20-05-2006, 21:06
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 04.05.04
|
|
|
אוקיי, עמך הסליחה
אבל לכלול אותי באותו משפט יחד איתם...
ובכל מקרה, תעמוד מאחורי דבריך. עד איזה גבול היית מסבסד ומממן תרופות?
ניקח תרחיש היפותטי שמספר האנשים החולים עולה במפתיע, ולא מתוך מגיפה כלשהי, אלא מסוגי תחלואים שונים, מה אתה עושה אז? (ולא חסרות סיבות: זיהום אוויר, קרינה, זיהום מים, תזונה וכו').
הקשר בין הטיפול באותם אנשים לבין הבזבוז המשווע שנעשה במשרדי הממשלה הוא רופף למדי, משום שהסכומים הדרושים כדי לטפל במספר גדול של אנשים גדולים לאין שיעור מזה שהיושבים במשכן יכולים לבזבז על המניירות שלהם. כולל השרים בלי התיק, המקלחות במשכן הכנסת, הרכב לנהג וכו'.
זה מתחיל במקום עמוק יותר, והתקציבים הדרושים גדולים בהרבה. מאיפה אתה משיג מימון לסל תרופות רחב כל כך?
אז שנינו יכולים לטעון שאפשר לקצץ בתקציב הבטחון, ולגרוע מתקציב התרבות, ואולי גם קצת מהחינוך וכן הלאה, השאלה היא עד כמה זה פרקטי.
אני יודע שזה נשמע ציני, אבל הטיפול בחולים שונים כנראה מתבסס גם על הסיכויים להציל אותם, (ולמזלי אני לא זה שמבצע את אותן החלטות של מי קודם למה), ואני מניח שאי אפשר להציל את כולם, אחרת היו נשמעים קולות המצביעים על דרכים אפשריות לעשות כן.
יודה כתב שהיה רוצה לראות את כל עלויות הטיפול בחולים משולמות ע"י המדינה, ולי זה נראה בלתי אפשרי. אני גם מסכים עם Sam Weller שמדובר יהיה בצ'ק פתוח עבור האזרחים, שימהרו לגזור קופון.
מצטער, זה לא נראה לי הפתרון, אם יש פתרון כלשהו לנושא, זה לא האחד לדעתי.
|