לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-06-2006, 23:21
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי efi84 שמתחילה ב "מבט חודר. . ."

קודם כל, הנה תיקון מהיר לגוונים. בתמונה שלך הם מתים מדי וכחולים מדי.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

[אין לי כוח לפתוח את Neat Image כדי לנקות רעשים.]
[הערה טכנית קלה: לא יודעת מה גרם לעיגול הסגול בפינה השמאלית-תחתונה, אולי האצבע שלך. השתדל להימנע מזה.]

תראה, בסך הכל הפורטרט נחמד, ואני מניחה שצריך השקעה גדולה כדי להצליח לתפוס תרנגול ככה. אבל זה לא מספיק. התמונה, כמו שהיא כרגע, די משעממת. אין בה איזה קימפוז יוצא מגדר הרגיל - להיפך, התרנגול ממורכז וזה דווקא פוגם. השתדל להימנע ממירכוז האוביקט העיקרי, אלא אם זה משמש אותך לצורך מסויים (סימטריה, למשל). אתה חוזר על הטעות הזו שוב ושוב.
אין כאן אוביקט מיוחד שמכניס תוכן (ההשתקפות בעין של התרנגול של מספיק בולטת כדי להוות נושא), כך שזו בעצם צילום פורטרט פשוט. לא שיש משהו רע בכאלה צילומים (ראה, למשל, את סט הילדים שהעליתי לכאן לא מזמן. חלקם פורטרטים פשוטים), אבל הם צריכים להיות עשויים היטב כדי שהם יוכלו לעמוד בזכות עצמם.
הרקע כאן אמנם מטושטש, אבל לא מספיק כדי לתת לעין להתמקד אך ורק בתרנגול. אני מבינה שזו מגבלה של המצלמה הקומפקטית שלך (החיים קשים, מה? ), אבל במקרים כאלה צריך להשתדל לצלם על רקע אחיד, או לפחות לתת לנו מספיק סיבות להתעלם מהרקע ולהתמקד באוביקט המרכזי.

לסיכום, אם אתה רוצה להעלות פורטרטים פשוטים, אתה צריך להשקיע יותר מהרגיל בצד הטכני. קימפוז טוב, או לפחות לא משעמם-לחלוטין (כלומר - ממורכז), רקע אחיד ו/או עומק שדה רדוד, צבעים חיים, פוקוס מכוון היטב (מה שהפעם בהחלט קיים)...
בקיצור, תמונה עשויה טוב מבחינה טכנית.

לא נורא, אל תתייאש. בסך הכל אתה בהחלט מתקדם, ואני בטוחה שאם תמשיך ככה - נראה ממך תוצאות מעולות.
בהצלחה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:24

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר