12-05-2006, 05:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
הינה הסדק שדרכו יפרוץ השטפון-ראש עירית חיפה בעד זכות השיבה
בראיון לעיתון הערבי-ישראלי "כול אל ערב" אמר ראש עיריית חיפה כי אינו מתנגד לשיבה של פליטים פלסטינים לעיר במידה שהדבר ייעשה במסגרת הסכם שיביא לסיום הסכסוך. "אני כואב מאוד את מצבם של הפליטים", אמר יהב שהוסיף כי הדרך היחידה לפתרון הסכסוך היא ניהול משא ומתן
בראיון שערך עימו כתב העיתון הערבי-ישראלי "כול אל-ערב", זידאן חלאילה, המתפרסם היום (ו') נשאל ראש העיר יהב "האם אתה מקבל ולו באופן תיאורטי ועקרוני את שיבתם לבתיהם של רבבות ערבים אשר היגרו מחיפה בשנת 48'?". יהב השיב: "באופן עקרוני אין לי מניעה שחלק מהתושבים הפלסטינים ישובו לחיפה במסגרת הסכם שיהיה מקובל, ייחתם על ידי ממשלת ישראל ויסיים את הסכסוך עם העם הפלסטיני".
יהב הוסיף כי הוא מבין את כאבם של הפליטים הפלסטינים. "אני אומר לך בכל הכנות שאני כואב מאוד את מצבם של הפליטים ומקווה שבעייתם תיפתר, משום שאבי טעם את טעמה המר של הפליטות והאובדן לאחר שנמלט מגרמניה", אמר יהב.
יהב נשאל עוד האם יש בכוונתו לעודד משפחות וזוגות צעירים ערביים מהכפרים והערים הסמוכות לעבור להתגורר בחיפה והאם אינו חושש מגידול בשיעורם של הערבים בעיר. "איני חושש מגידול בשיעורם של הערבים בעיר. מספרם עומד היום על כ -35 אלף איש והם מהווים כ-13 אחוז מתושבי העיר. אני מעדיף שיבואו אלינו ערבים משכילים רבים", השיב יהב.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3249962,00.html
|