09-06-2006, 16:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.06
|
|
|
עזרה בקשר לשינוי שיבוץ
שלום,
אני חיילת ימ"ל במשרד הביטחון ,פקידה, בביניין אזרחי לחלוטין שממש רוצה לעשות תפקיד אחר לצאת חזרה לצבא ולנסות להשתבץ בתפקיד אחר. לא עברתי קורס אחרי הטירונות וביום שהגעתי למשרד התחלתי בתהליכים של שינוי שיבוץ ובקשה לחזרה לבקו"ם אך טופס 55 כידוע לא ממש עוזר במיוחד שכוח האדם במשרד חתם עליו בשלילה עברתי שיחות אצל הרבה אנשים במשרד שסיכמו לי את התהליך בכך שעברתי מיונים רבים של סיווג ביטחוני ושבמשרד ישנה מדיניות שברגע שחייל נכנס למשרד הוא לא יוצא מכל מיני סיבות.
בהתחלה כולם אמרו לי שזה שטויות וגם בצבא אומרים שאי אפשר לצאת ואי אפשר לעבור והרבה אנשים עוברים. אבל אני במשרד כבר חודשיים וחצי ואין יום שאני לא מנסה לחשוב על דרך לצאת ובאמת שאין.
נשארו לי 2 דרכים שאני יודעת עליהן לפחות, הראשונה היא קצונה - לצאת לקורס קצינים שזה משהו שאני מאוד רוצה אבל זה לקצונת מטה שהבנתי שאלו תפקידים פקידותיים שאני לא הכי רוצה לעשות.אני יודעת שאני אמורה לקבל זימונים לקצונה באוגוסט לקראת הקורס של נובמבר , אבל שוב הייתי רוצה לעשות משהו יותר בכיוון קצונת חי"ר מאשר קצונת מטה אבל אני שייכת לחיל הכללי כך שזה לא ממש אופציה.
הדרך השנייה היא דרך קב"ן - לא לצאת לגמרי מהצבא כי מה שאני רוצה הוא בידיוק להיפך אני רוצה לתת יותר מעצמי , אז ללכת לקב"ן במטרה לקבלת ממנו המלצה לשינוי שיבוץ אבל אני מפחדת שעצם הפגישה עם הקב"ן והמעבר לתפקיד אחר דרכו תוכל לפגוע לי בשיבוץ החדש , בהמשך השירות ובכלל בחיים. מה גם שהבנתי שהמלצה לשינוי שיבוץ מקב"ן זה לא משהו שמקבלים בקלות.
אני אשמח אם מישהו שיודע יוכל לכתוב לי קצת על קצונת מטה ותפקידים השייכים לקצונה זו? ועל התהליך של שינוי שיבוץ דרך קב"ן ?עד כמה זה פוגע בעתיד ועד כמה זה אפשרי?
תודה רבה לכולם!
וסופ"ש מהנה!
|