11-03-2025, 20:46
|
|
חסום
|
|
חבר מתאריך: 06.12.14
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי a-v-i שמתחילה ב "ידידיי, אין לי מושג באקדחים, ואני רוצה לקנות אקדח. אפשר עזרה?"
אחרי כמה עשורים עם נשק אישי ו-5 כלים שונים, אתן את 2 סנט שלי...
מבחינת "מותג" הישראלים אוהבים טרנדים ואפקט עדר.
לא משנה על איזו מהחברות הגדולות והמוכרות תלך, גלוק, סיג, בול, ספרינגפילד, סמית' וכו' וכו',
אין בכלים האלה פרארי או טויוטה, הם כולם פרארי. רובם גם החזקתי בעצמי.
בשנים האחרונות אני עם כלים של סיג. היום עם הסיג X macro שאני מאוד אוהב ומבחינתי הוא מושלם.
3 שיקולים שאני מעלה בפני כל אחד שפונה אלי לדעה על רכישת כלי.
לפני הכל - משקל. לך למטווח, תבקש אקדח, שניים או שישה. תקע אותו במכנס. אם המכנס שלך נופל, לא נוח לך, או מציק לך, תוותר.
לא בקטע של לקבל הרגל שונה, אלא ממש נוח או כבד.
אם תיקח אקדח שיהיה כבד ומסורבל לך הוא ישב בכספת. אני לא מאמין בלקנות אקדח אם הוא ישב בכספת.
שיקול שני - אחיזה. לכל אדם מבנה כף יד שונה, צורת אחיזה שונה. יש כאלו שפעם ראשונה נוגעים באקדח ויש כאלו שבאו עם רקע שיכול להיות מצויין ויכול להיות שרכשו הרגלים לא נכונים.
תאחוז באקדח, תרגיש אותו ולאחר מכן תבקש לירות בו.
מטווח שמנפנף אותך ולא נותן לך להתנסות זה מטווח שלא בא לשרת אותך אלא בא לדחוף לך מוצר (כנראה של היבואן שלו) ויש מטווחים שיודעים לכבד את הלקוחות שלהם.
שיקול שלישי - כמות חימוש. אחרי ה 7.10 אני נותן לו עוד יותר חשיבות כיוון שהוא תפס מקום קריטי.
ב 7.10 עבדתי עם P365 "רגיל" מחסנית של 10 כדורים + 1 בקנה.. (+ 2 המחסניות הנוספות).
ביום יום רובנו מסתובבים עם מחסנית אחת שטעונה בכלי.
כמסקנה, לאחר ה 7 החלפתי ל X MACRO בעל מחסנית של 17+כדור בקנה. זו תוספת גדולה ומשמעותית.
הוא עדיין ענה לי על המימדים הקומפקטיים שרציתי אבל כמו חימוש גבוהה.
ותמיד תזכור, מטווח בסופו של דבר זה בית עסק. עם זאת, אקדח זה משהו שכנראה ילווה אותך שנים ארוכות לכן חשוב להתעקש להתאים אותו לך ולא לתת להם לדחוף לך מוצר.
מטווח שלא יהיה סבלני אליך וישרת את רצונך - תגיד תודה ותפנה לאחר.
הלחץ שהיה בשנה הראשונה אחרי ה 7.10 במטווחים ירד משמעותית ואין סיבה שלא יהיו מסבירי פנים. בסופו של דבר זה נשק.
והכי חשוב, לירות לירות לירות.
ללכת לפחות פעם בחודש חודשיים, לשבת עם מדריך, לתת 50 כדור ולשפשף קצת את הצינה.
לא צריך להיות לוחם קומנדו או מתחרה בירי ספורטיבי, אבל כן להאמין ולסמוך על יכולות הירי שלך.
ירי במישור האזרחי הוא מאוד מורכב, לפעמים יותר מבצבא בשטח, כיוון שכנראה עם חלילה תאלץ להשתמש בנשק, זו תהיה בסיטואציה של אנדרלומסיה, בהפתעה ועם המון לחץ וקהל שרץ לך בין כוונות.
זה כמו נגינה, זה כמו ציור, זה כמו בישול, הבנה ושיפור יכולות ירי זה משהו שלוקח זמן ודורש התמדה.
אישית,
יכול להמליץ:
מאיר רוט - במספר הפעמים שאני הייתי שם, יחס סבלני, יריתי ב6 כלים שונים במקביל כדי להתנסות מבלי שעשו לי פרצופים.
תלוי בעומס וביום, יש מדריכים שיותר הרגשתי מקצועיות ויש כאלו שפחות.
מטווח רתע בב"ש - יבואנים של סיג. לרוב מנסים להפנות לכיוון הזה.
יש מדריכים שיותר התחברתי ויש שפחות.
ש.פ. מטווחים אשדוד - מטווח מצויין עם צוות מדריכים מקצועי שכל פעם שביקרתי בו נהנתי מאוד.
אני לא אומר שהמטווחים האחרים לא טובים, פשוט לא ביקרתי בהם.
כמו כן, לחלוטין לא הייתי פוסל יד שנייה. השוקל מלא באקדחים כמו זבל. רוב האקדחים ירו בין 150-300 כדור בחידושי\ רענוני רישיון שזו כמות אפסית והירידת מחיר היא משמעותית.
בהצלחה.
|