לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-06-2006, 17:40
  guyf guyf אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.03.06
בעיה: המחשב מתחמם יותר מידי...

יש לי מחשב Intel Pentium 4, 2000 MHz
וזיכרון של 512 ram.

כאשר אני פותח את המחשב במצב סטנדרטי הטמפ' של הלוח אם היא 40-45 מעלות.
ושל המעבד היא 45-50 מעלות.

כאשר אני מעמיס קצת על המחשב (פותח משחק מחשב, או פותח כמה דפי אינטרנט אי סי קיו ומדיה פלייר לדוגמא) אז המחשב מתחמם והטמפ' של הלוח אם מגיעה ל-50 ושל המעבד מגיעה ל-55-60 מעלות.
דבר זה גורם למחשב שלי להתחיל לצפצף ועד אשר אני לא סוגר את התוכניות זה לא מפסיק לצפצף לפעמים אפילו דרוש להפעיל את המחשב מחדש בשביל שיתקרר!..

השאלות שלי:
1)בעבר זה לא היה קורה לי, המחשב לא היה מצפצף לי ולא היה מתחמם בצורה כזאת יכול ליהיות שיש בעיה במעבד?!
2) במידה וזה לא בעיה במעבד מה ניתן לעשות בשביל לקרר את המחשב?
3)הטמפ' שהמחשב שלי מגיעה היא טמפ' גבוהה שיכולה להזיק למחשב? ואם לא איך אני יכול לבטל את הצפצוף הזה?
4) ונניח שזה בעיה במעבד אם אני יקרר את המחשב בעזרת כל מיני דברים זה יפתור את הבעיה או שצריך לתקן את הבעיה במעבד?!

בתודה מראש:
גיא
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-06-2006, 20:09
  jonathanshr jonathanshr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.06
פתרונות אפשרים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי guyf שמתחילה ב "בעיה: המחשב מתחמם יותר מידי..."

בדוק את הדברים הבאים
1 ) מאווררים - האם הם מסתובבים במהירות סבירה שזה משהו כמו 2000 סל"ד ?
תבדוק את זרימת האוויר במארז - האם פתחי האיוורור חסומים ? באופן עקרוני צריך להיות מאוורר שמכניס אוויר והשני מוציא את האוויר מהמרז - תבדוק שיש לפחות את השניים הללו
המאוורר של המעבד - האם הוא תקין ?
אם את יודע איך , תנקה את היט סינק של המעבד , את המאוורר ואת המגע בין היטסינק למעבד - ומרח משחה תרמית - אם אינך בטוח מה אתה עושה תפנה למישהו שכן יודע - תמיד טוב לנקות את האיזור הזה - כי הקיץ הישראלי הגיע
2) האם כרטיס המסך מתחמם יותר מדי ? כמו שכתוב למעלה - נקה את המאוורר שלו ומרח משחה תרמית אם יש מקום שמיועד לכך בכרטיס עצמו
3) האם יש חוטים חשופים ? אם יש חוטים שהם לא סגורים הרמטית - ומבודדים כראוי תבדוק מה אתה יכול לעשות בנושא - מקלדת , עכבר וציוד הקפי עם חוטים לא מבודדים יכולים לגרום לחימום ולבעיות אחרות לא נעימות
4) קנה תרסיס לחץ אוויר - משהו כמו 30 ש"ח , כבה את המחשב נתק מכל החוטים , ליתר בטיחות כסה את הפתחים של ספק החשמל ש להמחשב ותרסס כמו שלא ריססת מעולם - כמובן בהתאם להוראות הבטיחות - אבק ולכלוכים אחרים גורמים לחום מיותר וגם תמיד נעים לראות את המחשב נקי - עושה הרגשה טובה
כמובן כמתן איזה 25 דקות כדי להיות בטוח שהכל התייבש ( זה מתייבש מיד אבל רק כמרווח בטיחות )
אם עדיין יש בעיות יכול להיות שלוח האם פגום - קבל נפוח ומפוחם , לוח שרוף ושבור יכול לגרום לקצרים
או שזו בעיה בסוקט ש להמעבד - או באחד רכיבי החומרה - הסר כל רכיבי חומרה - ובדוק עם מי מהם מתעורר הבעיה

אינני מומחה למחשבים אני רק נותן את המלצותי למה שעשיתי כאשר המחשב של י התחמם יותר מדי
מקסימום תשקה את המחשב עם איזה בירה קרירה - אולי ה גם יעזור
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:59

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר