לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-06-2006, 05:52
  אבי ירדן אבי ירדן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.01.06
מסר לכל ה"חריגים" של צ"א

בימים האחרונים יש פה כמה חבר'ה שנתקלים בקשיים מול מדור צוות אוויר בנסיון להתקבל למיונים, אז החלטתי לתת זריקת עידוד מוראלית למי שזקוק לה. תקשיבו טוב ותפיקו לקח:

הזמן שהיה רלוונטי עבורי הוא משהו כמו לפני 15 שנה. לא הייתי בקורס טיס, אפילו לא במיון הראשון - כי יש לי מספר משקפיים גבוה מ-4 ולא היה לי צ'אנס. ניסיתי מכתב, שניים וזהו, בלי להאמין שאפשר להצליח וככה זה גם נראה. ענו לי בנימוס ונגמר הסיפור.

לאחר הרבה זמן, עמוק בתוך השירות, נתקלתי בחבר מהכיתה - בחור גדול מאוד (כ-2 מטר גובה ומסה בהתאם) שזכרתי שחלום חייו היה להיות טייס מסוק ושאף אחד אפילו לא הסתכל עליו בגלל הממדים שלו. פתאום ראיתי אותו עם מדי חיל האוויר וכותפות של פרח טיס. הוא סיפר לי שניפנפו אותו די מהר אבל הוא לא ויתר, עד שזימנו אותו למבדק ייחודי ביותר - הוא הוזמן לבסיס של חיל האוויר כדי להכנס לתא טייס של מסוק ולראות אם הוא יכול לזוז שם. אחרי ה"מבדק" הודיעו לו שוב שאין סיכוי ושירד מהעסק (זה פשוט היה קטן מדי עבורו). הוא שוב לא ויתר, והחליט להכנס מ"הדלת האחורית" - דרש להיות מכונן אוויר לפחות, הרי בהרקולס יש מספיק מקום גם לאולסי פרי, אם צריך ואין שם ג'י גבוה שיכול להשפיע לרעה (כמו במטוסי קרב). לאחר מאבק, לא רק שקיבלו אותו, אלא אפילו פטרו אותו מהטיסות על הפייפרים (זה היה המטוס הממיין אז), כי הוא ממילא לא נכנס וכי ממילא ידעו כבר לאיזו מגמה הוא מיועד - מגמה שלא מצריכה הרבה חלוקת קשה ולא עבודת ידיים מיוחדת, אלא פשוט ראש טוב על הכתפיים.

לא ראיתי אותו מאז, ואין לי מושג אם הוא סיים או לא. אבל הוא הצליח להביא את עצמו למצב, מול חיל האוויר, שבו נתון גורלו בידיו. אני מניח שהסיכויים שלו לסיים היו טובים הרבה יותר מאשר של פרח טיס ממוצע שעבר דרך מיונים רגילה ולא בעייתית - פשוט כי כל הקטע של טיסות המיון נחסך ממנו (גם בפוגות/צוקיות). יש עוד סיפורים בסגנון, חלקם רצים בפורום, אבל זה סיפור שאני מכיר באופן אישי ובלתי אמצעי. מבחינתי - הבנאדם קיבל את צ'אנס חייו לסיים קורס טיס, אחרי שלא רצו אפילו להסתכל עליו, ומאותו רגע ואילך גורלו היה נתון בידי עצמו.

היום אני במצב שאינני יודע אם הייתי מצליח או לא אילו הייתי מתעקש כמוהו (בסך הכל, כדי להיות מכונן אתה ממש לא צריך להיות בעל עיני נץ) וזה פחות טוב ממצב שבו אתה יכול לומר לעצמך במבט לאחור - ניסיתי ולא הצלחתי, עשיתי מה שיכולתי. אני לא יכול לומר את זה לעצמי, כי לא ניסיתי מספיק. אני משער היום שאילו הייתי מנסה כמוהו, הייתי, בסבירות גבוהה, מתחיל את הקורס ובסבירות מסויימת מסיים אותו, בגלל התנאים היחודיים ובגלל נתונים נוספים שהובילו אותי לדרך אחרת בצבא. אבל לעולם לא אדע, וזה המינוס.

אם לא תלכו עד הסוף, אתם גם תהיו במצב שלא תדעו אם באמת יכולתם או לא, וזה עלול להציק לכם (זה לא שאני לא ישן בלילות, ממש לא, אבל זה סימן שאלה בלתי פתור). אל תתחשבו באנשי המדור או בחיילים אחרים שצריכים לטפל בבקשות שלכם - אל תרגישו לא נעים מהם: אלה החיים שלכם, ורק אתם תתנו דין וחשבון לעצמכם בסוף. כשהם הולכים הביתה בערב (בלי לזלזל) הם לא זוכרים מי ניג'ס להם במשך היום וזה לא מעניין אותם. אף אחד לא יעשה בשבילכם את העבודה - רק אתם.

תזכרו את זה ושיהיה לכם בהצלחה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-06-2006, 10:05
  meir_adre meir_adre אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.06
שלח הודעה דרך ICQ אל meir_adre
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אבי ירדן שמתחילה ב "מסר לכל ה"חריגים" של צ"א"

וואלה סיפור חזק אחי אבל עדיין

תיראה המקרה שלי ממש מבעס אני לא יודע כבר מה לעשות ברור שאני לא אוותר ואמשיך לנסות עד שאגיע לקוקפיט ב"ה אבל תיראה שלחתי בקשה לצוות אוויר דחו שלחתי פעם שנייה דחו אני מתכוון לשלוח ששוב הפעם עם תעודה יותר טובה של ממוצע 90+ אבל בכל זאת אני לא יודע מה לעשות איתם אני חושב שכל מה ששלחתי עד עכשיו בכלל הגיע לזבל כי באמת שני הם הבקשות הקודמות היו מכתבים על רמה באמת גבוהה בתודה גדולה להמון חברי הפורום שעזרו לי להרכיב אותו והם פשוט לא מתייסיחים ולא עונים לי תשובה בדואר לפחות שיישלחו מכתב משהו מצטערים אתה לא מתאין ובהצלחה בהמשך הדרך וכ"ו משהו כזה אבל אפילו לא טחו לשלוח לא בפעם הראשונה ולא בפעם השנייה אפילו לא התקשרו אליי אני עם לא הייתי מחייג כל שבוע כמה פעמים לא היייתי יודע את התשובה זה פשוט גועל נפש מה שהצבא הזה עושה לאנשים אין לך מושג כמה רעל יירד לי אני בתור אחד שעליתי מאוסטרליה ותמיד הייתי גאה במדינה ובצבא שלנו ואמרתי אני תמיד רוצה להלחם ולהיות קרבי ולמות בעד ארצנו אבל איפהה הכל יורד אחרי שאתה רוצה את הזלזול שאתה מקבל מהצבא פשוט אטום!!!
(מה כל כך קשה להם לבזבז כמה אגורות על מכתב יפה שינחם אותי לפחות או טלפון אפילו משהו לפחות !!! כלוםם צבא פשוט לא יודע מה להגיד עליו
אני ועוד המון חברים שלי שעלו מאוסטרליה בתקופםה שלי פשוט שבוזיםן ומבועסבים יש לי עוד כמה חברים שבכלל חזרו לאוסטרליה ואממרו לעזעזל עם הצבא הזה ככה לא אכפת להם מאיתנו אנחנו עפים מיפה אני לא הצדקתי אותם ואמרתי להם להישאר אבל איפה לא מקשיבים ואני מבין אותם לב שבור יש להם אחרי כל הסיפורים שאכנלו בחו"ל על הצבא ועל הייחס במדינה ושהיהודים יש להם לב טוב ושיעזרו לנו וכ"ו בקיצור אני יגיד לך תאמת שורה תחתונה

יירד לי הרעל והחשר המוןןן להתגייס !

*ועם פגעתי במישהו או מישהו התעצבן על דבריי כלפי הצבא אני מבקש סליחה זה בא מכאב נורא ומהלב בלי לחשוב

נערך לאחרונה ע"י meir_adre בתאריך 08-06-2006 בשעה 10:10.
ישן 08-06-2006, 10:57
  מצוק מצוק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.05
מסכים
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי meir_adre שמתחילה ב "תשמע מצוק עם כל הכבוד אני לא..."

מסכים איתך ואפילו כבר כתבתי כמה דברים בנושא.

אין ספק שהחיילות והפקידים בלשכת הגיוס וגם אלו שבצ"א / סיירות חייבים ניעור רציני. מישהו חייב להסביר להם ולהזכיר להם את תפקידם! היחס והזלזול שהם נותנים לנו (הלקוחות...) פשוט שערורייתי.

אבל , יחד עם זאת - טוב תעשה אם תשכח לרגע מהחיילות המצחקקות ותתרכז במטרה , ע"י שליחת מכתבים והמלצות ולא ע"י שקיעה בביצה הטובענית שנקראת "היחס המזלזל שאנו זוכים לו בלכ"ג"

אבל - וזה אבל חשוב - אני חייב לומר שיחד עם זה שנתקלתי לא פעם בתשובה מזלזלת בטלפון , לפחות פעמיים גם קבלתי תשובות ויחס ענייני,מקצועי ומאד מאד סימפטי. יש ויש...

ישן 08-06-2006, 11:41
  מצוק מצוק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.05
תתעלם
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי meir_adre שמתחילה ב "שמע אחי"

תתעלם מהילדות האלו. הן בסה"כ צינור להעברת המכתבים. בשום אופן אל תיתן לפקצה מעצבנת ומשועממת לגרום לך לוותר על החלום. תמשיך לשלוח ותמשיך להתקשר.

הייתי מנסה כל פעם שיטה אחרת:
טלפון ראשון - להיות סופר נחמד ומנומס . זה יכול לעבוד.
טלפון שני - להיות תקיף.מאד "תקשיבי לי טוב עכשיו. אני לא אתן לילדה משועממת להרוס לי את החלום!!! את תעשי עכשיו מה שבקשתי או שאני מבטיח לך , אני אעשה ה כ ל כדי להתלונן עלייך בדרגים הגבוהים ביותר. קפיש? " גם זה יכול לעבוד במצבים מסויימים.
טלפון שלישי - "המסכן" - "תראי, זה חלום חיי , עליתי לבד מדרום אנטארטיקה כדי להגשים אותו , אני חייב לעשות משהו, עם מי לדבר, למי לשלוח ?? את יכולה בבקשה לוודא שמה ששלחתי הגיע?..." וכדומה...

הסוד הוא לקלוט בשניות הראשונות של השיחה , איזה טיפוס עומד מולך ולדבר בהתאם.

אני אישית מעדיף תמיד את הדיבור הענייני והתקיף אך תמיד מנומס ונותן כבוד לצד השני. לצערי - זה לא תמיד עובד ...

בהצלחה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:40

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר