לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-03-2005, 23:51
  Jaood Jaood אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.02.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי 669 The Best שמתחילה ב "שאלה לגבי קורס טייס"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי 669 The Best
ככה שלום רציתי לשאול בבקשה בקשר לי קב"א 54
וד"פר 70 פרופיל 97 גובה 181 ומשקל 65
אני ספורטי מצטיין הייתי משחק כדורגל הרבה שנים !
ובין האצנים הטובים בגוש דן לשעבר ..
אבל הלימודים שלי הם בסדר אבל הם ממוצא 80 בערך בלי יותר מידי השקעה ו3 יחידות במתמטיקה
מה אני צריך בשביל להצליח ?
והאם הלימודים יפריעו לזה?
אני מאוד השמח לשמוע דעה והכל כי זה מאוד חשוב בשבילי !!
תודה רבה רבה דודי

אוקיי שמע,
כבר משני מקומות ידוע לי שכבר מלפני כמה מחזורים חיל האויר לוקח מבין אלו שעברו את המיונים (ירפ"א) את תלמידי 5 יחידות מתמטיקה ומצטייני 4 (מעל 90 אם אני לא טועה).
זה מה שאמרו הפסיכולוג בירפ"א ב', בפעם השנייה (ערערתי משום שחשבתי שלא הלך לי הראיון הראשון, אז בשני בעצם הוא אמר לי שהכל הלך טוב מאוד יחסית, אבל יש את ההעדפה שציינתי למעלה..), וחבר של אבא שלי, מפקד בחיל.

אז המלצה שלי, אל תילחץ - תעבור את המבחנים על הצד הטוב ביותר, הבנתי משניהם שאם תוצאות המבחנים טובות מאוד והראיון טוב יש מצב לעבור!
בהצלחה בהצלחה

עריכה- אה גם שאלת מה צריך כדי להצליח?
מוטיבציה להתגייס לחיל אויר (והרבה מאוד!), תיהיה מרוכז מאוד במבחנים הממוחשבים (תישן הרבה לפני, תאכל טוב באותו בוקר, תיהיה טיפ-טופ). בסימולטור בירפ"א א' חלק ב'- אל תאבד ריכוז! למרות שהכל חוזר על עצמו הרבה מאוד פעמים, אל תאבד פוקוס, תעביר לעצמך מחשבה בראש שכל פעם, כל מבחן אתה תנסה לעבור אותו הכי טוב שאפשר, שתשתפר כל נסיון!
בראיון עצמו רק תיהיה אתה, אל תתרגש, זה שטויות, למרות שהחלק עם הפסיכולוג הוא לא ממש קובע (תתפלא, 90% סיכויים שאם אתה לא עובר ירפ"א ב' זה לא בגלל הפסיכולוג!, אלא אם אתה צועק עליו שאתה פאוור ריינג'ר או משהו... , אם אתה יודע שאין לך בעיה רפואית ספציפית (בעיקר ראייה/שמיעה) אז אתה מסודר.

שוב, בהצלחה !!

נערך לאחרונה ע"י Jaood בתאריך 07-03-2005 בשעה 23:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-03-2005, 17:57
  Jaood Jaood אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.02.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי SOF שמתחילה ב "מאיפה הבאת את זה ?!"

אם לא רשמתי - התכוונתי לרשום שהחיל מעדיף תלמידים של 5 יחידות ומצטייני 4...
קודם כל הפסיכולוג לא אמר לי ככה בדיוק, אך הוא אמר בפירוש שישנה העדפה לתלמידים שעושים יותר יחידות במתמטיקה (למרות שיש לי 100 ב-3 יחידות), וכן לשם שינוי - באמת חבר של אבא שלי (אמרתי, מפקד בחיל...) אמר לי את זה אישית, לא יודע אם ניתן לפרסם פה שמות אז אני אדלג על זה.

התוכנית הלימודית בחיל האויר לאחרונה, קיבלה חשיבות מרכזית יותר מכל השנים הקודמות, ישנו דגש רב על מתמטיקה ופיסיקה (...אווירונאוטיקה), ובנוסף תסתכל על זה ככה (כפי שהסבירו לי לפחות):
חיל האויר מעדיף לקבל למחזור הבא נניח 25 איש, ושיסיימו אותו 17 - מאשר שיגיעו 50 איש ויסיימו 15 (עם תואר בנוסף)...
הבנת את הרעיון, הם מעדיפים ישר לקחת מה"קצפת", עכשיו אני לא מצדיק את זה (לא שאני לא רואה פה פן חיובי), תמיד יכול להיות תלמיד 3 יחידות שיעבור ביכולתיו האישיות תלמיד של 5 יחידות...
ככה זה, צבא...

בכל מקרה, בלי קשר, תשתדל הכי הרבה שאתה יכול, תראה להם מי אתה, שייראו שיש להם "אוצר" ביד...

בהצלחה..
ישן 08-03-2005, 19:43
צלמית המשתמש של מר בחור
  מר בחור מר בחור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.07.04
כתבו פה הרבה שטויות!

אני (תאום של המשתמש הזה) עברתי ירפא א' ואת הפסיכולוג ואני ב3 יחידות מטמתיקה + לא ידעתי אפילו שאלה אחת במטמתיקה בכל המבחנים שעשיתי בצבא בנתיים.
כדי לעבור את המבדרים לטייס אתה צריך שיהיה לך את זה פשוט. יש שם הרבה בדיקות לראיית מרחב צורות ודברים דומים ולא לכולם יש את זה יש לי חבר שהוא ספץ במטמתיקה אבל הוא לא עבר את המבדקים הראשונים בגלל שהוא לא טוב בצורות.
קיצר מה שאני בה להגיד שאל תתן למטמתיקה או לכל דבר שקשור להשכלה להפחיד אותך אני תלמיד מתחת לממצוא (כי אני לא משקיע) אז זה לא ממש משנה. אין כלום שאתה יכול לעשות חוץ מאת המבחנים עצמם או שיש לך את זה או שאין לך ואת זה כבר תראה שם
נ.ב. עם יש לך בעיה בביצים זה כן מפריע כי עושים שם בדיקה לזה (לא נעים בכלל)
נ.ב.2 אני אפילו עם משקפיים

נערך לאחרונה ע"י מר בחור בתאריך 08-03-2005 בשעה 19:46.
ישן 10-03-2005, 15:35
  rakrega rakrega אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.03.05
...

שלום למר 669.
אז ככה, היו מספר הנפצות (לא, לחיל האוויר לא ממש אכפת כמה יחידות עשית) ואי דיוקים.

אני חייל בקורס טיס ואני יכול להגיד לך שאיתי בקורס נמצאים חבר'ה שלמדו 3 יחידות מתמטיקה... והם איתי בקורס, מיטה ליד מיטה. אין שום בעיה עם זה ומי שאומר לך משהו אחר מזבל לך בשכל. אגיד לך יותר מזה: יש חבר'ה אצלנו שאין להם תעודת בגרות (כן, כן). זו כבר קצת יותר בעיה, אבל עברת את המבחנים של החיל בירפאות השונות (למיניהן) אז מבחינת החיל אתה בסדר. ברור שזה יעזור לך אם עשית 5 מתמטיקה (כמו הרוב) ו - 5 אנגלית (הרוב המוחלט) ולמדת גם 5 יחידות פיזיקה (שוב פעם רוב), אבל גם אם למדת 3 מתמטיקה ואין לך בגרות באנגלית הדרך שלך לא חסומה - ויש כמה חבר'ה כאלה איתי בקורס. אל תיתן לאף אחד להנפיץ עליך. בהצלחה בגיבוש.
ישן 11-03-2005, 14:27
  Mr Levi Mr Levi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.04
קצת סדר בבלאגן

קראתי די הרבה שטויות בחלק מהתגובות פה למעלה, תן לי לנסות להביע את דעתי.
קורס טיס הוא קורס להכשרת טייסים. המטרה של חיל האוויר היא להכשיר את הטייסים הכי טובים שהוא יכול, לכן, אם יש לך את זה ויש לך פוטנציאל להיות טייס טוב, חיל האוויר לא יוותר עליך בגלל שלא למדת 5 יחידות מתמטיקה ופיזיקה.
החלק של האקדמיה בקורס הוא לא חלק מיוני! ההישגים בלימודים בקורס לא משפיעים על ההישארות של חיילים בקורס (אלא במצבים קיצוניים שבהם קורסיסט נכשל ביותר מ-3 מועדים בכמה מקצועות).
אמנם אתה תצטרך להשקיע הרבה ויהיה לך קשה מאוד באקדמיה שבקורס, אבל זה לא משהו בלתי אפשרי שימנע ממך הצלחה בקורס.
הרבה בהצלחה שתהיה.
ישן 11-03-2005, 16:20
  Mr Levi Mr Levi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.04
חיל האוויר לא בוחר לפי ציונים
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי SKYHAWK102 שמתחילה ב "כמו שאמרת- אפשר לעוף אם נכשלים בתואר..."

