לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-05-2006, 01:07
  asihud asihud אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.05.06
אין פלא שאנשים לא עוברים ללינוקס

טענה: אנשים פשוטים, ומשתמשי חלונות לא עוברים ללינוקס מהסיבות:
  1. המון הפצות , ואנשים לא יודעים מה לבחור. לא מבינים וזה עושה להם את העניין מסובך מאוד.
  2. אין תמיכה בעברית מלאה ואם יש האפשרות להגיע אליהם קשה ולא טובה.
  3. המשתמשים בלינוקס הם אנשים סנובים, ש"משחקים" אותה שמי שלא מבין איזה הפצה יש לו, אז הוא לא ראוי ללינוקס, ואין רצון אמיתי שהקהילה תגדל.
פתרון:
  1. בחירת הפצה טובה וסבירה אשר דוברת עברית מלא, כולל ההתקנה והממשק.
  2. פרסום ההפצה בקובץ ISO. הצריבה תהיה קלה לבניית BOOTCD כמו התקנה של חלונות.
  3. ההפצה יודעת לרוץ גם בפורמט LIVE-CD וגם אפשרות התקנה.
  4. כל ההתקנה הינה בעברית, וכוללת בתוכה התקנות פשוטות לכל החבילות שמשתמש צריך במחשב: OPENOFFICE, GIMP, EMULE, FIREFOX ועוד ועוד.
  5. עזרה ברמת ההפעלה הראשונית ליצירה של הגדרות חיבור ל-ADSL ול-CABLES בצורה פשוטה עם WIZARD פשוט לכולם.
  6. אפשרות שידרוג המערכת דרך איזה LIVE-UPDATE אוטומאטי שלא דורש התקנות מורכבות.
  7. בניית אתר עם לינק ל-ISO ובניית מקום איחסון לתוכנות הניתנות להתקנה ב-CLICK אחד.
  8. ייצור תקליטורים אשר כוללים את ההתקנה הנ"ל. הפצתם בכל דרך אפשרית.
  9. להחזיק בתיק תמיד 5 תקליטורים, כך שכל מי שמדבר על חלונות לתת לו את הדיסק הנ"ל.
אני יכול להגיד לכם שאם מישהוא יכול לעשות את סעיפים 1-6, אני יכול למצוא מימון לסעיפים 6-9 ללא שום בעייה (פרסום על התקליטורים, ועל האתר וכו', אפשרויות משלוח של תקליטורים בחינם לכל מבקש וכו').
זו האפשרות היחידה שאפשר יהיה להגדיל את הקהילה!!!

נערך לאחרונה ע"י asihud בתאריך 14-05-2006 בשעה 01:18. סיבה: לא קיבל את ההודעה המקורית, כאילו לא הייתי מחובר...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-05-2006, 01:56
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
צודק.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי asihud שמתחילה ב "אין פלא שאנשים לא עוברים ללינוקס"

רק שלינוקס, כמו היהדות, לא צריכה להתחנן שיבואו אליה אנשים. מי שרוצה, שיבוא, ויעשה את השלבים הראויים בדרך (אכילה מכפית זה לא אחד מהם). מי שלא, שישאר עם ביל ואלפי הדולרים על התוכנות במחשב.

התוכנית שלך לא תעבוד בשנייה שמישהו יצטרך להתקין תוכנה שלא קיימת במנהל החבילות, משום שלינוקס היא מערכת שלא נועדה שבדבל-קליק ב GUI אתה תוכל להרוס את המחשב (ולכן זה גם לא קורה...). היא כנראה גם לעולם לא תהיה כזאת, משום שלא רוצים שהיא תהיה כזאת...

רוצים שהקהילה תגדל (לטובתה של הקהילה, בסך הכל מדובר במערכת ההפעלה הטובה ביותר לדעת מי שמשתמש בה...), אבל לא רוצים להפוך את הקהילה לקהילת המשתמשים שמאכלסת כיום את חלונות, אותם אלה שמשתמשים באאוטלוק וחושבים שהם משתמשים בתוכנת הדואר הבטוחה בעולם....

ישן 14-05-2006, 02:10
  asihud asihud אינו מחובר  

זו בדיוק הגישה שגורמת לביל להצליח!
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "צודק."

אני רואה שימי שאתה:
א. מנהל הפורום.
ב. יהודי טוב.

הבעייה הגדולה של היהדות היא היהירות הרצינית שלה שבמתיימרת להיות טובה מאחרות אבל שלא כיהדות, היתרון של לינוקס ימשיך לגדול ככל שיותר אנשים ישתמשו בה ויפתחו עבורה.
יתרון נוסף שיש ליהדות הינה הפשטות וההגיון שבה. הכל מתחיל במספר חוקי יסוד, שמתפשטים לספרי חוקים עבים.
כדי שאדם יוכל להתחיל לעבוד צריך להקל לו את העניינים.
כאשר אדם באמת רוצה להתחיל לעבוד ומתחילים להפציץ אותו עם מליון שאלות, ומליון אפשרויות הוא מעדיף לא להיכנס מלכתחילה!
בדקת פעם מה היתרון של מיקרוסופט: היתרון לתת את ברירות המחדל הנכונות למשתמש הפשוט. עובדה ש-95% מהעולם משתמש, ולא סתם... הפשטות. ושים לב, כמו שנאמר ב"Silent of the Lamb": "Simplicity, Claris", שאומר שדברים בחיים צריכים להיות פשוטים כדי לעבוד טוב!
ולכן, אני אומר שצריך למצוא הפצה ש"תרים את הכפפה" ותשנה את העניינים לקלות פשוטה יותר. תנו למשתמש בהפצה את כל הדברים שהוא צריך כדי להפעיל את המחשב (כמו שיש חבילת CODEC שסוגרת לך את כל אפשרויות הסרטים) כך לתת את הלינוקס. לאחר מכן, אם מישהוא רוצה להתקדם, אז הוא ייחפש את הפיתרון יותר לעומק, בצורה מסובכת יותר.
והאינטרס הוא לא להשאיר את לינוקס למעטים, אלא ההפך. אם הייתי יודע איך לבנות הפצה, הייתי בטוח עושה את זה אבל אינני יודע ואף אין לי זמן ללמוד. אני יודע שכדי שאני אשכנע את הסביבה שלי להפעיל את הלינוקס, אני צריך לעשות להם את החיים קלים יותר.
ישן 14-05-2006, 02:17

הגישה שגורמת לביל להצליח היא שהוא מונופול ושהאנשים המתאימים משתפים איתו פעולה
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי asihud שמתחילה ב "זו בדיוק הגישה שגורמת לביל להצליח!"

להפך, היהדות לא מתיימרת לכלום. היא שם, והיא _לא_ מבקשת שאחרים יבואו אליה. אפילו מקשה עליהם... ולא מתוך יהירות, אלא פשוט משום שאין עניין שמי שהאינטרס שלו הוא לא היהדות עצמה, אלא דברים אחרים, יהפוך להיות יהודי (מה שלמשל קורה היום בישראל, שהרבה מגיעים לכאן כי מה שמעניין אותם זה להנות מהכלכלה, אבל הם אנטישמיים...)

הכל טוב ויפה, אבל שוב, ברגע שהבנאדם יצטרך תוכנה שאין לו, או משהו שהוא לא יכול לעשות בדיוק כמו שהוא רגיל בחלונות (ומה לעשות, אנשים התרגלו לזוועה ומוכנים לשלם כדי להשתמש בה... אבסורד ככל שזה ישמע) - גם אם הכל היה מותקן אוטומטית (וזה די המצב היום, אגב, כבר יש הפצות כאלה, ובעברית), מה אז נעשה?

אי אפשר, לינוקס היא מערכת הפעלה, היא לא משחק נינטנדו כמו חלונות ("Click this baloon! This is a moron's baloon!"), והיא גם לא רוצה להיות...

בסופו של דבר זה עניין של מנטאליות ופתיחות. מי שפתוח, יגיע ויצלח את הדרך. מי שלא, לא משנה כמה תאכיל אותו בכפית, יעדיף את הפרמוט כל חודשיים ואת המסכים הכחולים של ביל... ככה זה...

ישן 14-05-2006, 02:53
  asihud asihud אינו מחובר  

אל תזלזל
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "הגישה שגורמת לביל להצליח היא שהוא מונופול ושהאנשים המתאימים משתפים איתו פעולה"

האם מיקרוסופט נהפכה למונופול סתם???
לא, היא לא. היא נהפכה למונופול כי הציעה פתרון פשוט. (טוב או לא טוב ניתן לוויכוח). אחרי שהיא עשתה מאמצים של שנים של השתלטות על שוק מערכות ההפעלה, כולם באים ואומרים שהם לא מצליחים כי מיקרוסופט מונופול...
אבל מונופול צריך לעשות תהליכים בצורה נכונה כדי שיצליח. לא בכדי מיקרוסופט הצליחה!!! היא עשתה זו על ידי שיווק מהיר של מוצרים פשוטים לשימוש, שיווק אגריסיבי, השתלטות על מוקדי כח, ומחירים זולים ביחס למחירים שהיו אז. זה שהמוצרים חרא, נכון. זה שהמוצרים לא מאובטחים, נכון. זה שהחברה חמדנית, נכון מאוד. אבל אם אנחנו בתור קהילה רוצים לשפר אותה צריך להיות יותר טוב מהמתחרים, או לפחות ההפך מהם.
היהדות היא יהירה. היא יהירה בכך שהיא אומרת לאנשים שלא כל אחד יכול להיות יהודי. לכן היהדות גורמת להשניא את עצמה על הסביבה. בארצות חו"ל מתחילת המאה 18-19, אנשים שנאו יהודים מהסיבה שהם היו שונים והם לא היו מוכנים להיות פתוחים לסביבה, ולתת לאנשים להכיר את טיב היהדות (שלא יהיו יהודים, רק ידעו שהם לא מפלצות). (מצד שני, זה שמר על היהודים ונמנעה ההתבוללות וכך עדיין הדת היהודית קיימת).
כך גם אתה שימי מנסה לראות את עצמך מעל כולם, ייחודי ושונה. לפי מבט עיני, אתה טועה.
המטרה שלינוס כתב את הקרנל של הלינוקס, הינה לבנות מנוע שייתן פיתרון חופשי לכולם ללא עלות. הרעיון מאחורי מערכת ההפעלה לינוקס הינה להיות חופשי ובבסיס של התנועה שנקראת לינוקס, הינו שמידע שייך לכולם, והוא חופשי. כמו כן, נתפתחה מכאן תנועת הקוד הפתוח, כדי שכולם יוכלו לראות, לשנות, לעדכן ושתתפתח קהילה.
אבל הקהילה היא קהילת המשתמשים. כותבי תוכנה כותבים את התוכנה לקלות המשתמשים שלהם, ולא לקלות התיכנות שלהם.
ולכן, צריך להביא את הקלות למשתמשים. המשתמשים משתמשים ב-OUTLOOK ומשלמים 200$ לאופיס כי הם לא יודעים אחרת. הם היו שמחים לקבל משהוא בפחות כסף, ולקבל מוצר טוב יותר ואיכותי יותר, הם פשוט לא יודעים!
ואתה יודע מה, גם אם הם יודעים שקיים דבר כזה לינוקס שהוא בחינם והוא טוב יותר, הם לא ייעשו כלום עם זה, כי התעמולה המיקרוסופטית מחזקת את מה שאתה אומר: "הלינוקס זה בכלל למומחים, ולכן אין מה לעשות איתה, כי אתה לא מבין כלום". וכשאתה אומר: "אם יהיה הכל מוכן, מה נעשה", לא הבנתי את כוונתך... האם אתה מתכוון שלא יהיה לך מה לעשות בתור משתמש, או בתור מישהוא שמבין בלינוקס? האם זהו הפחד שלך, שלא יהיה לך מה לעשות, או להיות ביתרון על חברך בגלל שהוא משתמש באותה מערכת הפעלה שלך?
וחזרה לעניין הראשי: אמרת שיש הפצה פשוטה בעברית, אבל האם יש הפצה שהיא גם LIVE-CD וגם יכולה להתקין את המערכת, והיא גם בעברית...? ואם לא, האם אפשר לבנות מערכת כזו בצורה קלה יחסית?
ישן 14-05-2006, 03:21

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי asihud שמתחילה ב "אל תזלזל"

שלילי, ידידי.

היהדות נותנת כרטיס כניסה לכולם ליהדות, ובלבד שיעמדו בתנאים מסויימים. היא לא עושה את החיים קלים, אבל היא בהחלט מאפשרת למי שמעוניין באמת (וקוראים לזה גיור, וכל אחד בעולם יכול לעשות את זה למעט יחידים שלא, אבל זה כבר לפורום "שולחן ערוך"...)

לא מסכים איתך שביל גייטס נתן תוכנה קלה. הוא התחיל עם דוס, שהייתה גרועה מלינוקס כיום, והשתלט על זה כי היה היחיד. בהמשך, פיתח סביבה גרפית נוראה, לא קלה, לא פשוטה, ולא סתם כמעט אף אחד גם לא השתמש בו חוץ מאשר לצרכי אופיס שהיה כבר אז, כל השאר העדיפו להישאר בדוס. לאחר מכן חלונות 95 הכריחה להיות שם כי כבר לא היה דוס (בברירת מחדל, וכולם נשארים בברירת מחדל), וכך הלאה.

מה שקרה זה שהוא היה במקום הנכון, בזמן הנכון, בשוק הנכון. ואם זה היה מישהו אחר, הוא היה מצליח באותה מידה.

אני לא מנסה לראות את עצמי מעל כולם, אני פשוט מבין את העובדה הפשוטה שיש אנשים שמסתדרים עם מחשב (ואין הכוונה לממשק גרפי) ויש אנשים שלא. כל אחד ומה שהוא טוב בו... לי זה טוב לעבוד ככה, לאחרים זה לא טוב לעבוד ככה. וזה לא משהו שאני החלטתי, זה משהו שהם החליטו. אתה חושב שאני לא מנסה לדחוף את המערכת הזאת למי שמסוגל לה? מנסה. וזה קשה, אנשים רגילים, מה לעשות. ואנשים פוחדים משינויים. זו עובדה...

לגבי אאוטלוק, פשוט לא נכון. יש תחליפים, ומנהלים לא מוכנים לשמוע על זה כי הם פשוט מאמינים שמיקרוסופט הכי טוב, ש"למיקרוסופט יש תמיכה" (ולא יעזור "אני רוצה לשים מערכת שפשוט עובדת ולא צריכה שום תמיכה, זה פשוט עובד, ממשיך לעבוד, ויעבוד גם עוד 7 שנים בלי שיגעו בזה!"). ככה זה. עובדות החיים. מצער, אבל עובדות החיים.

אני לא אמרתי שלינוקס זה למומחים. ממש ממש לא. לינוקס היא מערכת הפעלה פשוטה מאוד, וקלה מאוד להבנה, אם אתה רוצה להבין. להכל יש תיעוד מסודר, המערכת הרבה פעמים אומרת לך לא רק מה הבעייה, אלא אפילו מנחשת מה ניסית לעשות ומציעה לך פתרון, וכדו'. אבל כל אלה דורשים שהבנאדם יבין שמולו יושב משהו אינטיליגנטי. אם הבנאדם מצפה לא להפעיל יותר מחשבה מדבל קליק על העכבר, זה לא יקרה. לא כי המערכת היא למומחים, אלא משום שהיא לא לקופים...

יש שלל הפצות LiveCD בעברית, כגון כנרת, קזית וכדו'. חפש ב linmagazine... (או בגוגל) כמדומני שגם כאלה שניתן להתקין על ההרד דיסק...

אבל שוב, תבין, מי שמחפש את הדבל-קליק-עושה-הכל-כולל-להרוס-לי-את-המחשב (כ 85% מהאוכלוסיה), לא ימצא את זה בלינוקס... וביום שהוא ימצא, כנראה שכבר נחזור לחלונות, כי זו מערכת-לקופים שדובגה כבר יותר והיא כנראה תהיה יותר יציבה...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:12

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר