16-06-2006, 01:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.01.04
|
|
|
נכשל נסיון חטיפת נערות ליד רחלים
נכשל נסיון חטיפת נערות ליד רחלים
מכונית פלסטינית עצרה בטרמפיאדה הסמוכה להתנחלות, ונוסעיה ניסו לחטוף 2 נערות באיומי אקדח. בתום מרדף נעצרו החוטפים
יום חמישי, 15 ביוני 2006, 21:36 מאת: ינון מגל, חדשות 10 ישראל 10
כתבי "הארץ" יובל אזולאי ויהונתן ליס:
שלושה פלסטינים ניסו לחטוף אחר הצהרים שתי נערות ישראליות באיומי אקדח, בצומת רחלים שמדרום לשכם. השלושה נעצרו בתום חיפושים אחריהם שניהלו צה"ל והמשטרה.
הפלסטינים הגיעו אחר הצהרים בשברולט לבנה לטרמפיאדה שבצומת ליד ההתנחלות רחלים, שם עמדו שתי הנערות. הם יצאו מרכבם, וניסו לדחוף בכוח למכונית את אחת הנערות, שעמדה סמוך לכביש. הנערה נאבקה בהם, ונפצעה קל בראשה במאבק, אך הצליחה להימלט. זמן קצר אחר כך הבחין בה מפקד פלוגה שמשרת באזור בנערה המדממת בתחנה, וניגש אליה, וזו סיפרה לו על שהתרחש.
בעוד הנערה נאבקת בחוטפים נמלטה מהטרמפיאדה חברתה, אמונה שחר בת 14, והזעיקה את כוחות הביטחון. בראיון לקול ישראל היא סיפרה: "עמדתי בטרמפיאדה עם חברה שלי. היינו לבד, אם אני זוכרת נכון, כי הכל קרה מהר ומפחיד. הגיע רכב, כנראה עם לוחית ירוקה, שנסע לאט. פתאום קפצו מהרכב שני בחורים. לאחד מהם היה אקדח. הוא כיוון את האקדח לעבר חברה שלי, ואז עלי. רצתי לשיחים, והתחבאתי, שלא יבחינו בי. צעקתי: לא, אל תעשו לי את זה. עבר רכב אחר, וקפצתי עליו, בטח חשבו שאני משוגעת שקופצת מהשיחים. צעקתי: חטפו את חברה שלי, מחבלים עכשיו חטפו אותה. האנשים בטרמפ התקשרו אליהם (לכוחות הביטחון)".
הנערה שנפצעה לא ידעה שחברתה הצליחה להימלט, וכוחות הביטחון חששו שהיא נחטפה. המשטרה וצה"ל החלו בחיפושים אחרי המכונית והציבו מחסומים באזור. הפלסטינים, שנמלטו בנסיעה לאורך כביש 60, נתפסו במחסום שהוצב סמוך לצומת שילה. מפקד הפלוגה אילץ אותם לצאת ממכונית השברולט באיומי נשק. השלושה, ככל הנראה תושבי ג'נין, נעצרו והועברו לחקירה במשטרה. ברשותם נמצא אקדח טעון שבו איימו על הנערות.
הנערה אמונה שחר, סיפרה עוד, כי היא נוסעת בטרמפים בגדה מאז גיל 12, ואינה חוששת. "זה מסוכן, אבל אני כבר רגילה. זה דבר שבשגרה. אני נוסעת בטרמפים כבר מכיתה ו'. כל החברות שלי נוסעות בטרמפים מגיל 12, וזה לא קרה אף פעם".
http://news.walla.co.il/?w=//924440