לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-05-2006, 11:21
צלמית המשתמש של lioravr
  lioravr lioravr אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.11.04
שלח הודעה דרך MSN אל lioravr
מדידת אור ללא מכשיר למדידת אור - הכיצד?

בתקופה האחרונה יוצא לי לצלם דוגמנות בלוקישיינים שונים באור יום. אני נעזר כמובן בריפלקטורים ופלאגים שחורים בכדי לחסום או להעביר אור ללא פלאש.
יחד עםזאת לא פעם הדוגמנית נראית לי מוארת באור אחיד ובמסך המצלמה זה נראה אכן אחיד. בזמן ההגעה למחשב רואים לפעמים הבדלי אור בין הפנים לבין הגוף.

ברור לי שבעולם המקצועי מכשיר למדידת אור לפני הצילום מראה בדיוק איפה יש אובר או אנדר נגיד בין הרגל לפנים או לשאר חלקי הדוגמנית וניתן לפצות על כך בזמן אמת.

הרעיון שלי (מכיוון שאין לי כסף לרכוש מכשיר למדידת אור כעת) הוא בדיקת האור על ידי דגימת הדוגמנית עם המצלמה על מצב אוטומט ומדידת בעזרת המצלמה. האם לדעתכם מדידה כזו מדויקת? האם יש לכם רעיון טוב יותר?

אני ארחיב שניה על הרעיון - עוברים למצב אוטומט שמים את ה X על הפנים ונותנים חצי לחיצה למדוד אור מהפנים - נגיד קבלנו 200/2.8 לאחר מכן מודדים מהרגל שלה ובודקים אם אכן יש טווח קרוב. ניתן כמובן לבצע מדידה דומה על מצב ידני ולקבוע לפי F 5.6 לדוגמא מה יהיה המהירות ולראות שהיא זהה בכל חלקי הגוף. הרעיון קרוב למדידת אור או שזו טעות?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:04

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר