10-05-2006, 22:59
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 20.07.03
|
|
אני מניח שאתה מצלם בניקון אז כמו שנאמר ע"י מביני עניין בניקון גדולים ממני, שה SB800 יעשה את העבודה.לגבי זיכרון, זה כבר סיפור אחר, רצוי לפחות 1 ג'יגה + עוד איזה שתיים בכיס כדי שלא תתקע עם בעיית זמן פריקה של כרטיס.לגבי סוללות, אני מצלם עם גריפ ויש בו שתי סוללות שמכסות לי אירוע שלם ועד 1500 תמונות אז אני משער ש 2 סוללות יספיקו לך אבל, הכי חשוב וזה כתופס לגבי כל פריט שיש לך בציוד:
כשאתה מצלם כחובבן, הכל טוב ויפה, יש לך זמן ולרוב גם אפשרות לחוזר לאותה סצינה ולצלם שוב.כשאתה מצלם אירוע, בתשלום (אני מקווה), זו ליגה אחרת. לא ליגה של תמונות כי תמונות תמיד צריכות לצאת טוב, זו ליגה אחרת של אחריות שלך, כלפי הלקוח שלך, בעל השמחה.הכי חשוב שיהיה לך גיבוי. תאר לך מצב שהפלאש שלך שבק חיים באמצע האירוע? בחופה, בברית, או סתם בנשיקה הראשונה?תאר לך שנגמרה לך הסוללה וזו שבכיס דפוקה או לא טעונה? תאר לך שניגמר הכרטיס זיכרון והשני עוד לא נפרק כי לא היה לך זמן או שהוא נידפק?הדיפיוזר נפל לך ואתה לא מוצא, המטען הלך, כל מיני התרחשויות שבהחלט יכולות לקרות לך וקרו כמעט לכל צלם אירועים. השאלה, אם היו להם גיבויים?כמו שאני אומר לכולם פה, כשאתה מקבל כסף בשביל התמונה יש לך אחריות שונה וגדולה יותר.אז תעשה טוב אם תבקש מחבר שיש לו אותה מצלמה להיות נוכח, רק כדי שיהיה גיבוי. תכין עוד כרטיס (נוסף על מה שאתה חושב שהכנת), עוד סוללה אחת לפחות, פלאש חירום, גם 600 יספיק לשם כך.ככה, אתה מצלם בראש שקט ויודע שאם יהיו תאונות, אתה מכוסה.
אני מחזיק בתיק שלי 10D + 550EX ועוד סוללות וכרטיסים במידה ומשהו "יקרה", תהיה חכם ותעשה גם את זה.זה הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך בעניין הזה. כשתגיע לשלב הצילומים עצמם אני אשמח לתת לך טיפים בתחום הזה.