|
קצת על יום סיירות בקיץ + זימון מטכ"ל
שלום לכולם.
היה לי יום סיירות (יום שדה) בתאריכים 5-4/7.
יום הסיירות התרחש כמובן בווינגיט ומכיוון שניכתבו מס' סקירות בפורום לא הרבה במילים.
אני יוסיף טיפים במהלך הכתיבה ואנסה לסכם אותם בסוף.
יום הסיירות התרחש בקיץ ולכן נמשך יומיים.
יום ראשון מגיעים. הוזמנו ל 16:00 הגענו ב 15:20 והיינו בטוחים שאנחנו ראשונים, אולם היינו מס'101,102, 103. כמו שכבר הבנתם הגעתי עם עוד 2 חברים טובים וחברנו שם לעוד 4 חברים.
אני הייתי מס' 103 (אחלה מס' כל הזמן פיזמתי לי בראש את המקצב : 103.. 103..., 103 FM).
טיפ. אין בעיה להגיע ב 4 ואפילו מאוחר יותר, מכיוון שלא נחים ומחכים שכולם יסימו, אלא עושים תורנויות מטבח וניקיון (חרא של דבר).
עוברים בדיקת דופק, מילוי שאלון רפואי וזהו.
טיפ. אל תפחדו שאתם רואים את כל הסוסים שיש שם(.הם יבקשו שייטת )וגם הכל בראש.אני דיי קטן ובסוף תבינו למה אני אומר שזה לא נורא.
טוב, מתחלקים לקבוצות של 60-70 וכך עושים את הבר-אור , כאשר מחלקים אתכם לזוגות אחד תמיד סופר, והשני מבצע. (אני נפלתי על מס' 117 איזה חננה חמוד שעשה 40 ידיים)
טיפ. אני לא מאצ'ואיסט או איזה מתבגר מתלהב, אבל המדסיות שם פשוט מ-ד-ה-י-ו-מ-ו-ת!!
תחנה ראשונה ידיים : פונקציה של אימון בלבד ולכן אני ממליץ להתאמן.
בזמן שנתנו הנחיות דיברתי קצת עם המד"סית והיא סיפרה כמה אנחנו ביזיון. 117 עשה 40 ידיים ושאלתי אותה עם זה בסדר. היא ענתה שזה ביזיון.ושהיו כאלו שעברו את המאה ואף את 150!.
תורי.עשיתי 63 הכי הרבה מתוך מקצה של 30 אנשים. התבוננתי במדסית והיא נתנה חיוך ואמרה שאני בסדר גמור. מכאן ואילך החששות שבליבי בדבר הצלחתי ביום הסירות הלכה ופחתה.
טוב תחנה שניה בטן : אני לא טוב בבטן ועדין הייתי לא רע עשיתי 60 (מס' 117 עשה 68) וחבר שלי המטורף עשה 103!!!
שלב שלישי : ריצת 2000. יוצאים איזה 60 אנשים. מתקעתי מאחור וראיתי את הראשונים מתרחקים (יש לציין שיש לי גנים טובים לריצה) ניסיתי לבקש שיפנו לי מקום לעקוף, אך נתקלתי בפרצופים אטומים ומרפקים.
טיפ לצד השביל יש שיחים שניתן להשתמש בהם כנתיב עקיפה. חתכתי שמאלה ורצתי כמו משוגע על השחים התקדמתי למקום שביעי אחרים 300 מ' של ריצה. המשכתי לעקוף, לא עצרתי ותוך חצי דקה אני מקום ראשון (אני?!?! ראשון??!? עם כל הסוסים שרצים איתי?!?!?) לא האטתי, להיך, האצתי תפסתי פער יפה וכך המשך ק"מ וחצי אני מקום ראשון עד הסוף (בפער של 30 מ' ממקום שני ו60 מ' משלישי) אני מאושר, ומאז שמי היה "התותח" (בלי שחצנות!!! ככה הם קראו לי וביקשתי שיפסיקו!העדפתי שיקראו לי 103) טוב ניגמר יום ראשון עוד קצת טירטורים , ואז אוכל...כן צריך לריב על אוכל. אל תשחקו אותה מנומסים.
טיפ!! תביאו שקי שינה מהבית!!. השקים של מלאים ריח של זיעה ומחלות שונות.
הולכים לישון ב22:00 השכמה ב 4:00.(לאחר שהפסיכים שהתעדכנו במונדיאל הפסיקו ליצרוח גם נירדמתי- כל מי שישן מעל 3 שעות , שיקבל ח"ח)
קמים ב 4. או אם לא ישנתם אז פשוט יוצאים מהשק"ש. ארוחה קלילה (לחם עם שוקולד/ריבה)
יושבים בקבוצה והמפקד מחלק לצוותים - 16 בכל קבוצה בערך 20 קבוצות (אני צוות 18). הולכים ועומדים מאחרי ציוד, המפקד אומר להרים ולבוא אחריו.
טיפ. לא להתלהב יותר מידי ולנסות להראות שאני לוקח הכי הרבה או שאני לוקח פיקוד ומחלק את הציוד בין האנשים. זה לא הכרחי ולא מסתכלים על זה, פשוט תעשו את שמוטל עליכם.
התמקמנו מול דיונה מולנו 3 בוחנים: חולצה כחולה שייטת (גם כתוב לו על השרוול) חולצה לבנה חובלים וחולצה אפורה מטכ"ל. המטכ"ליסט היה אצלינו המפקד.
טוב מתחילים . הנחיות- לעמוד בשלשות. לענות המפקד וכ'ו. משום מה בקבוצה שלי הסתבכו עם השלשות ושלשה חסרה.
טוב הפקד מתחיל בטירטורים לרוץ את הדיונה האכזרית לעקוף את ה"את חפירה" ולרדת. בשלב זה לא ממש בוחנים רק מטרטרים כך שכל הלצנים שבאו ליום סיירות סתם בלי סיבה בורוה. לאחר כ 10 דקות של טירטורים (יצאתי תמיד ראשון ופעם אחת שני כי הפילו את האת ותקעתי אותה מחדש.) ירד מספרינו מ 16 ל 10!!!
יופי עשיו תרגיל קבוצתי - לעלות, להקיף ולהסתדר תוך 20 שניות! . יופי באמת הגעתי ראשון תוך 12 שניות וכל השאר הגיעות תוך 20 (שאני הייתי למעלה הם רק סיימו לעלות). עד שהסתדרנו 36 שניות. המפקד מתעצבן ושולח שוב, ושוב ושבו ושוב... ואנחנו לא ממש מצלחים. שמו לב פה פחות חשוב סדר הגעה כי זה זמן קבוצתי אז תישארו מאחורה ותדרבנו את החלשים.
טוב עכשיו עושים את אותו התרגיל בלי זמן , אלא לפי סדרי הגעה.
טיפ חשובבב!!!. רוצו בירידות.זה יוביל אתכם למקום ראשון.
לוקחים הפסקה, ממלאים 3 שקים פותחים..."אלונקה" ומכינים ג'ריקנים. המדריך מבקש לקחת אלונקה וג'ריקנים ולעשות את הדיונה. רציתי להגיע לאלונה , אך דחפו אותי אז לקחתי ג'ריקן ונקמתי!!! רצתי כ"כ מהר שהגעתי דקה וחצי לפני האלונקה!! וחצי דקה לפני אלו שלא סחבו כלום.
טוב עושים ריצה בלי כלום , ומסתדרים לפי סדרי הגעה כאשר 4 ראשונים אלונקה, 5ו-6 ג'ריקן.כל השאר לא נחשבים . לשמחתי (וגם צערי) הגעתי כל הזמן ראשון ולכן גם סחבתי תמיד את האלונקה..(.עד היום כל הכתף שלי מלאה דם יבש). ממשיכים ככה עוד קצת.
טיפ. אל תישברו אתם כן יכולים להמשיך עם האלונקה , למרות שנדמה לכם שלא.
טוב המפקד קולט שאנחנו לא ממש מצליחים עם האלונקה ובמקום ללות לרדת בדקה ועשר זה יותר בכוון של שתי דקות וחצי . הוא מרץ אותנו שוב ושוב כעונש ורגע לפני שאנו נשברים ,הפסקה. ממלאים שקים וממשיכים לתרגיל הבא : הליכה עם שקים. לא קל אבל אפשרי. עולים יורדים כמעט חצי שעה ואז המפקד אומר עוד 5 דק' לתרגיל. אני הולך ראשון ושאני משלים את הסיבוב הוא שואל אותי "103, אתה יודע עוד כמה זמן נישאר" אני עונה בהחלטיות ובלי לעצור" לא" . אני ממשיך ללכת אבל הוא קורא לי לחזור. התרגיל הסתיים (התרגיל הקשה והארוך ביותר.).
טוב שלב אחרון זחילות (אצל קבוצות אחרות חפירת בור. טיפ - תוכלו להבחין בין אלו שעשו זחילות לבין אלו שחברו בור לפי צבע החולצה) זה התרגיל היחיד שהיה לי קשה (מאז גיל שנה לא זחלתי) פה לא הגעתי ראשון אלא שני שלישי, ובסוף גם רביעי וחמישי) יש לצין שאצלנו הזחילות היו קצרות אולי איזה 10 זחילות משהו כמו 10 דקות פעילות.
טוב יורדים למטה, אוספים ציוד, והולכים עם המפקדים. יושבים בצל ועושים שיחת סיום שבה מספרים על עצמכם, מאיפה אתם, איזו יחידה אתם רוצים ואיך התכוננתם ליום הסיירות. יכולתי ליראות את האכזבה בעיני השייט ששמע שאני רוצה מטכ"ל - (בפועל אני מורעל שיטת אבל מסיבות בריאותיות אני לא יכול ליצלול.) השייטים אוהבים את מי שחזק בעליות! (אני חייב לציין שהשייט לא אומר כלו מלבד "לעמוד ישר" אחרי שאתה רץ את הדיונה ונשען כל הבירכיים כדי לישאוף אוויר. ואפילו ראיתי אותו מחייך ולאחר שכולם כמעט התעלפו ורק אני עומד ישר, זקוף וידיים מאחורי הגב).
טוב זהו הולכים לדירוג סוציומטרי בו כ"א מדרג את האחר. אני מאמין שנתנו לי דירוג גבוה כי תמיד סיימתי ראשון ולא הייתי אגואיסט או שחצן אלא רק דירבנתי ועזרתי.
יום סירות נגמר כעבור 3 וחצי שעות ב 8:30
זהו סיימתם יום סיירות. לאחר שהתפללנו שחרית והתיבשנו בזמן שחיכינו שעה לתשובות מגיע המפקד ואומרר שהוא מקריא קודם את אלו שקיבלו גיבוש יחידה כי יש להם ראיון פיכולוג והם צריכים ללכת להתקלח...
טוב הוא מקריא ומקריא ואני מתחיל לחשוש פתאום הוא קורא 102. יש חבר שלי קיבל. הוא ממשיך 103!! יש קיבלתי ושניה אחרי 158 יש גילעד הסטלן. (חבר שלי, שהאמת הוא שחיף, שעשה 103 בטן) גם קיבל מטכ"ל.אני גילעד ועומר (102) מתחבקים ורצים למקלחות. לאחר שיחה קצרה שבה אומרים לנו כל הכבוד ושאין לנו ממש סיכוי לעבור גיבוש או מסלול עוליםלאוטובוס והולכים לפסיכולוג. היה סבבה מתיש יצאנו משם ב 17:00
אני, גילעד, עומר ו 140 שהיה בצוות שלי.
טיפים:
1)אל תפחדו מהסוסים שאתם רואים שם, אתם הכי טובים. לא צריך כושר בשמיים. אני התאמנת שבועיים ליום הסיירות (אבל יש לי גנים טובים) אז תתאמנו חודש בערך.
2)תנו הכל , בכל שלב , היום ניגמר מהר וחבל שתצטערו.
3) זה לא באמת קשה תתנו הכל ותרוצו בירידות זה ממש חשוב . גם עם השק, תמשיכו לרוץ בירידות.
4) שאתם חושבים שאתם עומדים ליפול/להתעלף או שאתם חייבים לישתות, חכו, המדריך רואה את זה ובדיוק שתי דקות לפני שאתם קורסים, יש הפסקה. זה ממש חשוב!! תמיד לפני שתקרסו , תיהיה הפסקה.
אם אני יחשוב על עוד משהו אני יוסיף בהמשך.
לאחר הפסיכולוג נתנו לנו תוכנית אימונים קחו אותה ותתאמנו איתה ליום הסיירות.
עכשיו מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר ריצה "מתגברת" ומה זה אומר ה - 60X 8

לצערי הרב אני לא יודע איך לקווץ תמונות ו2 דפים חשובים שסרקתי שוקלים יותר ממ 250 ק"ב.
אז עם מישהו יכול לענות לי על השאלה אני אודה לו מאוד.