חיל האוויר מחפש את הטייסים הטובים ביותר ולא את התלמידים הטובים ביותר בפיזיקה!
לכן מי שפחות חזק בפיזיקה או במתמטיקה מן הסתם לא יעשה תואר במתמטיקה ובמדעי המחשב וגם לא במערכות מידע, אלא בכלכלה וניהול או בפוליטיקה וממשל שנחשב להכי קל.
אני למדתי 4 מתמטיקה ולא למדתי פיזיקה, ואני עכשיו בשלב האקדמיה במכין ואמנם באמת קשה לי כי הרמה שם היא של 5 יחידות ויותר, אבל יש סגל תומך הדרכה ויש את החברים בגף שעוזרים.

שני אנשים שכבר יש להם תואר בפיזיקה אצלנו בגף עפו בצ'ק 10. זה רק מראה שהלימודים והציונים ממש לא מהווים פקטור במיונים. ויש גם את הדוגמה ההפוכה, יש אצלנו בנאדם שלמד 3 מתמטיקה ובלי פיזיקה, וגם שני אנשים בלי תעודת בגרות בכלל שכן עברו את הצ'קים ועכשיו לומדים באקדמיה.

הדאגה שלכם לפני הגיוס לקורס לא צריכה להיות הלימודים אלא הטיסות!
שיהיה בהצלחה לכולם.
ישן 11-03-2005, 15:47
צלמית המשתמש של tammy1903
  tammy1903 tammy1903 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.02
ככה, עד כמה שידוע לי, ודווקא על טייס ידוע לי די הרבה(:

מיונים ראשוניים אל נקבעים עפ"י הציונים שלך וגם לא עפ"י כישוריים ספורטיבים אלא ע"י נתונים אישיים בלבד, כלומר קב"א , דפ"ר, ופרופיל, מהנתונים שאמרת עד עכשיו אתה מתאים, וכנראה שגם תקבל זימון למיונים ראשוניים לצוות אוויר.
אלא אם כן אתה בן יחיד או בן למשפחה שכולה לא עלינו וכו'. במצב כזה אתה צריך לבקש זימון לטייס וזה גם לא כ"כ בעיה, כותבים מכתב קצר, לוקחים איזה המצלמה פיקנטית מהמנהלת או המחנך, מצרפים את התעודה ושולחים בפקס כמה מאות פעמים..חח...זה טוב לנדנד להם שמה בלשכת גיוס, זה עובד(:

בנוסף לכך, לגבי הקורס טייס עצמו, הלימודים שם גם במתמטיקה וגפ בפיסיקה הם 5 יחידות ומעלה, כלומר זה שאתה ב3 יחידות לא מפריע לך במיוניים הראשוניים אבל במידה ותעבור את כל שלבי המיון ותתקבל לקורס עצמו תצטרך להשלים ה-ר-ב-ה חומר בעצמך, אני אישית ב4 יחידות ולא למדתי פיזיקה ואני יודעת שכל פרח טייס לפני הגיוס שלו לקורס מקבל חוברת, ואללה וואחד חוברת מפוצצת תרגילים ומה לא(:..שהוא צריך ללמוד לקראת הקורס, שוב, במידה ועברת את שאר המיוניים לקראת הקורס, ותצליח באמת להשלים וללמוד את כל החומר אין שום בעיה.
כמובן שצריך לקחת בחשבון שבקורס עצמו תעבור גם לימודים ברמה גבוהה מאוד של פיזיקה ומתמטיקה ואתה צריך להתאים מבחינת הכישורים שלך במקצועות האלה ללימוד שנעשה בקורס, עד כמה שידוע לי יש שם גם קבוצות לפי הרמות בכיתות הלימוד וישנה גם כיתת מתקשים שבה נמצאים פרחי הטייס שלא מסתדרים עם החומר במהירות בה מלמד אותה המרצה שם ולכן ישנן חונכות שעוזרות להם.
המון בהצלחה(:
תמי
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר