20-05-2006, 15:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
|
אולי סוף סוף תבהירו את עניין הראיונות? אני ממש בלחץ מזה.
אני חייב להודות שאני ממש מרגיש תקוע עם הקטע של הראיונות ליחידות מיוחדות בצה"ל. עם כל יום שעובר וכל אימון נוסף שאני עושה לקראת גיבוש פלס"ר גולני אני יותר בטוח ביכולות הגופניות שלי, אבל אני עדיין מאוד חושש מהראיון בסופו (בהנחה שאעבור אותו).
כשהייתי מועמד לטיס הגעתי עד לשלב הראיון. היה לי ראיון שהרגשתי שהלך לי בו בסדר, ולקראת הסוף אמרתי לפסיכולוגית שאני לא מעוניין בטיס בגלל שירות הקבע הארוך. היא אמרה לי שזה בסדר, ויצאתי החוצה. הקטע הוא שנתנו לי לחכות איזה 20 דקות בחוץ עד שנתנו לי תשובה, ואמרו לי שאני לא עובר לשלב הבא. הייתי האחרון, לא ראיינו בינתיים אף אחד אחר. אני חושש שלא המשכתי לא כי ביקשתי שלא להמשיך, אלא בגלל שלא הייתי מתאים משום מה להיות לוחם כזה. שבגלל זה החזיקו אותי בחוץ 20 דקות, שזה לא היה סתם. המחשבה הזאת מאוד מציקה לי... קשה לי לחשוב על מה לא אמרתי טוב. הראיון ההוא הלך בסדר, אבל היה קר יחסית כי הפסיכולוגית ניסתה לשמור על אווירה כזו.
יש דברים לגבי עצמי, דברים שאמרתי מתוך כנות בראיון ההוא, שאני חושב שאולי הפריעו. למשל, שלא הייתי יותר משנה בצופים. היא גם שאלה אותי למה לא המשכתי, אז עניתי לה שלא אהבתי את זה, שלא אהבתי כ"כ את האנשים. עכשיו, זה לא שאני לא בנאדם אנטי-חברתי. עבדתי שלוש שנים כמדריך מחשבים בקייטנות עם צוותים גדולים של מדריכים ומאוד אהבתי לעבוד מאורגן עם האנשים האלה והיה סבבה. זה פשוט שלא אהבתי את האנשים בצופים, ואת הארגון הזה עצמו. אבל זה שאמרתי את זה - אני חושש שהדבר יצר רושם לא טוב עליי. כמו כן קיים הקטע שאנשים דיברו פה שלסיירות וכאלה מחפשים אנשים שיאמרו שהם אוהבים לטייל. אני אוהב מאוד לטייל, והייתי שמח לטייל הרבה לבד ועם חברים, אבל במהלך חיי פשוט לא יצא לי כמעט אף פעם לעשות כאלה דברים. אני מאוד חושש שגם משהו כזה יכול ליצור רושם רע...
אני גם ממש לא הסטריאוטיפ של מישהו שילך לקרבי מהרבה בחינות. אני בכושר טוב ומתאמן באיגרוף, אבל אני מן אשכנזי נורא נחמד ומנומס כזה, שהתחביב העיקרי שלו הוא מחשבים, ואומנם לא נראה איזה חנון טוטאלי (נראה בסדר גמור אפילו), אבל לא ממש יוצר רושם ראשוני של מישהו שיאחוז נשק וירוץ באמוק במסעות.
הייתי גם בראיון של מודיעין ערבית, ושם דווקא הרגשתי שהלך לי ממש טוב. חבל שגם את זה בכלל לא רציתי. המראיינים היו הרבה יותר נחמדים ואדיבים וניסו לשכנע אותי יפה להצטרף לחיל שלהם, ומיידית נתנו לי תשובה שאני לא ממשיך כשהבינו שאי אפשר לשכנע אותי.
בקיצור - אני ממש לא יודע למה לצפות. אני חושש שיווצר הרושם הלא נכון עליי בראיון אם אני אהיה כנה לחלוטין, כי הראיון קצר מדי בשביל להכיר אותי באמת ובשביל שאני אוכל להסביר את עצמי היטב.
אין לי אגב שום דבר רע להסתיר. שום סמים, אלכוהול, או דברים פליליים. בחיים אפילו לא נגעתי בסיגריה או נרגילה.
נערך לאחרונה ע"י The_Israeli בתאריך 20-05-2006 בשעה 15:50.
|