15-05-2006, 18:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.12.04
|
|
|
שאלה לדיון: סוגי הכנה שונים לגיבושים
אחרי מספר דיונים (בעיקר ויכוחים ) בפורום על ההכנה לגיבוש אני רוצה באמת להרים פה דיון רציני על הנושא. רובנו מתאמנים ומכינים את עצמנו בדרכים שונות לימי סיירות, גיבושים וליום הגיוס המיוחל. כל אחד בדרכו שלו: חלק לומדים חומר (למשל החבר'ה שמתגייסים לטייס), חלק מתאמנים על פיתוח כושר גופני (לדוגמא חי"ר), חלק עובדים על מנהיגות (לדוגמא חובלים) וחלק על תרגילים פסיכולוגיים ומנטליות ("הכל בראש" וסיסמאות כאלה). עפ"י דרישות הצבא לרוב התפקידים בצה"ל אין צורך בהכנה אזרחית מוקדמת, אך בפועל כמו שכבר ציינתי רבים עוסקים בהכנה מפני שהם חושבים שה3 שנים (או יותר) האלה חשובים להם והם רוצים למצות את עצמם בשנים הללו.
החלטתי לפתוח את הדיוןבעקבות דיון שנפתח פה מקודם בקשר לגיבוש חובלים שבו חבר'ה שעומדים להגיע לגיבוש חובלים ביקשו מחבר'ה שכבר היו בגיבוש את החומר שצריך ללמוד. אני אישית תומך גדול בהכנה לצבא בכלל ולגיבושים בפרט, אבל משהו בבקשה הזאת נראה לי קצת שונה ותמוהה. רציתי לדעת מה החבר'ה כאן חושבים בקשר להכנה לצבא, מה כדאי, מה לא כדאי, מה רק יפגע בך ובסיכויים שלך להצליח, מה יעזור לך, מה יפגע בתהליך המיון (מבחינת הממינים) וכו' וכו'. אני מבקש שהדיון לא ידרדר לויכוחים על איזה הכנה לצה"ל (אחרי, עמית לכושר וכו') יותר טוב אלא באמת דיון נורמלי שבו כל אחד מביע את דעתו, לגבי סוגי ההכנות השונות!
חג שמח מלא במדורות מרשמלו ותפוחי אדמה!