23-06-2006, 09:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
בבקשה
מתכונים מאתר פסטו
עוגיות בטעם קרמל
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.pesto.co.il/pictures/recipe_img/caramel_coo.jpg]
עוגיות פריכות בטעם קרמל בטעם עוגיות חברת Lutus
עוגיות בטעם קרמל
30 מנות
טכניקה: אפיה
30 דקות עד שעתיים
דרגת קושי: קל הכנה
מרכיבים
100 גר' חמאה רכה
2 כוסות דחוסות סוכר חום
3 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 3 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת קרם טרטר
1/2 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק(לבחירה)
דרך הכנה
1. מקציפים את החמאה והסוכר החום עד לקבלת תערובת אורירית.
2. מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה אחת לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת.
3. מנפים את הקמח, אבקת האפיה, המלח וקרם הטרטר, מוסיפים לתערובת ומערבבים.
4. מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק רך מדי ואינו ניתן לעיבוד יש לכסות בניילון ולקרר שעתיים במקרר.
5. יוצרים מהבצק גליל ארוך בקוטר 5 ס"מ , עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר ללילה.
6. מחממים את התנור לחום בינוני, מרפדים תבנית בנייר אפיה, פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית במרחק 5 ס"מ אחת מהשניה.
7. אופים כ-10-12 דקות.
8. מוציאים ומצננים על רשת צינון.
מתכונים מאתר פסטו.
************************************************** *******
רבועי קרמל ואגוזים
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.pesto.co.il/pictures/recipe_img/w_caral_s.jpg]
רבועי קרמל ואגוזים
16 מנות
טכניקה: אפיה
30 דקות עד שעתיים
דרגת קושי: מתקדם
מרכיבים
לבצק התחתית:
1 כוס קמח
100 גר' חמאה או מרגרינה
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
לשכבת הקרמל:
1/4 1 כוסות סוכר
1/3 כוס סירפ תירס
250 גר' חמאה או מרגרינה
250 גר' שמנת מתוקה
250 גר' אגוזי מלך קצוצים
לקישוט:
50 גר' שוקולד מריר
דרך הכנה
1. מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 22X22.
2. מערבבים את כל חומרי הבצק לתערובת פירורית.
3. מפזרים את התערובת בתבנית, מיישרים ומהדקים מעט.
4. אופים כ-15 דקות עד להשחמה קלה, מוציאים ומפזרים מייד את השוקולד צ'יפס, מניחים מעט להמסה ומורחים באופן שווה על כל שטח הבצק.
5. ממיסים את הסוכר בסיר בבחישה על להבה בינונית, ברגע שהסוכר נמס מפסיקים לבחוש וממשיכים לבשל עד לקבלת קרמל בהיר, ממשיכים לבשל עוד מעט ובזהירות עד לקבלת קרמל כהה, מסירים מייד מהאש וטובלים את תחתית הסיר בקערת מים להפסקת הבישול.
6. מוסיפים את סירופ התירס, החמאה והשמנת ומערבבים, מחזירים לחימום על להבה נמוכה עד לקבלת תערובת סמיכה וצמיגה, מסירים מהאש.
7. מוסיפים מייד את האגוזים ומערבבים, יוצקים את התערובת על שכבת השוקולד בתבנית ומחליקים, מצננים.
8. ממיסים את שוקולד ומזלפים מעל לאחר הצינון.
9. מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים.
ויש עוד כמה וכמה מתכונים רק חפש בגוגל תוצאות החיפוש שלי
_____________________________________
|