14-05-2006, 03:21
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
שלילי, ידידי.
היהדות נותנת כרטיס כניסה לכולם ליהדות, ובלבד שיעמדו בתנאים מסויימים. היא לא עושה את החיים קלים, אבל היא בהחלט מאפשרת למי שמעוניין באמת (וקוראים לזה גיור, וכל אחד בעולם יכול לעשות את זה למעט יחידים שלא, אבל זה כבר לפורום "שולחן ערוך"...)
לא מסכים איתך שביל גייטס נתן תוכנה קלה. הוא התחיל עם דוס, שהייתה גרועה מלינוקס כיום, והשתלט על זה כי היה היחיד. בהמשך, פיתח סביבה גרפית נוראה, לא קלה, לא פשוטה, ולא סתם כמעט אף אחד גם לא השתמש בו חוץ מאשר לצרכי אופיס שהיה כבר אז, כל השאר העדיפו להישאר בדוס. לאחר מכן חלונות 95 הכריחה להיות שם כי כבר לא היה דוס (בברירת מחדל, וכולם נשארים בברירת מחדל), וכך הלאה.
מה שקרה זה שהוא היה במקום הנכון, בזמן הנכון, בשוק הנכון. ואם זה היה מישהו אחר, הוא היה מצליח באותה מידה.
אני לא מנסה לראות את עצמי מעל כולם, אני פשוט מבין את העובדה הפשוטה שיש אנשים שמסתדרים עם מחשב (ואין הכוונה לממשק גרפי) ויש אנשים שלא. כל אחד ומה שהוא טוב בו... לי זה טוב לעבוד ככה, לאחרים זה לא טוב לעבוד ככה. וזה לא משהו שאני החלטתי, זה משהו שהם החליטו. אתה חושב שאני לא מנסה לדחוף את המערכת הזאת למי שמסוגל לה? מנסה. וזה קשה, אנשים רגילים, מה לעשות. ואנשים פוחדים משינויים. זו עובדה...
לגבי אאוטלוק, פשוט לא נכון. יש תחליפים, ומנהלים לא מוכנים לשמוע על זה כי הם פשוט מאמינים שמיקרוסופט הכי טוב, ש"למיקרוסופט יש תמיכה" (ולא יעזור "אני רוצה לשים מערכת שפשוט עובדת ולא צריכה שום תמיכה, זה פשוט עובד, ממשיך לעבוד, ויעבוד גם עוד 7 שנים בלי שיגעו בזה!"). ככה זה. עובדות החיים. מצער, אבל עובדות החיים.
אני לא אמרתי שלינוקס זה למומחים. ממש ממש לא. לינוקס היא מערכת הפעלה פשוטה מאוד, וקלה מאוד להבנה, אם אתה רוצה להבין. להכל יש תיעוד מסודר, המערכת הרבה פעמים אומרת לך לא רק מה הבעייה, אלא אפילו מנחשת מה ניסית לעשות ומציעה לך פתרון, וכדו'. אבל כל אלה דורשים שהבנאדם יבין שמולו יושב משהו אינטיליגנטי. אם הבנאדם מצפה לא להפעיל יותר מחשבה מדבל קליק על העכבר, זה לא יקרה. לא כי המערכת היא למומחים, אלא משום שהיא לא לקופים...
יש שלל הפצות LiveCD בעברית, כגון כנרת, קזית וכדו'. חפש ב linmagazine... (או בגוגל) כמדומני שגם כאלה שניתן להתקין על ההרד דיסק...
אבל שוב, תבין, מי שמחפש את הדבל-קליק-עושה-הכל-כולל-להרוס-לי-את-המחשב (כ 85% מהאוכלוסיה), לא ימצא את זה בלינוקס... וביום שהוא ימצא, כנראה שכבר נחזור לחלונות, כי זו מערכת-לקופים שדובגה כבר יותר והיא כנראה תהיה יותר יציבה...
|