש"ף שיביא אושר, אח"כ הסכם עם אסד שיביא לניגוב חומוס בדמשק, אח"כ
בריחה מלבנון שתביא לשקט נפלא, ובשנים האחרונות עלה רעיון ה"הפרדות מהשטחים" כפתרון
נפלא שיביא לנו טוב.
מה שקרה הוא שככל שעבר הזמן, הלכו ונגוזו האשליות שבאמת ייצא משהו טוב מכל הנסיגות
והפינויים והם הפכו מאמצעי להשגת השקט, למטרה עצמה, כשאיש מיוזמיה הבכירים לא יודה
שבעצם מאחוריה כרגע עומדת לא יותר מאשר תאוות-נקם כלפי "אלה שהרסו לנו את השלום" (כפי
שמאמינים רבים מהאוסלואידים, שלמדו מזמן שאת האשם אסור לכוון כלפי הפלסטינים מאש"ף, שהוא
הפרטנר-בכוח שלנו...). כיום לבכירים שבתומכי ההתקפלות אין אשליות לגבי מה שהיא תשיג, אבל
הם משקרים לציבור הרחב וכרגיל מבטיחים לו מה שהבטיחו לו בימי אוסלו, בימי הבריחה מלבנון
ובימי הגירוש של תושבי אזח"ע וצפון השומרון - שזה יביא לשקט. בפועל, לא רמון, ולא אולמרט ולא
פרס באמת מאמין שזה מה שיקרה, אבל כאמור יש רבים-רבים במסדרונות המשפיעים שהשלימו
עם אובדן הסיכוי לשקט, ולפחות מתנחמים בכך שלמתנחלים יהיה הרבה יותר גרוע - וגם זה סוג של
נחמה (וכאשר חשוד בפלילים כמו אולמרט יודע שזה יעשה טוב למי שיכולים לסגור לו את הדלת,
שנייה אחרי שחלום חייו הוגשם והוא זכה בשלטון - הרי שאין מצב שהוא יעז לא לעשות הכל כדי
לספק את הנחמה הזו לאנ"ש...)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:09

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר