לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה עשרים פלוס 20plus.fresh.co.il I'll be back חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > 20 פלוס
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-06-2006, 19:08
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
כמה צביעות באדם אחד?

אמל זיאדה

במעצרם של שבעת החשודים בהריגתו של המחבל עדן נתן-זדה, ביקשה משטרת ישראל להעביר, כך נראה, מסר. לאמור: במדינה של חוק וסדר, לא ייתכן שערבים יעשו ככל העולה על רוחם. בפעם הבאה, כשיבוא איזה זדה, חלילה לכם הערבים להתנהג כמו האספסוף היהודי, שאחרי פיגוע רץ לצוד ערבים ולהחטיף להם מכות רצח.

התנהגות כזאת של הוצא חמתך על הגויים פשוט לא יכולה להתרחש כאן. אין מצב. הרי מה, אתם הגויים, אז איך זה ייתכן? כאילו תארו לכם שימציאו משהו כמו "הוצא חמתך על היהודים", רק זה חסר.

לא ברור למה האוכלוסייה הערבית כל כך חסרת אמון במשטרה. אפשר לחשוב מה היא עשתה להם. אמנם היו כמה מקרים, שאין זמן עכשיו למנות אותם, שבהם היא נהגה עם יד קלה על ההדק, אבל עובדה שהיא עובדת על זה.

הנה, בזמן הפיגוע בשפרעם, כשקבוצת שוטרים עמדה ממול לצפות איך זדה חוטף מכות באוטובוס, הם היו בכלל מוסמכים לפתוח באש אבל לא עשו את זה. לא שמעתם את מפקד המחוז הצפוני מצהיר על כך בתקשורת? ולמה לא ירו? "מתוך רגישות מירבית".

אז למה להתנהג ככה? למה לזלזל בתפקיד של המשטרה ולקחת את החוק לידיים?
זדה היה ילד טוב, ביישן כזה, שכמה נערי גבעות מסכנים, שהמדינה אילצה אותם להתנתק מביתם ואדמתם, בלבלו לו את הראש והפכו אותו לשונא ערבים כמוהם. אבל עובדה שכשעשה את מה שעשה קראו לו מחבל, ובגלל זה הוא היה מקבל יחס בדיוק כמו אל כל מחבל אחר. כמו אל כל מחבל יהודי אחר.

לעולם לא נדע איך היתה מערכת החק והסדר נוהגת כלפי זדה, כי הרי הערבים הרגו אותו. ככה לקחו הערבים את ההזדמנות מהמשטרה להוכיח להם סוף סוף, אחת ולתמיד, שלא תמיד היא חושבת שהם סיכון ביטחוני. אמנם עד עכשיו לא היו לה הזדמנויות להראות את זה, אבל מה לעשות, אין הרבה פיגועים נגד ערבים, זה דבר נדיר זה. יש אולי כאלה ששונאים ערבים, אבל מקסימום יוציאו עליהם את חמתם. מקסימום.

עכשיו, בגללם, יהפוך זדה לקדוש מעונה. בגללם יעשו לו מצבה מפוארת ויעלו לקברו אלפי צעירים יהודים, שונאי ערבים. את זה אי-אפשר למנוע. זאת מדינה דמוקרטית. מדינה עם חוק וסדר.

ולא רק זה. עכשיו בגללם, בגלל הערבים, תתחזק הגזענות נגדם. הם כל כך מחזקים את הסטיגמה שהם אלימים, כאלה שעושים לינצ'ים. רק ערבים עושים לינצ'ים. המתנחלים בעיסאווי, שכמעט הרגו נער פלשתיני, זה לא מייצג. בכלל, זה היה בגלל ההתנתקות. המתנחלים האלה איבדו שם את הראש, מסכנים. מה עוד שהנער היה פלשתיני ולא אזרח ישראלי. נגד הפלשתינים יש מלחמה, ובמלחמה כמו במלחמה.

מתקבל הרושם שהערבים שמים את המשטרה במצב מאוד בעייתי. עד עכשיו הם תמיד היו הרעים. הם הסיכון הביטחוני. כמו שקראו לזה בוועדת אור – "תרבות של שנאת ערבים". פתאום הערבים הם הקורבן. אף אחד במערכת הביטחון לא ציפה לזה.

זה מה שנקרא לעשות חיים קשים למשטרה. כל השנים האלה היא התחנכה על הצורך להגן על העם היהודי, והנה עכשיו היא נדרשת לשנות תפיסה. טוב, אז היא תעשה את זה. זאת לא בעיה, הרי זאת מדינת חוק וסדר. אז עכשיו, ארחרי כל זה, למה, למה הם לא סומכים על המשטרה אלא לוקחים את החוק לידיים?

כן, הם לא סומכים על משטרת ישראל, ובצדק. תופעה של לקיחת חוק לידיים חמורה, וסופה שתפגע בתקינות חייה של כל חברה, באשר היא. ואולם, טרם העמדתם של תושבי שפרעם על דוכן הנאשמים, מי שצריך לתת כאן את הדין היא משטרת ישראל.

הכותבת פעילה בארגונים לזכויות אדם ושינוי חברתי

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/436/508.html

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-06-2006, 00:45

למשל כאן
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי cancer שמתחילה ב "איפה אתה רואה שם צביעות?"

ציטוט:
חלילה לכם הערבים להתנהג כמו האספסוף היהודי, שאחרי פיגוע רץ לצוד ערבים ולהחטיף להם מכות רצח.

האימרה הזו אפילו גובלת בשקר גס. כמעט כל יום נתפסים פלסטינאים בדרך לפיגוע או אפילו אחריו, כמה מהם נירצחו אחרי שנתפסו? כמה פלסטינאים נשפטו ונכלאו ע"י הרש"פ כמו שקולניק שרצח מחבל כפות? כמה ערבים "נצודו וקיבלו מכות רצח" אחרי פיגוע? ושלא תבין לא נכון, אני חושב שאם היה עונש מוות בארץ זאדה וגולדשטיין היו צריכים ליהיות בין היהודים הראשונים שנגדם יופעל גז"ד שכזה, אבל ההתממות והצביעות של כותבת המאמר ברורים.

יש במאמר עוד כמה שקרים וסילופים של האמת, אבל צריך להשאיר משהו למחר

ישן 18-06-2006, 01:14
צלמית המשתמש של cancer
  cancer cancer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.03.03
טוב זו קצת בעיה לבצע לינץ במחבל שהתאבד כבר..
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "למשל כאן"

אבל היו לנו לא מעט מקרים של נקמות :
היה פיגוע בירושלים נראה לי שבו אספסוף ביצע לינץ במחבל מתאבד
והיה גם הניסיון ללינץ שניסו לעשות בגוש קטיף
ואני מציע לך ללכת לבקר בחברון ולראות את ההתעמרות של המתנחלים שם
באוכלוסיה לאחר כל פיגוע שקורה שם...
היה לך גם את תקרית קו 300 הידועה
ובמהומות אוקטובר היו יהודים שהתנכלו לערבים
וזוכר את המהומות מול המסגד אחרי הפיגוע בדולפינריום?
בכלל, אם פיגוע מתרחש באזור שבו יש ערבים הם סופגים מכות
והודות למשטרה שכבר נמצאת במקום הם לא נהרגים.

נערך לאחרונה ע"י cancer בתאריך 18-06-2006 בשעה 01:23.
ישן 18-06-2006, 01:24

דבר ראשון
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי cancer שמתחילה ב "טוב זו קצת בעיה לבצע לינץ במחבל שהתאבד כבר.."

לא טענתי שאצלנו כולם צדיקים, אבל בכל זאת יש הבדל. אצלנו אף אחד לא יעיז
לרמוז שהוא יבעיר את המדינה אם יעמידו לדין אדם שרצח מחבל ואצלהם אף
אחד לא חושש לאיים איומים שכאלה. בכל מקרה אני חושב שתסכים איתי שאחוז
רוצחי-המחבלים-שכבר-לא-מהווים-איום גבוהה יותר במגזר הערבי מאשר במגזר היהודי.

עריכה: בקשר לטענה שלך שהוספת בעריכה אני אשמח אם תוכל לתת לי דוגמאות למקרים
כאלה, אני לא מכיר\זוכר מקרים כאלה לפחות מאז שהתחילה האינטיפדה השניה או אפילו
לפני זה. בעצם המקרה האחרון שאני זוכר שבו ניסו לבצע לינצ' בערבים (ואולי גם הצליחו) היה
לאחר רצח הלנה רפ ז"ל בבת ים. מאז אני זוכר רק מקרים שבהם הרג של מחבל לאחר
שכבר לא היווה איום נמנע, המקרה האחרון הוא בפיגוע שהתרחש במונית שרות בפ"ת.

נערך לאחרונה ע"י rubber_duck בתאריך 18-06-2006 בשעה 01:29.
ישן 18-06-2006, 01:33
צלמית המשתמש של cancer
  cancer cancer אינו מחובר  

נו והמדינה בערה?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "דבר ראשון"

לא היו שום מהומות בעקבות המעצר הזה ואם הושמעו איומים כאלה
אז הם היו איומי סרק שתמצא גם בקרב הימין הקיצוני שאגב כן
ביקר מאוד את מעצרו של שקולניק שרצח ערבי כפות

ציטוט:
שתסכים איתי שאחוז
רוצחי-המחבלים-שכבר-לא-מהווים-איום גבוהה יותר במגזר הערבי מאשר במגזר היהודי.

אני ממש לא מסכים, לא חסרים אצלנו מתלהמים שיבצעו שפטים במחבל
שנשאר חי..

עריכה : הבאתי לך שתי דוגמאות : הפיגוע בירושלים שלאחריו היה ניסיון ללינץ
וגם ניסיון הלינץ שהיה בערבי לפני כשנה בשטח המואסי ליד גוש קטיף

נערך לאחרונה ע"י cancer בתאריך 18-06-2006 בשעה 01:52.
ישן 18-06-2006, 01:54

לא היו מהומות
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי cancer שמתחילה ב "נו והמדינה בערה?"

כי המשטרה נכנסה לשם בכוחות גדולים מספיק כדי למנוע מהומות כאלה.
ואני בטוח שאתה מבין את ההבדל בין לבקר לבין לאיים.

ציטוט:
אני ממש לא מסכים, לא חסרים אצלנו מתלהמים שיבצעו שפטים במחבל
שנשאר חי..

אולי לא חסרים מתלהמים אבל העניין הזה נבחן אך ורק במבחן התוצאה, אני מתאר לעצמי שיש הרבה יותר מאלף מחבלים שנתפסו בדרך לפיגוע או אחרי פיגוע, עם אמל"ח מסוג כל שהוא, מתוכם כמה נהרגו לאחר שנפסו? בערך שלוש לפי מה שאני זוכר, שניים בקו 300 ואחד שהרג שקולניק (ואני לא מנסה להמעיט מחומרתם של המקרים או להצדיק אותם בצורה כל שהיא).
לעומת זאת יש בדיוק שני מחבלים יהודים שנפסו לאחר פיגוע ע"י ערבים, ושניהם מתים. אתה רוצה שאני אהפוך את זה לאחוזים או שההבדל ברור?
צביעות כבר אמרנו?

עריכה: בפיגוע בירושליים היה אומנם ניסיון ללינצ' אבל אם אני זוכר נכון אישה חרדית מבוגרת הגנה על המחבל בגופה והצילה אותו, עוד דבר שלא תמצא אצל החברים של אמל זיאדה.
הייתה אפילו להקה שכתבה על המקרה שיר, אני רק לא מצליח לזכור את שם השיר או הלהקה.

ישן 18-06-2006, 02:07
צלמית המשתמש של cancer
  cancer cancer אינו מחובר  

הנה עוד לינץ במיוחד בשבילך..
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "לא היו מהומות"

http://www.haaretz.co.il/hasite/pag...0&itemNo=554625
ציטוט:
ואני בטוח שאתה מבין את ההבדל בין לבקר לבין לאיים

מהימין הקיצוני תמיד יש לך איומים במרי אזרחי כמעט על כל סיבה

ציטוט:
לעומת זאת יש בדיוק שני מחבלים יהודים שנפסו לאחר פיגוע ע"י ערבים, ושניהם מתים. אתה רוצה שאני אהפוך את זה לאחוזים או שההבדל ברור?

כנראה שהדחקת את מה שקרה בכנסיית המולד, הם נתפסו באותו הרגע לפחות כמחבלים ועדיין
גם הם יצאו חיים...
ציטוט:
אולי לא חסרים מתלהמים אבל העניין הזה נבחן אך ורק במבחן התוצאה, אני מתאר לעצמי שיש הרבה יותר מאלף מחבלים שנתפסו בדרך לפיגוע או אחרי פיגוע, עם אמל"ח מסוג כל שהוא, מתוכם כמה נהרגו לאחר שנפסו?

אתה הבאת ציטוט שהיא יוצאת כנגד האספסוף שמבצע לינץ , אותם מקרים שאתה מתאר
הם מקרים שבהם כוחות הביטחון תפסו כבר את המחבלים והצליחו לבודד אותם מההמון
זה שיש הבדל בין כוחות הרש"פ לבים כוחות הביטחון אני מסכים אבל זה לא קשור למה שהיא אמרה...

נערך לאחרונה ע"י cancer בתאריך 18-06-2006 בשעה 02:15.
ישן 18-06-2006, 02:26

מה שמתואר בכתבה שהבאת
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי cancer שמתחילה ב "הנה עוד לינץ במיוחד בשבילך.."

הוא פעולת טרור לכל דבר ועניין, העובדה שיהודים ניסו לבצע אותה היא חמורה מאוד, אבל זה עדיין לא לינץ כמו שנעשה בזאדה לאחר שכבר לא היווה איום.

לגבי כנסיית המולד, לא הדחקתי. אני לא רואה בזוג המשוגעים מחבלים, אלה מה שהם בדיוק, שני דפוקים שצריכים ליהיות במוסד שמתאים לאנשים כמותם. המשך המשפט שלך העלה בי גיחוך קל (אל תעלב). הסיבה שהם יצאו מהכנסיה חיים לא הייתה בגלל שההמון ריחם עליהם או סלח להם, נהפוך הוא. ההמון ניסה לרצוח אותם, ההמון שרף ניידת משטרה והתעמת עם השוטרים. הסיבה היחידה שהם יצאו משם על הרגליים היה התרגיל המוצלח שהמשטרה הפעילה שם (הוציאה אותם במסווה של שוטרים עם מדי משטרה). אין לי ספק שאם המשטרה לא הייתה מתערבת כל מה שהיה נשאר ממשפחת חביב היה 3 קברים ושני יתומים.

המקרה של הפיגוע במונית השרות בפ"ת סותר את הדברים שלך. במקרה הזה אזרח שהיה לו נשק והיה יכול לחסל את המחבל לא עשה את זה לאחר שהאחרון כבר לא היווה איום. המשטרה, מיותר לציין, עדיין לא הגיע למקום בשלב זה.
ד"א אם תקרא את כל הפיסקה שממנה ציטטתי, תבין את האירוניה שבה היא כתבה את הדברים.

ישן 18-06-2006, 15:37

אנחנו מדברים פה על מקרים ספציפים
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי cancer שמתחילה ב "זה הצבא הגדיר את זה כניסיון ללינץ' , לא אני.."

מחבלים, יהודים או ערבים, שנתפסו חיים לאחר שפגעו באנשים אחרים. זה שהצבא (או יותר נכון העיתונאים) קרא לזה לינצ' לא אומר שזה מתאים למה שאנחנו מדברים עליו. בגלל זה לא התייחסתי גם למקרה במואסי, זו דוגמה לאירוע טרור פרופר, לפחות לפי דעתי כמובן.
הדוגמה שנתת היא היא בעלמא, לדעתך ההמון יעשה שפטים במחבל כזה, אבל זו רק דעתך אי אפשר לדעת מה יקרה במציאות. לעומת זאת אני יכול להביא לך דוגמאות למקרים שבהם ישראלים ריסנו את הכוח שהיה בידהם, ולא הרגו מחבלים אפילו שהיה להם כל צידוק חוקי לעשות כן. יש אפילו שוטר אחד בירושליים (אם אני זוכר נכון) ששילם בחייו כי המחבל שאותו הוא פצע בירייה דקר אותו בלב והרג אותו.
אני חוזר ואומר שאנחנו לא מושלמים, לא כל הישראלים יעזרו למחבל ערבי ויגוננו עליו בגופם, אבל הסיכוי של יהודי שנתפס ע"י המון ערבי זועם לצאת מהעניין בחיים הוא בדיוק אפס, לעומת זאת הסיכוי של מחבל ערבי במצב דומה לצאת בחיים הוא הרבה יותר גבוהה.

ישן 18-06-2006, 12:44
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.04
לא נכון
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "לא היו מהומות"

לא היו מהומות מכיוון שכול צמרת המשטרה של המחוז הצפוני נפגשה לפני לווית ההרוגים עם מנהיגי העדה הנוצרית בכפר וסיכמה איתם שלא תהיה נוכחות משטרתית בכפר בתנאי שלא יהיו מהומות ואלו נתנו את המילה שלהם שדבר לא יקרה ,
וזה בדיוק מה שקרה .. הוקם חפ"ק משטרה ליד צומת המוביל ביחד עם שאר כוחות חירום ודבר לא התרחש
למרות "שועדת המעקב" ביחד עם החכ"ים הערבים היו להוטים להבעיר את כול הצפון..
אם כבר צביעות ,
צביעות בין הנוצרים למוסלמים דווקא בעניין זה , דם נשפך בניהם עשרות ומאות שנים בארץ בגלל סיכסוכי דת ואדמה .. דוגמא אחרונה לזה הייתה בשבת האחרונה ,
בעניין זה של הפיגוע הפכו המוסלמים צור גואלם של הנוצרים והיו פשוט חרמנים להתנגשויות עם המשטרה
וכול הכבוד על האיפוק שגילו מנהיגי העדה הנוצרית באזורים המיועדים

נערך לאחרונה ע"י u-367 בתאריך 18-06-2006 בשעה 13:04.
ישן 18-06-2006, 01:59
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
תכלס לא רואה שום בעייה מוסרית בבצוע לינץ כזה, והצבעות של הגברת הוא בכך
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי cancer שמתחילה ב "טוב זו קצת בעיה לבצע לינץ במחבל שהתאבד כבר.."

שכפעילה בארגון לזכויות האדם היא צריכה לעודד העמדה לדין של מבצעי הלינץ, במקום זאת היא בשיא צביעותה מתנגדת למהלך ומספרת לנו סיפורים(שקרים), על כך שרק את הערבים מעמדים במקרים כאלה לדין, גם אם השקרים שלה היו אמת, עדיין אין שום סיבה שתצא נגד המהלך(שכן היא פעלה למען זכויות האדם לא?), מה שהיא צריכה לעשות זה בפעם הבאה שיקרה תרחיש של ביצוע לינץ כנגד מחבל ערבי לדרוש העמדה לדין.

אגב כולכם יכולים לצאת מהסרט שלכם, אף אחד בכלל לא התכוון להעמיד אף אחד לדין בספור הזה(מסיבות מסוימות...), המעצרים באו בעקבות לחץ ציבורי כבר, ולאחר שנה תמימה, אני לא אקח הימור גדול מדי אם אומר שכל הסיפור הזה יגמר בלא כלום.
ישן 18-06-2006, 12:31
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.04
תשובה מנומקת ,מפורטת , ובהחלט עולה בקנה אחד עם מה שקורה במציאות
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי kukURIku שמתחילה ב "הרבה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי kukURIku
. אבל את העובדה שהחינוך הערבי מחנך לאלימות, רצח ושנאה - כלום לא יפתור חוץ מהחינוך עצמו. .

- אין לנו אנשי ימין קיצוני שמקימים ומחנכים מיליציות להלחם בחיילים ושוטרים
- אין לנו אנשי ימין קיצוני שמחנכים לשנאה הסתה ואלימות הרי המחבל היהודי הנאלח הזה נולד ככה , בלי שעבדו על המוח שלו לפני
- ואין לנו אנשי ימין קיצוני שמחנכים ומנסים לפגוע ב 2 צידי המתרס ערבים ויהודים כאחד ,

מה נאמר ומה נספר , כנראה שאני לא חי בארץ הזאת, עדיף שקודם נבחן את "הדבשת" שלנו ובה נלחם . בנבלות מהצד השני אף פעם לא הייתה לנו בעיה לפגוע

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:14

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר