לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-07-2006, 21:36
  חיילבודד חיילבודד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.05.05
קניית DSLR - תקציב 13,000 ש"ח

קניית DSLR - תקציב 13,000 ש"ח

כבר תקופה של חודשיים שאני חוקר ומתעניין במצלמות SLR
בהתחלה התקציב שלי עמד על 8,000 ש"ח וחשבתי בכיוון של D70s
היום כשהתקציב עלה הצלחתי לדחוס לתוכו את הציוד הבא:

Nikon D200 +KIT 18-70
Nikon SB-800

כרטיס זיכרון ותיק - נלקח בחשבון בתקציב אבל זה כבר פחות חשוב.

בשלב הזה החלטתי להסתפק בעדשת הקיט של המצלמה ולהשקיע בגוף, ובעתיד
לרכוש עדשות נוספות בהתאם.

החלטתי לא לקנות את ה D70s בגלל היותה פחות רצינית מבחינת גוף המצלמה
והיא אפילו כבר מאוד פסה ומאוד בינונית, והשאיפות שלי גבוהות, למרות שהייתי
יכול לקנות אותה ולהשקיע בציוד רציני בשבילה, אני סתם יצטער אל זה אח"כ.

השאלה שלי אליכם היא האם באמת שווה להשקיע את הסכום הזה על הציוד שכתבתי למעלה
או שאני יכול להשיג אלטרנטיבה טובה יותר במחיר זהה?

נערך לאחרונה ע"י חיילבודד בתאריך 19-07-2006 בשעה 21:44.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-07-2006, 19:21
צלמית המשתמש של #_Mתן_#
  #_Mתן_# #_Mתן_# אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל #_Mתן_# שלח הודעה דרך MSN אל #_Mתן_#
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי עופר ברגר הגיבור שמתחילה ב "כן ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עופר ברגר הגיבור
במקומך היתי קונה אוטו ..

"השאלה שלי אליכם היא האם באמת שווה להשקיע את הסכום הזה על הציוד שכתבתי למעלה
או שאני יכול להשיג אלטרנטיבה טובה יותר במחיר זהה?"
- על זה רק אתה תוכל לענות .. אם אתה בתחילת דרכך כצלם אז זה סיכון גדול לקנות ציוד ברמה כזו (והוא ממש ברמה ..).

** לדעתי הפלאש קצת מיותר ... (לפחות בהתחלה ..)

חח עופר אתה משעשע - אתה אחרי שצילמת חודשיים וחצי הלכת לקנות את הקנון 20D ועוד מלא ציוד בהרבה כסף.. חח ואתה אומר שזה סיכון , טוב לך יש מזל שאתה המשכת עם זה ..

בכל מקרה בקשר לשאלה של הקנייה אני הייתי אומר תחכה קצת תראה עוד כמה סוגים של ציוד וגם אם בכל זאת תחליט על הציוד הזה תחפש לפחות 5-6 מקומות ותעשה השוואות איפה הכי משתלם לקנות ..

בהצלחה ..

ישן 20-07-2006, 00:11
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי אודי גילת שמתחילה ב "פוגי S3 עם עדשות ו SB800"

בתקציב של 13000 שקלים אפשר לעשות כמה וכמה קומבינציות מעניינות במידה והחלטת ללכת על מערכת ניקון. ובמידה ואתה רוכש את המערכת בארץ יש כמה וכמה "סטים".

1.nikon d200 +nikon18-200 vr=13500-שזה דיי קרוב לתקציב שלך עם עדשת מדהימה שתכסה לך את רוב התחום עד שתדע מה יותר חשוב לך...
2. nikon d200 +nikon 18-70+sigma 70-200 2.8ex(במקרה ותקנה את הסיגמה יד שנייה ואת ה18-70)
יצא לך משהוא בסביבות 12000+-.
ויש עוד הרבה סטים רבים שיכולים להיות תחליף טוב לזה.... במקרה ותחליט בסופו של דבר ללכת על הd70s ישאר לך בסביבות 9 אלף לעדשות שזה סכום מכובד בהחלט ותוכל לרכוש עדשות איכותיות ביותר.
ברור שעיקרון תמיד עדיף לקנות עדשות טובות יותר ולהסתפק בגוף פחות טוב יותר אבל גם אני מנסיון יודע שכשעיניים נוצצות אין מה לעשות .... כך לדעתי גם הרבה מאוד אנשים בפורום..... עצתי האישית לך על הd200 שהיא כמובן מצלמה הרמה גבוהה ביותר + סט מספר 2 שהצעתי.... בהצלחה....
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

ישן 20-07-2006, 00:27

תשובה
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי AlPHA II שמתחילה ב "[font=Verdana]האופטיקה היא זו..."

חשבתי על קנון, אבל שמעתי שה 30D קצת מאכזבת יחסית ל 20D שהיא כבר דגם יחסית ישן
ומה שקרץ לי באמת, ה 5D זה כבר מעבר לתקציב שלי ולחלומות שלי כרגע...

או שאתם חושבים שאני טועה? אני סה"כ מנסה לחקור ולבדוק על מנת לצאת עם התוצאה הטובה
ביותר ביד, זאת השקעה רצינית לכן אני לא רץ לקנות אלה קודם בודק.

לגבי גוף המצלמה, אכן מחליפים כל מספר שנים, אבל 3 שנים זה לא מעט זמן
ואני לא ימהר להחליף את הגוף ולכן דרושה לו עמידות גבוה, ו D70 זה דיי צעצועי מבחינת מבנה הגוף

לגבי עדשות, זה עניין של מספר חודשים 3-4 עד שיהיה לי מספיק כסף לעדשת ה 18-200 של ניקון, ה VR שמשלימה לי את המצלמה בעצם.

וכמובן שבהמשך יכול להיות שאני יתעניין בעוד תחומי צילום שיגררו אותי לרכוש עדשות נוספות, זה רק עניין של זמן.
ישן 20-07-2006, 00:38
צלמית המשתמש של AlPHA II
  AlPHA II AlPHA II אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי חיילבודד שמתחילה ב "תשובה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי חיילבודד
חשבתי על קנון, אבל שמעתי שה 30D קצת מאכזבת יחסית ל 20D שהיא כבר דגם יחסית ישן
ומה שקרץ לי באמת, ה 5D זה כבר מעבר לתקציב שלי ולחלומות שלי כרגע...

או שאתם חושבים שאני טועה? אני סה"כ מנסה לחקור ולבדוק על מנת לצאת עם התוצאה הטובה
ביותר ביד, זאת השקעה רצינית לכן אני לא רץ לקנות אלה קודם בודק.

לגבי גוף המצלמה, אכן מחליפים כל מספר שנים, אבל 3 שנים זה לא מעט זמן
ואני לא ימהר להחליף את הגוף ולכן דרושה לו עמידות גבוה, ו D70 זה דיי צעצועי מבחינת מבנה הגוף

לגבי עדשות, זה עניין של מספר חודשים 3-4 עד שיהיה לי מספיק כסף לעדשת ה 18-200 של ניקון, ה VR שמשלימה לי את המצלמה בעצם.

וכמובן שבהמשך יכול להיות שאני יתעניין בעוד תחומי צילום שיגררו אותי לרכוש עדשות נוספות, זה רק עניין של זמן.

אם ירדתי לסוף דעתך , הייתי ממליץ בכל זאת על הD70 ועדשת 50ממ 1.8 , נקודת מוצא לכל צלם מתחיל

בסופו של דבר תוכל אחרי מספר חודשים למכור את הD70 באותם גרושים שקנית אותה.
ומהעצמית 50ממ תוכל להתרחב לכיוון הזווית הרחבה(WIDE) או לחלופין לטלה(TELE) (שוב , תלוי בז'אנר בו תבחר "להתמקצע" )

*סמוך עליי , הייתי מציע לחכות מעט עם הD200 , אל תשכח שגם אם תחכה מספר חודשים לא יקרה כלום , רק המחיר שלה ירד

מקווה שעזרתי ולו במעט

תומר

ישן 20-07-2006, 00:40
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי חיילבודד שמתחילה ב "תשובה"

אם אתה אומר מיושנת על ה D-20
אתה תאלץ להחליף את הd-200 בעוד שנתיים, אולי אפילו פחות,כי גם היא תהיה מיושנת,בגלל החידושים שמציפים אותנו בקצב מטורף.

הD200 היא מצלמה מדהימה, אבל אני לא בטוח שזו המצלמה האידיאלית בשבילך בתור מתחיל בעולם הזה.
ברור לי שלא זורקים סתם כסף, ולקנות עכשיו מצלמה פשוטה ובעוד שנה מצלמה מטורפת,זה פשוט זריקת כסף
אבל יכול להיות שלקנות כבר עכשיו מצלמה מטורפת זה זריקת כסף.

אני חושב,ואני לא בטוח שתסכים איתי, אבל שמה שחשוב לך זה שיסכלו על המצלמה ויגידו -וואו איזו מצלמה גדולה, איזו מצלמה רצינית וכו' וכו'..
התמונות שתוציא עם ה D200 הן לא בהכרח טובות יותר ממה שתוציא עם ה D70 כנראה שהן יהיו אפילו פחות יותר
היא בעיקר מהירה יותר,מסיבית יותר, ובנויה מחומרים וחלקים עמידים יותר (אבל זה לא רלוונטי לך,כי היא תהיה מיושנת בשבילך גם ככה בתור שנתיים)
אבל תמונות טובות אתה יכול להוציא משתיהן
תחשוב טוב עם עצמך מה השימוש, האם אתה הולך לעבוד בתור צלם עיתונות, האם אתה הולך לעבוד בצילום אירועים, האם אתה הולך לצלם לספרים של אדריכלות.. לכל תחום וייעוד יש את הציוד המתאים לו, ויכול להיות שאתה יכול צלם הרבה יותר טוב אם תעשה בחירה נכונה יותר של מצלמה ועדשות.
אם אתה הולך להיות צלם של נופים למשל, חבל לך על הכסף של המצלמה, אתה חייב להשקיע בעדשות
בכל מקרה שהיה בהצלחה, והלוואי על כולנו התלבטויות כאלה
ישן 20-07-2006, 00:53

אני יסביר
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "אם אתה אומר מיושנת על ה..."

ה 20D כבר היום יחסית ישנה, אז מה יהיה בעוד שנה?
זה לא אותו דבר לגבי ה D200.

אני גם לא ממש "מתחיל" בצילום, אומנם עדיין לא הייתה לי מעולם מצלמת SLR
אני מתעניין ועוסק בצילום כבר המון שנים, יחסית מגיל קטן
הצלחתי להוציא תמונות ברמות ממש גבוהות עם מצלמות P&S בצילום ידני כמובן

יש לי חבר עם D70 וצילמתי בה המון, והתוצאות בשבילי היו מאוד מרשימות
לכן אי אפשר לקרוא לזה התחלה, כי זה לא הפעם הראשונה שאני מחזיק מצלמה ביד

וכמו שציינתי אני שואף רחוק, ו"להתחיל" עם מצלמה שהיא קצת יותר מבינונית
יכול לעזור לי להגיע לרף גבוה, והרבה פה בפורום (לא רק באשכול) מציינים כל הזמן
שגוף הוא חלק פחות רלוונטי ושהאופטיקה יותר חשובה, אם ככה למה בכלל
יש גופים עם הבדלים רציניים ברמות שונות? למה בכלל מצלמים עם 1D mark2?
אז אני מאמין שגוף זה חלק מאוד חשוב וחשובה גם העמידות שלו.

ואני לא פוסל מעצמי שום תחום צילום, יש לי כמה תחומים שמעניינים אותי
אבל זה לא רלוונטי לנושא שהעלתי
ישן 20-07-2006, 01:11
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי חיילבודד שמתחילה ב "אני יסביר"

אני חושב שלא משנה מה,בסופו של דבר תהיה שמח עם הרכישה שלך
לשאלתך "למה מצלמים עם ה mark ll , זאת אומרת למה בכלל מצלמים עם מצלמות יקרות כל כך,אם גם המצלמות הפשוטות מוציאות תמונות טובות, אז כמו שאמרתי, המצלמות היקרות בנויות בצורה אחרת,מחומרים אחרים,עם מנועים אחרים, ועם עוד כל מיני אחרים אחרים
אם אתה צריך לצלם אירוע שמתרחש במשך שנייה אחת,למשל ביקור חפוז של מדונה בארץ, אתה חייב מצלמה שמצמת 8 תמונות בשנייה, כדי לא לפספס את הרגע, כנ"ל לגבי צילומי ספורט.
עוד סיבה היא עמידות, יש אנשים שעובדים בתנאים קיצוניים, או סתם לא שומרים כל כך,או לא יכולים לשמור כמו שצריך על הציוד שלהם.
יש אנשים שמצלמים אלפי קליקים בשבוע, יש צלמים שצריכים להגדיל תמונות לפוסטרים.
יש הרבה מאוד סיבות למה להוציא 17,000 שקל על מצלמה, אבל לרוב גם שאר הציוד שלהם תואם את זה.

וכמובן הסיבה הידועה, שדיונים רבים כבר נפתחו בגינה, ולרובנו קשה להודות בזה, נקרא לזה תסביך הפאלוס הידוע, הרי ידוע שככל שיש לנו יותר גדול ויותר יקר, מעמדנו בחברה הוא גבוה יותר
למה אנשים קונים ג'יפים יקרים,שמסוגלים לחצות הרים וגאיות,אבל לוקחים אותם לסיבוב במכולת השכונתית,וגם זה רק שאין שמש בחוץ?
כי הם יכולים להרשות לעצמם,וכי הם רוצים להראות שיש להם...
ישן 20-07-2006, 10:36
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חיילבודד שמתחילה ב "קניית DSLR - תקציב 13,000 ש"ח"

D200 היא יופי של מצלמה, אבל גם D70 וגם D50 הן מצלמות מצויינות והכל שאלה של מה אתה הולך לעשות עם המצלמה. אם אתה מקצוען שחייב את הגוף העמיד ביותר - אז אתה צריך משהו בסגנון של D200 או אפילו D2X. אם אתה חובב שרק מתחיל את דרכו בעולם הצילום - לדעתי גוף כזה יהיה overkill אמיתי. משום מה יש לי הרגשה שאתה ניזון מפורומים למיניהם ולא יצא לך להרגיש את המצלמות האלה ביד - הן בנויות טוב מאוד.

לגבי מה מיושן ומה לא - אני חושב שהדיון הזה לא במקום, לפחות לא בפורום צילום אלא אולי בפורום גאדג'טים. אני משתמש היום במצלמה בת כמעט 4 שנים - ותאמין לי שאני לא מרגיש מוגבל בשום צורה. ההיפך הוא הנכון - הגורם המגביל בשילוב הזה הוא דווקא אני ולא המצלמה. אז נכון - היא רק 6 מ"פ, מוציאה תמונות רועשות יותר ב-ISO גבוה מרוב המצלמות החדישות יותר, לוקח לה כ-3 שניות להידלק ומערכת הפוקוס שלה פחות טובה מזאת שיש ב-20D וב-30D - אז מה ? האם זה משפיע על היכולת שלי להפיק ממנה תמונות טובות ? בשום פנים ואופן לא. מה שכן משפיע, זה דווקא האופטיקה ודווקא כאן אתה צריך לשים את החלק הגדול של התקציב שלך.

הסט שאני הייתי מציע לך הוא -
גוף של 30D בכ-7500 שקלים
עדשת קנון 17-40 f/4L - כ-670$
עדשת קנון 70-200 f/4L - כ-550$
עדשת קנון 50 מ"מ f/1.8 - כ-75$

סה"כ יוצא קצת יותר מהתקציב שלך, אם מחשבים את המשלוח והמע"מ בקניית הציוד מחו"ל - במקרה שלא ניתן לחרוג מהתקציב, אפשר ללכת על גוף של 20D שהוא יותר זול בכ-700 שקלים. אפשר גם להחליף את ה-17-40 היקרה בעדשה דומה של טמרון (נניח 17-50 f/2.8 שעולה כ-200$ פחות) - בקיצור האפשרויות כאן די פתוחות. מה שכן - אני מבטיח לך שעם הסט הזה אתה תהנה הרבה יותר ותפיק תוצאות הרבה יותר טובות מאשר עם D200 ועדשת קיט.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:03

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר