לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-06-2006, 11:31
  אודי .מ אודי .מ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.05
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי manson שמתחילה ב "גאמא אתה צריך הרבה ידע מוקדם..."

גאמא- אתה חייב להיות בעל רקע תיכנותי טוב. ז"א שאתה יודע הרבה יותר וברמה גבוהה יותר ממה שמלמדים במגמת מחשבים ואתה צריך ואתה גם מפתח עם השפות האלה ואתה יודע לעבוד איתן..ז"א פיתחת תוכנות, עבדת בפרוייקטים וכו'.

הם לא מחפשים את האנשים התותחים שיודעים הכל ויאללה שיתחילו לעבוד, אם אתה גם לא יודע כל כך הרבה, אבל הם רואים שיש לך את היכולת ללמוד ואתה יכול לעבוד טוב וזה..אין סיבה שהם לא יכניסו.
המבחנים קשים, הם לא יתחילו ללמד אותך ממש את הבסיס...חייב להיות לך ידע מסויים ולוגיקה מסויימת אחרת אתה ממש לא מתאים.

ממר"מ\בסמ"ח- עם הידע הבסיסי ביותר אתה יכול להיכנס לשם, הם ילמדו אותך כל מה שאתה צריך ובסוף הקורסס שנמשך כמה חודשים אם אני לא טועה ואתה מספיק טוב אתה עובר ליחידה, אם לא אתה תיהיה תוכניתן באפסנאות או משהו =]

המלצה שלי, אם יש לך זמן, תתחיל ללמוד ממש חזק כל מיני נושאים בתחום התיכנות.
כשתלך למבחנים בגאמא אולי לא תצליח טוב, אבל הם בטח יעבירו אותך למקום אחר שעדיין הרבה יותר טוב ממר"מ.

לכל מקום נחשב בצה"ל אתה צריך לעבור מבחנים.
ככל הנראה גם בממר"מ.
ואם אתה במגמת מחשבים אולי תמשיך ללמוד יג'? כי משם הדרך לממר"מ פשוטה הרבה יותר.

וגם, אם יש לך פרופיל קרבי ואתה עושה יג'...אז הפרופיל קרבי אבל אתה יכול ללכת ליחידות לא קרביות.

ממליץ לך לנסות עם גאמא.

נערך לאחרונה ע"י אודי .מ בתאריך 16-06-2006 בשעה 11:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-06-2006, 12:28
  fhever fhever אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.08.04
שלח הודעה דרך ICQ אל fhever
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי malachia שמתחילה ב "אין לי כוונה לוותר על גאמא,..."

יג-יד זה שנתיים שלומדים הנדסאים , כלומר בסופו של דבר אתה מקבל תעודת הנדסאי\טכנאי ועושים את זה מתאם משרד החינוך וגם הצבא , ההנדסאים יש בכל מיני תחומים כגון : אלקטרוניקה , מכונאות וגם מחשבים שמלמדים אותך תכנות שנתיים , הקורס שעושים התוכניתנים בצבא בשישה חודשים זהה לשנתיים של הנדסאים שלומדים , ואפילו התוכנתינים לומדים יותר כי בצבא לומדים מבוקר עד ערב , ובהנדסאים זה שנתיים לימודים בחפיפות כזאת , עכשיו בנוגע לגאמא , המבחנים שם מאוד קשים , אני עשיתי אותם ויש לי קצת רמה מעל המון אנשים במחשבים והיה לי מאוד קשה , המבחנים מחולקים לשלוש חלקים החלק הראשון זה מבחן עם מלא שאלות אמריקיות , במלאן נושאים במחשבים , כמו שפות תכנות , מערכות הפעלה , רשתות וכד"ו המבחן מקיף כמעט הכל , אחרי זה ישנו מבחן תכנות כלומר אתה מקבל 5 שאלות לתכנת בשפת C או פסקל השאלות מדורגות כלומר מהקלה לקשה , ואין מספיק זמן , יש נראה לי שעה וחצי למבחן הזה והוא קשה מאוד ,ולבסוף מביאים לך את שאלון 300 שאלון מעצבן, בהתחלה אמרו לנו שהממוצע הוא 25 , וגם הם מורידים לך נקודות על תשובות לא נכונות לכן אם אתה לא יודע אל תענה , וממר"מ לא דרוש ידע קודם אלא למיונים שלהם דרוש א. פרופיל 64 ומטה , וקב"א 54 ומלא , ומיונים עצמו בודקים אותך לא בידע אלא בחשיבה ובהגיון שלך...
ישן 17-06-2006, 15:09
  V-king V-king אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.07.03
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי אודי .מ שמתחילה ב "[u][b]גאמא-[/b][/u] אתה חייב..."

אודי, עם כל הכבוד, כשלא יודעים עדיף לשתוק...

אז ככה,
בקשר לנתונים אני לא יכול להגיד לך מה צריך בשביל להגיע מעבר למה שמפורסם באתר של חיל התקשוב (פרופיל עורפי, 64 ומטה או לחילופין- בן יחיד). במידה והנתונים שלך מתאימים תקבל זימון למבחנים למקצועות המחשב. למבחנים לא צריך ידע קודם וניתן לעבור אותם בלי ללמוד מחשבים כלל. המבחנים בוחנים אותך בחשיבה לוגית (אני מעדיף לא לפרט מעבר לזה).

דרך המבחנים אפשר להגיע לכמה קורסים ובינהם תכנות ונתמ"ם כשלתכנות צריך ציון גבוה יותר במבחנים משום שהקורס מצריך חשיבה לוגית גבוהה יותר משקורס נתמ"ם מצריך (לגבי הקורסים תוכל לקרוא באתר החיל).

על קורס תכנות...
הקורס הוא במתכונת קד"צ מה שאומר שאתה מתחייל אך לא מתגייס. מה זה אומר? זה אומר שאתה הולך לבקו"ם, מקבל מדים, מקבל תעודת שוחר ולא מקבל פז"ם, במשך הקורס הפז"ם לא זז (רק פז"ם דרגות).
הקורס הוא שישה חודשים כשמתחילים ללמד מאפס ועולים ברמה עד סוף הקורס. אני יכול להבטיח לך שהקורס מעניין ומאתגר והרמה בו מאוד גבוהה (אם לא הכי גבוהה במקצועות המחשב בכלל צה"ל), עם זאת, הקורס לא קל ודורש השקעה רבה.
(יש מסלול מקוצר לבוגרי י"ג, הקורס הזה לא במתכונת קד"צ ונמשך שלושה חודשים)
הקורס לא קשור בכלל לממר"מ (פעם היה קשר, היום כבר אין, זה סתם נשאר שם מותג), ממר"מ היא אחת היחידות שיש בה תוכניתנים וניתן להגיע אליה מקורס תכנות. כמוה יש הרבה יחידות טובות לא פחות שבהן ניתן להשתבץ כתוכניתן מה שאומר שאם אתה לא בממר"מ אתה ביחידת תוכנה אחרת (לא כמו שאודי אמר שאתה הופך להיות אפסנאי, הוא אומר את זה מחוסר הבנה מוחלט).

למה לא גאמא?
אני לא מכיר את הקורס, לא הייתי בו ואני לא יכול להעיד על התכנים שבו אבל תקשיב טוב למה שאני אומר לך, המקום היחיד שיכול להכשיר אותך למקצוע תכניתן הוא בסמ"ח, היחיד בכל צה"ל. מקצוע תוכניתן הוא מקצוע המוכר בכל העולם, בסמ"ח מוכר בכל העולם (ואתה מוזמן לבדוק את זה) ולכן רק משם תוכל לצאת כתוכניתן עם הכרה מחוץ לצבא.
יכול מאוד להיות שבגאמא תקבל אחלה הכשרה, כשתיצא, הכל לפח, לא יכירו לך בזה.

אה, עוד משהו חשוב,
בתכנות חותמים שנתיים וחצי קבע קח את זה בחשבון...

בהצלחה

נערך לאחרונה ע"י V-king בתאריך 17-06-2006 בשעה 15:17.
ישן 17-06-2006, 17:48
  JMNS JMNS אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.06.06
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Outlaw שמתחילה ב "אגב, מסתבר שלגאמא גם אפשר..."

מאיפה השטות הזאת?
לגאמא צריך לא רק מבחנים אלא גם ראיון אישי אחר-כך...
אני התמיינתי לגאמא, המבחנים הראשוניים דם ברמה קצת יותר גבוהה ממה שלומדים במדעי המחשב ב', אחרי זה בראיון האישי נכנסים בך חזק... אתה צריך להיות עם ידע ממש טוב...
אני עברתי את המבחנים ואת הראיון האישי אבל אחרי התחקיר הבטחוני הודיעו לי שהסירו את המועמדות שלי...

V-king, גאמא נחשב הרבה יותר מתוכניתן.... אולי זה לא מוכר ברמה בינלאומית כמו שאתה אומר אבל זה מודיעין... זה לא אמור להיות מוכר.
מי שיוצא מגאמא מתקבל בלי בעיות לעבודות בחברות ההיטק הגדולות בארץ...

ואני אומר את זה כי ראיתי את זה ולא סתם כי שמעתי....
אחי יצא ממודיעין [לא בדיוק מגאמא אבל משהו דומה] והמפקד שלו סידר לו עבודה בחברת הייטק אחרי שהוא השתחרר.

בקיצור אני מציע לך לנסות את גאמא אם אתה חושב שאתה ברמה דיי טובה...

ישן 17-06-2006, 18:36
  V-king V-king אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.07.03
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי JMNS שמתחילה ב "מאיפה השטות הזאת? לגאמא צריך..."

כשתיהיה בצבא ותראה אנשי גאמא יושבים ליד תוכניתנים תבין, בנתיים יש לך עוד 39 ימים של חוסר הבנה

זה שגאמא נחשב להרבה יותר מתוכניתן זה שטות, אתה מדבר באויר, אתה לא יודע מה עושה בוגר גאמא ולא מה עושה בוגר קורס תכנות, תברר, תלמד, תשמע ותראה מה הולך באזרחות..
הנושא הזה מאוד "חם" היום, בעיתונות אפשר לראות מה כותבים לגבי "חטיפה" של משוחררים לחברות הייטק, גאמא לא עלתה באף כתבה (וזה לא בגלל רמת הסיווג של המסלול כי פרוייקטים מסווגים אף יותר כמו שחקים דווקא כן עלו).

לא אמרתי שגאמא לא טוב, אמרתי שאין לזה הכרה, אתה יוצא ואפחד לא מכיר לך בזה...
זה שסידרו לשניים-שלושה אנשים עבודה לא מעיד על ההכרה

מה גם שהמסלול לא מצריך קבע ככה שהניסיון קצת לא גבוה...

אל תתפסו על שמועות וסיפורים יוצאי דופן של אנשים שכן הצליחו אחרי גאמא (מה גם שהחבר'ה שם זה שמנמנים ממושקפים)

נערך לאחרונה ע"י V-king בתאריך 17-06-2006 בשעה 18:39.
ישן 17-06-2006, 21:23
צלמית המשתמש של SpaJed
  SpaJed SpaJed אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.06.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי V-king שמתחילה ב "כשתיהיה בצבא ותראה אנשי גאמא..."

טוב נראה לי שאתה מדבר שטויות

אני התקבלתי לגאמא, קיבלתי מכתב כבר ותאריך גיוס
קודם כל גאמא כן מצריך קבע (תלוי במסלול אבל מינימום שנה)
עכשיו גאמא זה מושג גדול מאוד יש הרבה מסלולים
יש מסלולים איכותיים שעולים בכמה רמות על תוכניתן פשוט
אולי אתה בתוך גאמא כבר מגוייס ויכול להאיר את עיניי (דיברתי עם כל כך הרבה אנשים
ככה שמה שאני אומר לא יכול להיות שגוי לגמרי)..

בקשר לחטיפה בשוק זה ממש תלוי, איזה סוג של חטיפה?
אם אתה מדבר על חטיפה ומשכורת של 5 ספרות .. אז לא נראה לי

אגב בקשר לאי-הכרה של גאמא זה ממש שטות להגיד דבר כזה, מי שמבין בהייטק יודע על גאמא
ותתפלא כמה אנשיי הייטק רנדומליים שיצא לי לדבר איתם, הם ידעו מה זה גאמא..

נערך לאחרונה ע"י SpaJed בתאריך 17-06-2006 בשעה 21:26.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:26

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר