לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-07-2006, 11:49
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו

חבר מתאריך: 17.10.04
אני לא אדם מאמין...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "אני מרשה לך לתקן, בשמחה"

אבל אתה התייחסת לקטע בטקסט שאומר שמדובר בדימות מחשב, ומכאן - שלא היה מטוס שכזה, אבל בהמשך הקטע מצויין בפרוש שהיה גם היה.

מעבר לזה - בשרטוטים המצורפים - מציינים בסיסים בהם הוצבו הכלים הנ"ל.

אם היה או לא היה - איני יכול להגיד. אין לי גישה למידע תומך או שולל.

הגיונית - לא הייתי מטיס כלי כזה ולא רק בשל העובדה ששדה הראיה של הטייס\צוות במקום בו נמצא התא, הוא בלתי מעשי להחריד, וקשה לי להאמין שניתן משם ליצור קשר עיין עם נקודה כלשהי במרחב לצורך המראה או נחיתה.

ובאשר ל"מומחה תעופה" - מעולם לא ייחסתי זאת לעצמי. אני יודע מעט יותר מאחרים, ואולי במידה מספקת שהביאה מישהו (או מי שהם) למישהו להעניק לי פריט אסטרונומי בעוד שזכור לי היטב שביקשתי להימנע מכך (ואני חייב גם לציין שזה לא נורא כואב לי ובעיקר מקל עלי במציאת ההודעות שלי - אני חושב שהחתימה שלי מאזנת את הכוכב היטב).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-07-2006, 16:19
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו

חבר מתאריך: 17.10.04
טל בחייך...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "אתה לא אדם מאמין? בוא תאמין לזה:"

אתה כתבת בהודעתך:

ציטוט:

אחד המקורות לאיורים:

http://www.laesieworks.com/ifo/lib/USDiscWing.html

שים לב לדברי האתר:

All of these photos are computer generated forensic composite illustrations. None of them are official USAF photos.

והקטע במלואו:

Mike: "All of these photos are computer generated forensic composite illustrations. None of them are official USAF photos. Since the USAF seems very reluctant to de-classify these birds, I created these illustrations to give people an idea of what they looked like. Yes, they really did exist, but due to some stability problems, this particular model was scrapped."
2004-08-29

ואני ציינתי את המשך הפיסקא ממנה התעלמת. זה הכל ואין בלתו.

באותו אתר מופיע גם האיור הבא, שבו מזכירים שרות בבסיסים X ו-Y.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.laesieworks.com/ifo/lib/USDiscWing-pict/USDW06.jpg]

כל מה שאמרתי מתבסס על המקור שהבאת.

גם הכותב מציין שמדובר בעיבוד תמונה ולא בצילומים אמיתיים - מן הסתם - מבוסס על הצילומים שהבאת.

ישן 24-07-2006, 11:39
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר

חבר מתאריך: 02.07.05
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי z00nd שמתחילה ב "אבל תודה שאם זה עריכה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי z00nd
...

אם האמרקיים יצרו את ה- F-117 Nighthawk בשנות ה 80

תאר לך מה הם מסוגלים ליצר עכשיו
בזמנו גם לא האמינו שיש כלי כזה
והנה התברר שישנו כזה כלי והוא מבצעי לחלוטין

תלמד קצת לפני שאתה כותב שטויות.

את מטוס ה - F-117 A לא יצרו בשנות השמונים אלא בשנות השבעים. בשנת 1981 נכנס המטוס לשירות מבצעי.

מה אתה טוען פה בעצם? שהיום ארה"ב מסוגלת ליותר? נכון! אבל אותו זייפן חובב טוען שהצלחת המעופפת נבנתה והוטסה בשנות החמישים. כיוון שאינך מבין רבות במטוסים, נראה לך שעבודת הפוטושופ הזו היא "עתידנית" משהו ואתה משייך אותה לימינו.

בנוסף, אתה טוען שארה"ב לא הייתה מסוגלת לפתח מטוסים מרשימים ובעלי יכולת ללא לימוד של "צלחות מעופפות של חייזרים שהתרסקו ברוזוול בשנת 1947"?

אגב, האם אתה צילמת באופן אישי את המטוס החמקן שבתמונה? אם לא, רצוי שלא תחתים את התמונה.
ישן 24-07-2006, 12:19
  Big_Kahuna Big_Kahuna אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי z00nd שמתחילה ב "עזרה בזיהוי מסוק !"

לפני חודש-חודשיים הייתה בנשיונאל ג'יאוגרפיק תוכנית שעסקה בדיוק בכלים האלה. מעבר לטענה שהועלתה שהכלים האלו באמת היו קיימים, הציגו שם צילום מאזור שנות החמישים של כלי טיס מעגלי ושטוח יחסית שבנוי סביב מנוע מניפה ענקי, והקוקפיט של נומצא בחלק העליון של הצלחת מצד שמאל למניפה. בסרטון רואים את הטיס צולע בגובה של כמה עשרות סנטימטרים מעל הקרקע, מנסה ליצב את הכלי ולהרים אותו גבוהה יותר. זה לא מרשים במיוחד, אבל זה היה משנות החמישים-שישים, זה עגול, שטוח ואמנם קצת, אבל זה טס.
מעניין מה קרה מאז. אני אנסה למצוא רישמוים של הכלי.

אגב, בדומה למה שנכתב פה, לגרמניה הנאצית בהחלט היו תוכניות של מטוסים במבנה של כנף יחידה (כמו ה-B2) וכלי טיס עגולים למינהם. כך שהרעיון היה קיים כבר לפני שישים שנה.
רק צאיך היה שמישהו ירים את הכפפה.

ממש כמו הטיסה לירח
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:36

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר