15-07-2006, 18:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.07.06
|
|
|
עזרה בכתיבת AI לאוייבים במשחק שאני עובד עליו
בהמשל לאשכול הקודם, הפעם הבעיה הגדולה ביותר שנותרה פתוחה בפניי זה ה-AI
של האוייבים, כיצד הם יגיבו כשהם יראו את הדמות של השחקן שלנו...
חשבתי על המון כיוונים, אבל נתקלתי במלא באגים... הינה משהו בסיסי שיצרתי ב10 דקות ע"מ להמחיש לכם בערך מה אני רוצה...
https://2006-uploaded.fresh.co.il/2...15/53042567.swf
הדמות הראשית כיביכול זה הכחול מצד שמאל, תזיזו אותו עם המקשים ותראו מה קורה כשניכנסים
לשדה הראיה של האוייב.
אז חשבתי בנתיים על 2 סגי חיילי אוייב:
1) שומרים , כאלה שיעמדו בשערים וליד דלתות, כשהם רואים את השחקן שלנו הם צריכים להגיב.
2) חיילים שיסתובבו סתם במסלול קבוע (יפטרלו) וכשהם רואים את השחקן שיגיבו בצורה דומה.
מה שאני מנסה לעשות זה ככה, ברגע שהאוייב מבחין בדמות שלנו הוא חושד, יש לדמות שלנו כ10
שניות לברוח משדה הראיה של האוייב ע"מ שהוא יפסיק לחשוד, אם לא אז האוייב מזהה אותו ותוקף
(וגם צועק ומודיע לשאר האוייבים בו זמנית)
הבעיות שנקלתי בהן הן שהאוייב הנוכחי כמו בדוגמא למעלה מסתכל רק לכיוון אחד גם אם השחקן
שלנו ירד למטה האוייב עדיין יורה לשמאל! אני אצטרך איזהו קוד שמאתר את ציר הX וה-Y של
הדמות שלנו, ובהתאם לזה האוייב מסתובב אליו! אבל בפריימים הפנימיים של האוייב הוא אמור לעמוד על פריים שבו התמונה של האוייב עומדת כך שהפנים שלו פונות לכיווון שהשחקן...
אגב שימו לב שבדוגמא לעמלה יש לאוייב 2 מצבים, אחד : מצב חשדנות, ו2 מצב זיהוי ישיר.
אם אתם קרובים מידי, הוא ישר יורה עלייכם, אבל אם רחוקים אז הוא רק חושד ואז יורה אם לא זזתם.
ולגבי סוג האוייב השני אין לי מושג איך לעשות כמעת...
אשמח להצעות. תודה.
|